CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 32831|Reply: 85

vokalis & ex-vokalis DEWA 19....siapa korang suka?

[Copy link]
Post time 25-3-2006 11:48 AM | Show all posts |Read mode
berikut ialah vokalis dan bekas vokalis dewa...vokal siapa paling korang minat?
Multiple Polls, Total 14 Users voted
15.00% (9)
18.33% (11)
66.67% (40)
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-3-2006 12:43 PM | Show all posts
aku suker dua2... kalau aku dengar lagu siti nurbaya (my fav song :love...... sore ari lasso sedap ... tp kalau once nyanyi lebih nampak macho sbb sore dia husky...... dhani tak yah nyanyi lah aku lebih suker dia cipta lagu jer....
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2006 08:07 PM | Show all posts
vokal ari lasso itu sendiri tidak sesuai dgn muzik yang dewa bawakan
itu pendapat aku

aku amat meminati suara once

dan dhani...suara mu amat macho dan kau slalu saja akan terus mengingatkan aku kpd papa jack
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2006 10:37 PM | Show all posts
ONCE!
sbb aku start minat dewa sejak once jd vokalis.
masa dgn ari lasso...aku tk amik pot pun.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2006 01:00 PM | Show all posts

ONCE!

Aku minat ONCE lebih daripada Ari Lasso dan Ahmad Dhani.

Ahmad Dhani - suara dia mendatar ajer dalam kebykan lagu DEWA. Sebab tu bila Ahmad Dhani duet dgn Once, Once yg akan menyanyi part lagu bernada tinggi. Contoh lagu: Mistikus Cinta, Laskar Cinta

Ari Lasso - Memang aku kurenng sikit dengan gaya nyanyian Ari Lasso. Tapi masa dia nyanyi lagu solo (lupa tajuk song- Perempuan??), bagi aku okay pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2006 04:00 PM | Show all posts
Originally posted by tsunade_sama at 26-3-2006 01:00 PM
Aku minat ONCE lebih daripada Ari Lasso dan Ahmad Dhani.

Ahmad Dhani - suara dia mendatar ajer dalam kebykan lagu DEWA. Sebab tu bila Ahmad Dhani duet dgn Once, Once yg akan menyanyi part lagu b ...


Rahasia Perempuan?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 27-3-2006 07:22 PM | Show all posts
aku pun suka once...
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2006 02:22 PM | Show all posts
aku suka once :love:
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-3-2006 09:51 AM | Show all posts
ari lasso ngan once, 22 best!
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2006 10:37 AM | Show all posts
once laa
aku suka sbb dia pandai ubah2 suara dia (sori la kalau ada term lain dlm muzik aku bkn pandai sgt bab muzik ni)
ari lasso-tak penah dgr lagu nyanyian dia masa dgn dewa tp ok la
dhani-biasa jer tapi bab cipta lagu mmg power
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2006 10:57 AM | Show all posts

Reply #4 sayangidaku's post

sama jawapan ngn sayangidaku

aku suker ONCE..

tp yg lealin ok gak..

arilasso bila nyanyi solo..lg best..
dhani..hmm.no komen
hihih
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2006 11:56 AM | Show all posts
aku suke once gak... ahmad dhani pon aku suke... ari lasso pon ok....
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2006 12:24 PM | Show all posts
sorry nak tanye,once tu penyanyi yg sekarang tu ke?
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2006 12:38 PM | Show all posts
Originally posted by ayie77 at 29-3-2006 12:24 PM
sorry nak tanye,once tu penyanyi yg sekarang tu ke?


aku tolong jawapkan. Ye, benar.
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2006 12:52 PM | Show all posts
Originally posted by True-X at 25-3-2006 12:43 PM
aku suker dua2... kalau aku dengar lagu siti nurbaya (my fav song :love...... sore ari lasso sedap ... tp kalau once nyanyi lebih nampak macho sbb sore dia husky...... dhani tak yah nyanyi lah ak ...




sora dhani ok apa?...hahha...lagu mistikus cinta tu dia nyanyi intro - "ketika pertama kali...jiwaku...."..pehh....
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2006 12:57 PM | Show all posts
Ari Lasso - sora dia ngam ngan style dewa19 1st album hingga pandawa lima, lagu mcm mahameru, still i'm sure we'll love again, kirana....mmg kene ngan sora dia.

Once - sora dia ngam ngan muzik dewa19 sekarang. means dari bintang 5 (*****) hingga sekarang. muzik dewa19 sekarang kan lebih keras...katanya apa itu - lebih ngerock hahaha.

dhani - suka dia la nak nyanyi ke, nak buat dewa19 ada dua vocal ke..hahhahah..band dia..no comment lagik.

[ Last edited by izhar1000 at 29-3-2006 12:59 PM ]
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-3-2006 01:01 PM | Show all posts
kadang2 suara dhani ni sengau giler....
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2006 03:09 PM | Show all posts

Reply #17 QueenLove's post

tu yg mulan RATU pun ikut sengau!
heheheh
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2006 04:00 PM | Show all posts
sengau2 dhani tu yang buat Maia lagi suka sama dia..hahahhahahah
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2006 04:55 PM | Show all posts
Originally posted by summer_snow at 29-3-2006 03:09 PM
tu yg mulan RATU pun ikut sengau!
heheheh


bkn mulan jer, pingkan dulu pun sengau...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-5-2024 03:24 AM GMT+8 , Processed in 0.086266 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list