CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: tina^^

EDD ibu ibu mengandung

[Copy link]
Post time 10-11-2005 02:24 PM | Show all posts
Originally posted by storm at 10-11-2005 02:10 PM
Thanks Shinky, Osheenz..skang dah bleh beli baju for baby boy..sebelum nih beli yang unisex...pelbagai color...termasuk pink..heheh...skali bila dah tau gender, papa dia sibuk nak beli yg color bir ...

waduh... sonotnya dah boleh soping baju baby...... i can't wait for that.... ;);)

storm, tampal la gmbar u tgh pregnant kat topic yg shin bukak tu... :cak::cak:
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 10-11-2005 03:29 PM | Show all posts
gals....sesaper yg rajin nak compile database buatkan on behalf of me boleh tak??

for time being....im kinda semput sket la...baru naik raya lah katakannnn..... :bgrin:

storm, congrats! dah tau baby aiman..eiii sonoknyer.......
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2005 05:54 PM | Show all posts
tumpang tanye.... macam mane nak tahu org tu peknen baby boy or baby girl? sapa2 tahu leh tolong tak?
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2005 06:10 PM | Show all posts
kalau nak senang, suruh jer Dr tunjuk masa scan
cite2 dongeng orang tua pon banyak gak, tapi tak ingat lah
perut bulat ke depan lah, ke tepi lah
pastu kalau lengggang perut, ntah apa golek lahhh
lupa!
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2005 11:18 PM | Show all posts
Originally posted by storm at 10-11-2005 11:39
Dah scan last Monday, it's a BOY!!!...Alhamdulillah :pray:..now started to call the baby by his name, Aiman..He refelected well to it....storm buat macam Jas...pepagi before check up dok pujuk baby ...


uikkk...dah siap panggil nama tu... heheehehehe...

anyway, congrate storm... :pompom:   
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 08:13 AM | Show all posts
Originally posted by tina^^ at 10-11-2005 03:29 PM
gals....sesaper yg rajin nak compile database buatkan on behalf of me boleh tak??

for time being....im kinda semput sket la...baru naik raya lah katakannnn..... :bgrin:

storm, congrats! dah t ...

Ibuk Tina makan banyak ya? Sampai semput...;)
BIla next check up? Mungkin masa tuh dah bleh nampak gender baby...excited jugak nak tau nih...:cak:
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 11-11-2005 08:14 AM | Show all posts
Originally posted by kancilbiru at 10-11-2005 11:18 PM


uikkk...dah siap panggil nama tu... heheehehehe...

anyway, congrate storm... :pompom:   

heheh thanks...excited ler kancil...maklum first baby...:love:
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 08:16 AM | Show all posts
Originally posted by katak_kiut at 10-11-2005 06:10 PM
kalau nak senang, suruh jer Dr tunjuk masa scan
cite2 dongeng orang tua pon banyak gak, tapi tak ingat lah
perut bulat ke depan lah, ke tepi lah
pastu kalau lengggang perut, ntah apa golek lahhh ...

:setuju:...mintak doc tunjuk jek...at least nampak kat screen tuh macam mana...kalau ikut petua orang2 tua...tak dapat dipastikan kesahihan...nak best lagik..tunggu jek baby born..lagik confirm gender dia..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


miau This user has been deleted
Post time 11-11-2005 08:57 AM | Show all posts
lambatnyer...kita nak tau gender baby kita ni....
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 09:03 AM | Show all posts
tanggal 21 ni ada appointment lagi.. skrg dah masuk 14 weeks.. leh tau gender baby kot kalo doc scan nanti..

