CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 14598|Reply: 34

Massaging Chair

[Copy link]
Post time 2-8-2006 03:20 PM | Show all posts |Read mode
Salam,

am looking for a good n quality massaging chair. boleh tak sesaper kasik info sbb tatahu nak pilih yg mana?

My budget not more than 5k.

thx.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-8-2006 01:33 PM | Show all posts
ada macam2 jenis skrg ni.  Nak tau yg mana best kenalah try semua kerusi2 urut tu dari yg paling murah hinggalah yg paling mahal.

lindt beli osim noro harmony mcm dlm gambar pinjam ni (kaler lain)



[ Last edited by  Lindt at 10-8-2006 05:28 PM ]
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2006 10:42 AM | Show all posts
Saya ada beli satu tapi yang macm ini. Saya guna sekali jer lepas tu terus simpan dlm kotak. Now nak jual $40 USD




Kenapa saya simpan balik dlm kotak? sebab saya ada satu lagi machine mcm tapi saya letak dkt opit
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2006 12:00 PM | Show all posts
Originally posted by Lindt at 4-8-2006 01:33 PM
ada macam2 jenis skrg ni.  Nak tau yg mana best kenalah try semua kerusi2 urut tu dari yg paling murah hinggalah yg paling mahal.

lindt beli osim noro harmony mcm dlm gambar pinjam ni (kaler lai ...

lindt..
berapa rega massage chair nie?!
brand mana bagus erkk...
OSIM atau OGAWA?!
teringin sgt nak rembat satu sebab selalu sgt sakit belah belakang..
mungkin sebab byk berdiri dan duduk terlalu lama kot..yelah..24jam mengadap CARI je!mau tak semput!!hahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2006 12:16 PM | Show all posts
saya tak cukup $$$ tuk  beli chair..hanya beli mesin urut kaki OGAWA ..reflexiologi punya...boleh tahan lah...masa tu offer satu pakej dgn mesin urut belakang yang macam rupa dolphin dan sepasang pengurut mata punya...RM 2 ribu..tiap malam urut sambil tengok tv..
Reply

Use magic Report

anakperantau This user has been deleted
Post time 5-8-2006 10:20 PM | Show all posts
Dar punya sama dgn suami saya punya.. dialah yang beria-ia beli.. masa mula2 semangat, tapi makin lama makin tak semangat.. my hubby ni semua benda yang tujuan nak exercise ke urut ke dia terpikat tapi pakainya tak.. bagi duit tu kat teman beli pinggan mangkuk lagi bagus...-)
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 6-8-2006 10:18 PM | Show all posts
Originally posted by Kacip_Fatimah at 5-8-2006 12:00 PM

lindt..
berapa rega massage chair nie?!
brand mana bagus erkk...
OSIM atau OGAWA?!
teringin sgt nak rembat satu sebab selalu sgt sakit belah belakang..
mungkin sebab byk berdiri dan duduk te ...



kacip.. meh kak noor tolong jawab..kak noor dah try ogawa dan osim..

OSIM:

few mths back.. kak noor jatuh terjelepok masa mop lantai.. lepas tu tak pi urut.. lepas 2 bulan.. melarat2.. sampai tak boleh nak pusing kepala / leher.. tegang sgt2!  sampai one day.. mmg kak noor demam.. agaknya angin dah masuk urat..

so.. kebetulan sgt2... masa gi k4, osim ni tgh buat promosi.. so, mamat ni panggillah kak noor try.. dlm keadaan demam tak tentu rasa, kak noor pun try.. kak noor ckp kat dia.. badan mmg tgh sakit sebab jatuh.. so, dia pun adjust lah machine tu.. mak oii!!!punyalah sedap!! terasa mcm tgn mak bidan mengelus2 segala urat2 tu.. lepas tu, dia adjust bahagian tengkuk tu.. fuhh!! mmg sebiji mcm tangan org.. masa tu, malu tolak tepi la.. badan sakit punya pasal.. cari tukang urut tak jumpa2.. so, ni peluang baik punyee!!

lepas sessi urut tu, mmg sedap betul rasa.. ringan skit badan.. then.. lepas sehari dua.. kak noor rasa pelik, sebab badan rasa mcm dah turun berat 10-20 kilo.. ringan sgt2.. siap naik turun tangga boleh berlari..

