CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: tina^^

EDD ibu ibu mengandung

[Copy link]
 Author| Post time 9-11-2005 08:11 AM | Show all posts
ezlyn kalau arinie tak reply porem, aku suspect dier dah meletop....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-11-2005 08:39 AM | Show all posts
kira overdue 6 hari ok la. In ari tu 8 hari.. risau gak la..
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2005 10:24 AM | Show all posts
Originally posted by tig_cun at 7-11-2005 03:24 PM
tak pi doc ke tanya?? boleh ke baby dok lelama dalam perut kita??


ok kut? ingat tak kisah imam hapa hah? yang mak dia ngandung sampai 10 bulan. bunting gajah ker hapa ntah orang panggil.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2005 10:25 AM | Show all posts
Originally posted by in2eryn at 9-11-2005 08:39 AM
kira overdue 6 hari ok la. In ari tu 8 hari.. risau gak la..


orang kata, lagi lama lam perut lagi cerdik anak tu. betul ke???
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-11-2005 10:31 AM | Show all posts
Originally posted by katak_kiut at 9-11-2005 10:24 AM


ok kut? ingat tak kisah imam hapa hah? yang mak dia ngandung sampai 10 bulan. bunting gajah ker hapa ntah orang panggil.



kesah imam hanafi...

tpkan fakta yg kata anak lagik duduk lama dlm perot mak dier lagik cerdik tue...aku rasa kena ader scientifically proven lah baru leh caya...

otherwise, itu sumer back to God's will.....
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2005 10:43 AM | Show all posts
eyzlyn tu ntah2 dah bersalin... harap2 semua selamat... mane mak yong ni? adoiiii, tak sabar nak dengar pengalaman dia bersalin ni...:pompom:
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-11-2005 10:46 AM | Show all posts
Originally posted by lonely_surina at 9-11-2005 10:43 AM
eyzlyn tu ntah2 dah bersalin... harap2 semua selamat... mane mak yong ni? adoiiii, tak sabar nak dengar pengalaman dia bersalin ni...:pompom:

dan tak sabar nak tgk gmbar baby dia... sure kiuttttttttt :love:
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2005 10:54 AM | Show all posts
Originally posted by katak_kiut at 9-11-2005 10:25 AM


orang kata, lagi lama lam perut lagi cerdik anak tu. betul ke???

cerdik tu tak tau la, tapi lepas lahir tu kulit dia berkedut sikit. dan naik ruam kat tangan dan kepala. kat kepala ruam bernanah sikit. doc kata mmg biasa bagi baby yg lahir terlebih hari. kena la cukur rambut dia yg lebat gile.  rasa nak nangis je, sbb sayang tgk rambut tu. tapi bila 2 bulan kulit dia jadi makin gebu dan lembut je lepas kulit ruam tu mengelupas. bila bf pun tak jadi ruam susu kat pipi dia. masa 1 bulan setengah nak mandi cukup senang sbb dia dah mengeraskan badan dan kepala pun tak lembik.
tapi masa dalam pantang dia nak tido kat atas dada kita, meniarap. mak kata tarakut lemas tapi baby pandai alihkan muka.. seronok tgk dia tido masa tu. skang dah tak mau la tido meniarap. klu dia meniarap pun sekejap je. pas tu mintak angkat.. ekeke
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-11-2005 11:02 AM | Show all posts
Originally posted by in2eryn at 9-11-2005 10:54 AM
tapi masa dalam pantang dia nak tido kat atas dada kita, meniarap. mak kata tarakut lemas tapi baby pandai alihkan muka.. seronok tgk dia tido masa tu. skang dah tak mau la tido meniarap. klu dia meniarap pun sekejap je. pas tu mintak angkat.. ekeke


my fren memang ajar anak dia tidur meniarap. dia cakap tanak anak terkejut kejut. tapi kiut sangat tgk anak dia alih2kan kepala sendiri. cam orang besar lak, padahal budak tu baru 2 bulan. memang kiut sangat!!!
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2005 01:11 PM | Show all posts
mmg kiut tgk budak tidomeniarap nih. katak try la nanti kat baby. klu baby mau la kan. tapi kena tgk gak takut dia tetutup muka kat tilam takut lemas lak kan. mmg baby tak terkejut2 cam tido terlentang.satu lagi tak mau baby terkejut2, bedungkan dia. tapi baby skang tak mau nya bedung sgt. cam baby In sekejap je nak bedung masuk 1 bulan 1/2 bila bedung merah2 muka dia nak lepaskan tgn dia. klu tak lepas, meraung la dia. sudahnya bedung badan ngan kaki dia je.
Reply