mil aku kelakar la.. dia cakap jgn amik tau pasal jantina baby tu, biar bikin surprise.. hehe.. tapi aku nak tau gak.. tak sabar nak tau
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 09:53 AM | Show all posts
Penangan raya..hari rabu lepas p check up..33weeks...berat jas dah jadi 68kg :cak:
last 3weeks baru 65kg...baby jas, last 3weeks 1.8kg..ni dah 2.4kg...rasa mcm nak menangis je..i have another 5weeks 2 go, sure badan bagai dipam2 lagi..baby jas pun sure montel yg amat nanti!
Storm, jas pun dah ada nama anak..actually dah prepare 4 both gender..time dah confirmed, mmg dah start guna nama baby boy..Muhammad Adib Aqil (Yg Terpuji Beradab Berakal)..jas panggil baby ni Aqil...sambil panggil, sambil berdoa la dia jadi bijak...
Bag utk ke hospital pun dah siap..just in case..ada kwn jas, due date lebih kurang..tapi tah apasal, dua hari lepas dah terberanak..sib baik dia sempat travel back from penang 2 KL..kalau x, anak dia sure jadi anak angkat PLUS :lol

Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 10:08 AM | Show all posts
Originally posted by storm at 11-11-2005 08:16 AM

:setuju:...mintak doc tunjuk jek...at least nampak kat screen tuh macam mana...kalau ikut petua orang2 tua...tak dapat dipastikan kesahihan...nak best lagik..tunggu jek baby born..lagik confirm gender dia..


tapi tina, ada gak kes, baby dah kuar pon...still konpius dianyer identiti. Ish, mintak2 ler dijauhkan!
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 10:13 AM | Show all posts
Originally posted by paulinevoon at 11-11-2005 09:03 AM
tanggal 21 ni ada appointment lagi.. skrg dah masuk 14 weeks.. leh tau gender baby kot kalo doc scan nanti..

mil aku kelakar la.. dia cakap jgn amik tau pasal jantina baby tu, biar bikin surpri ...

still early utk nmpak gender la polin....

shin pun esok ada app..... 19 weeks....
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 10:17 AM | Show all posts
Originally posted by katak_kiut at 11-11-2005 10:08 AM


tapi tina, ada gak kes, baby dah kuar pon...still konpius dianyer identiti. Ish, mintak2 ler dijauhkan!

nauzubillah la katak oi.... :pray::pray:
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 10:20 AM | Show all posts
Originally posted by osheenz at 11-11-2005 10:13 AM

still early utk nmpak gender la polin....

shin pun esok ada app..... 19 weeks....


kalau ikut buku, gender baby dah boleh start tahu by 4 months or 16 weeks
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 10:28 AM | Show all posts
Originally posted by katak_kiut at 11-11-2005 10:20 AM


kalau ikut buku, gender baby dah boleh start tahu by 4 months or 16 weeks

hopefully esok shin boleh nmpak dah... :pray:
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-11-2005 10:29 AM | Show all posts
Tahniah buat semua...
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 10:35 AM | Show all posts
Originally posted by KRUfan at 11-11-2005 10:29 AM
Tahniah buat semua...


Mekasih!!!
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 10:37 AM | Show all posts
Originally posted by jasrinameza at 11-11-2005 09:53 AM
Penangan raya..hari rabu lepas p check up..33weeks...berat jas dah jadi 68kg :cak:
last 3weeks baru 65kg...baby jas, last 3weeks 1.8kg..ni dah 2.4kg...rasa mcm nak menangis je..i have another 5w ...

Dah 68 kg?...Storm plak dah 59kg...bulan posa arituh turun 1kg...lepas raya naik 1 kg...eheh..i should be worry of weight too..takut2 dia shoot up to 70++kg...penat nak diet pastuh...skang Storm baru 24 weeks...next 10 weeks agaknyer baper lar berat naik..huhu...risau..
Sedap nama anak Jas...Storm pun ader prepare nama for both gender...since doc dah kasitau boy...terus jek panggil Aiman...full name Rizq Aiman..Rezeki yang Bertuah..amik initial Storm n hubby nama baby storm nih...
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 10:38 AM | Show all posts
Originally posted by osheenz at 11-11-2005 10:28 AM

hopefully esok shin boleh nmpak dah... :pray:

:pray: for you too...;)
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-6-2024 05:34 AM GMT+8 , Processed in 0.162663 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list