then, kak noor patah balik jumpa mamat tu.. beli U ZAPP dia ngan booking lah kerusi urut tu yg rege lebih kurang RM3K +.. cuma sekarang bila badan dah sihat segar.. dok fikir2 balik berbaloike beli..?? nak kena urut selalu ke?? tak rosak ke badan?? tapi masa sakit tu.. lepas urut mmg sah2 sedapp!! kalau urut dgn mak bidan sure kak noor menjerit sebab mmg tak tahan sakit.. yg ni dia punya tekan sedap dan tak lah perit mcm mak bidan.. yet kepala pun dah boleh pusing.. kalau dgn mak bidan.. lepas kena urut 2-3 hari mau demam.. sebab lenguh2 dan sengal2 semua..

note;  anak kak noor yg selalu sakit tengkuk bertahun2.. kes bawak beg berat kot.. terus hilang sakit tengkuk dia.. alhamdulillah..



OGAWA:

masa kak noor nak book osim tu, lalu depan ogawa.. so, dia suruh try.. kak noor pun try.. sah2 mmg tak sedap.. sebab, bahagian engkuk dia tak kena langsung.. tak rasa mencengkam langsung.. puas kak noor suruh diorang adjust kan, still tak dpt urutan tu.. lagi satu.. urutan dia tak sesedap atau selesa mcm osim.. so, kak noor pun ckp direct je dgn dia.. osim one is much better.. walau dia claim ogawa no.1, pelik gak.. sebab osim pun kata dia no. 1.. so tak atu mana betul.. tapi kak noor tegur, secaraikhlas.. kak noor ckp.. supaya u all tau apa yg kurang and boleh improve.. diorang pun terima baik.. and kak noor pun berlalu pi book kat osim..




kesimpulan:

osim:  urutan nya sedap dan terasa.. rasa mcm mak bidan tekan2 dgn ibu jari kat urat2 kita ni.. especially tengkuk dan tulang belakang kita..

pengurut kaki:  sedap cengkaman dia..

ogawa:  urutan dia tak sesedap.. dan yg urut kaki tu.. lebih pada perit je dia mencengkam..




but, before u all decide nak beli.. cuba try test puas2 dulu.. sekarang ni mana2 diorang berentap promosi.. ari tu, kak noor dpt lah try osim yg harga RM20K punya.. hohoho.. best nya.. bagai kan raja pulak rasa nya.. ada dayang2 dok ngurut kita..
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2006 02:39 AM | Show all posts
Originally posted by DARSITA at 5-8-2006 10:42 AM
Saya ada beli satu tapi yang macm ini. Saya guna sekali jer lepas tu terus simpan dlm kotak. Now nak jual $40 USD


http://www.geocities.com/darsita/m ...



dar, nape nak jual? tak best ek? apa fungsi dia? hehe.. maybe leh ct beli sekali bayar dengan barang yg ct nak beli tu..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 7-8-2006 02:45 AM | Show all posts
Originally posted by noor_hannah at 6-8-2006 10:18 PM

beli U ZAPP dia ngan booking lah kerusi urut tu yg rege lebih kurang RM3K +



kak noor,memang harga dia ke sepasang dengan uzapp RM3000 lebih ek?
yang RM20k tu yg mana kaknor?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-8-2006 09:06 AM | Show all posts
wah! ramai yg claim osim bagus. tp sayer tadek chance nak test osim nyer set.

semalam pegi test yg gintel tue...gintel v pro mende ntah. normal price dkt 10k (9988, tp introductory price 6998 gitu). sedap gak dier massage head to tow. mencengkam cengkam badan...rasa ler dkt point2 yg sakit/lenguh tue...lepas massage badan rasa ringan giler!

dier ader 5 function :-

shiatsu massage, acuputinre, pehtu tumbuk2, pehtu rolling n urut tekan terus bawak naik ke atas (tatahu ah pe nama dier).



tp tak puas ati lagik nie sbb belom try osim. kalau ogawa tak siok..okeh..i strike dier  from my list.

thx frenz, for the review.
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2006 03:26 PM | Show all posts
Originally posted by ctredzuan at 7-8-2006 02:45 AM



kak noor,memang harga dia ke sepasang dengan uzapp RM3000 lebih ek?
yang RM20k tu yg mana kaknor?