Use magic Report

MaMaWahiDAH This user has been deleted
Post time 9-11-2005 04:40 PM | Show all posts
ingat lagi my daughter waktu lahir hari pertama pun dia mmg dah lepaskan tangannya...dia mmg tak suka langsung dibendung, selimutpun dia tak mau langsung hingga ler ke arie dan saat nie
org lain semua selimut time sejuk, dia haram tak mau...pernah tu sekali dua i selimutkan dia buang nye...
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2005 10:49 AM | Show all posts
Originally posted by tina^^ at 25-10-2005 04:06 PM
korang...nie tina susun ikot schedule saper 'meletop' dulu....hehe....selamat melahirkan, mummies! :love:

December 05
1.kainbatek - 10/12
2. fairyjasmine - 15/12
3. jas - 15/12
4. sul ...



Hi Tina
,
dah buat statistik yg terbaru ker belum? Ni dah lepas raya nih, mesti ada bakal ibu yg baru nih...he he:cak:
Reply

Use magic Report

MaMaWahiDAH This user has been deleted
Post time 10-11-2005 11:01 AM | Show all posts
betul kata shinky tu, mesti ader mother-to0be dalam list nie..kan kan
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2005 11:39 AM | Show all posts
Dah scan last Monday, it's a BOY!!!...Alhamdulillah :pray:..now started to call the baby by his name, Aiman..He refelected well to it....storm buat macam Jas...pepagi before check up dok pujuk baby suh bukak kaki dia luas2...masa scan tuh memang nampak jelas his coo coo bird like a cashew nut...so cute...
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2005 12:46 PM | Show all posts

First Revision of Tina's List

December 05
1.kainbatek - 10/12
2. fairyjasmine - 15/12
3. jas - 15/12
4. sultana - 22/12
5. helangmerah
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2005 01:03 PM | Show all posts

Reply #155 katak_kiut's post

bila nama ku berada didalam senarai berikut....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-11-2005 01:44 PM | Show all posts
Nessa,

amacam, ada berita baik kaa? Bole join list kitaorg sekali...meriahkan suasana
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2005 01:48 PM | Show all posts
Originally posted by storm at 10-11-2005 11:39 AM
Dah scan last Monday, it's a BOY!!!...Alhamdulillah :pray:..now started to call the baby by his name, Aiman..He refelected well to it....storm buat macam Jas...pepagi before check up dok pujuk baby ...



Congrats Storm...

seronok dapat baby boy eh..siap dah ada nama lagik....Aiman...sounds simple and compact.
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2005 02:01 PM | Show all posts
Originally posted by storm at 10-11-2005 11:39 AM
Dah scan last Monday, it's a BOY!!!...Alhamdulillah :pray:..now started to call the baby by his name, Aiman..He refelected well to it....storm buat macam Jas...pepagi before check up dok pujuk baby ...

wah... congrats... bestnya dah dpt tau gender baby... :pray::love:
Reply

Use magic Report

Post time 10-11-2005 02:10 PM | Show all posts
Thanks Shinky, Osheenz..skang dah bleh beli baju for baby boy..sebelum nih beli yang unisex...pelbagai color...termasuk pink..heheh...skali bila dah tau gender, papa dia sibuk nak beli yg color biru...dia cakap allergic nengok baby boy dia pakai baju color pink...Gambar scan tuh ader snap lam phone, yg original papa dia bawak balik Sabah...tak dapat nak tepek kat cni...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-6-2024 08:48 AM GMT+8 , Processed in 0.077536 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list