bukan.. u zapp tu RM600+ je.. yg masaging chair tu.. various price range.. kak noor booking yg murah tu.. RM3000+.. masa tu belum naik harga..
Reply

Use magic Report

Post time 7-8-2006 03:31 PM | Show all posts
Originally posted by tina^^ at 7-8-2006 09:06 AM
wah! ramai yg claim osim bagus. tp sayer tadek chance nak test osim nyer set.

semalam pegi test yg gintel tue...gintel v pro mende ntah. normal price dkt 10k (9988, tp introductory price 6998 gi ...



ha'ah.. lebih ramai cuba lagi bagus... cuba a few times untuk satu product pun bagus.. sebab benda ni mahal bukan murah..
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2006 06:40 AM | Show all posts
nie pulak 10-Mode Massage Reclining Chair (with heated seat), complete with massaging stool. Dapat kat ebay dalam 50GB. Okey jugak.

Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2006 12:58 PM | Show all posts
Originally posted by Kacip_Fatimah at 5-8-2006 12:00 PM

lindt..
berapa rega massage chair nie?!
brand mana bagus erkk...
OSIM atau OGAWA?!
teringin sgt nak rembat satu sebab selalu sgt sakit belah belakang..
mungkin sebab byk berdiri dan duduk te ...


kacip,
lindt beli RM2980....dia kata ada discount rm900 sempena parents' day (harga asal rm3880).  Skrg ni tak taulah brp harga dia.  Masa tu kat jusco ada jual lg 1 model Osim harga kalau x silap RM2380...gitu2 la...murah skt dpd yg lindt beli ni.  Tp model yg tu tempat urut kaki dia asing, tak attached kat kusi tu.  Mcm yg lindt beli tu yg urut kaki dia attached sekali ke kerusi tu, jadi bila kita baringkan kerusi tu tempat urut kaki (betis) tu akan naik sekali.

lindt tak pernah try Ogawa.  Dulu ada beli mesin urut tapak kaki ogawa, tp dah jarang guna sbb gatalllll pas urut :geram:
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2006 01:03 PM | Show all posts
Originally posted by noor_hannah at 6-8-2006 10:18 PM



kacip.. meh kak noor tolong jawab..kak noor dah try ogawa dan osim..

OSIM:

few mths back.. kak noor jatuh terjelepok masa mop lantai.. lepas tu tak pi urut.. lepas 2 bulan.. melarat2..  ...


kak noor,
ada gak aritu org Osim suruh try kerusi yg harga RM20K tu... heheee x try pun, seganlah pulak...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-8-2006 02:42 PM | Show all posts
Originally posted by Lindt at 8-8-2006 12:58 PM


kacip,
lindt beli RM2980....dia kata ada discount rm900 sempena parents' day (harga asal rm3880).  Skrg ni tak taulah brp harga dia.  Masa tu kat jusco ada jual lg 1 model Osim harga kalau x s ...



lindt, tampallah gambo..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-8-2006 03:26 PM | Show all posts
Originally posted by tina^^ at 8-8-2006 02:42 PM



lindt, tampallah gambo..


gambo dah ada tu yang... kat posting #2... Sama mcm tu, cuma lindt beli kaler merah.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 8-8-2006 03:29 PM | Show all posts
Originally posted by Lindt at 8-8-2006 03:26 PM


gambo dah ada tu yang... kat posting #2... Sama mcm tu, cuma lindt beli kaler merah.



alamak! tak pasan :nyorok:

berapa function yg dier boleh buat ah lindt?
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2006 05:33 PM | Show all posts
best ek krusi osim tuh kak hannah?adik ada beli u-zap tuh..dia ckp asik kuar angin jek atas bwh..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 8-8-2006 09:33 PM | Show all posts
Originally posted by honeybee1802 at 8-8-2006 05:33 PM
best ek krusi osim tuh kak hannah?adik ada beli u-zap tuh..dia ckp asik kuar angin jek atas bwh..hehe



ye ke keluar angin?? kak noor pakai ok je.. tapi tak selalu.. sebab selalu terlupa.. tapi kdg2 bila lepas pekena tu.. mak oii!! letih.. terus je lena.. bestt!!
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-5-2024 12:40 AM GMT+8 , Processed in 0.278387 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list