CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: tina^^

EDD ibu ibu mengandung

[Copy link]
Post time 11-11-2005 10:40 AM | Show all posts
Originally posted by storm at 11-11-2005 10:37 AM

Dah 68 kg?...Storm plak dah 59kg...bulan posa arituh turun 1kg...lepas raya naik 1 kg...eheh..i should be worry of weight too..takut2 dia shoot up to 70++kg...penat nak diet pastuh...skang Storm  ...


Sejak mengandung nih (dah masuk 5 bulan) rasanya berat saya baru naik dalam 2 kg jer kut? Tapi Dr takde plak komplain hapa. Dia ckp baby sehat, mintak2 ler semuanya OK jer.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-11-2005 10:42 AM | Show all posts
Originally posted by storm at 11-11-2005 10:38 AM

:pray: for you too...;)

tenkiu...
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 10:51 AM | Show all posts
Originally posted by katak_kiut at 11-11-2005 10:40 AM


Sejak mengandung nih (dah masuk 5 bulan) rasanya berat saya baru naik dalam 2 kg jer kut? Tapi Dr takde plak komplain hapa. Dia ckp baby sehat, mintak2 ler semuanya OK jer.

my case pun sama lebih kurang ;)
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 07:05 PM | Show all posts
Originally posted by paulinevoon at 11-11-2005 09:03
tanggal 21 ni ada appointment lagi.. skrg dah masuk 14 weeks.. leh tau gender baby kot kalo doc scan nanti..

mil aku kelakar la.. dia cakap jgn amik tau pasal jantina baby tu, biar bikin surpri ...


errrr...klau baru 14 weeks, tak nampak lagi kot...biasanyer 4 bulan ke atas baru bleh nampak... cam kancil ari tu, 5 bulan baru nampak...   
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 07:05 PM | Show all posts
Originally posted by KRUfan at 11-11-2005 10:29
Tahniah buat semua...



thanksss krufan...   
Reply

Use magic Report

Post time 11-11-2005 07:07 PM | Show all posts
Originally posted by katak_kiut at 11-11-2005 10:40


Sejak mengandung nih (dah masuk 5 bulan) rasanya berat saya baru naik dalam 2 kg jer kut? Tapi Dr takde plak komplain hapa. Dia ckp baby sehat, mintak2 ler semuanya OK jer.


sama la ngan kita... berat tak naik banyak pun....perut pun tak besar... tapi dokter tak komplen pun...dia cakap, baby sihat...tak besar & tak kecik... ok la tuh....   
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 12-11-2005 06:34 AM | Show all posts
Originally posted by kancilbiru at 11-11-2005 07:07 PM


sama la ngan kita... berat tak naik banyak pun....perut pun tak besar... tapi dokter tak komplen pun...dia cakap, baby sihat...tak besar & tak kecik... o ...


Kita pun sama jugak. Sblom pregnant ari tu, berat 42kg. Sekarang dah 6 bulan, tak sampai 46kg lagi tapi dr kata perkembangan baby ok dan normal, so, takde apa la nak dirisaukan. Memula cam pelik jugak sebab masa 1st baby dulu, time ni dah naik ke dekat2 50kg dah. Tapi yang ni kira ok la, tak la berat sangat badan.
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2005 10:39 AM | Show all posts
Originally posted by tina^^ at 9-11-2005 08:11 AM
ezlyn kalau arinie tak reply porem, aku suspect dier dah meletop....

memang dah meletup pun :love:
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-11-2005 10:51 AM | Show all posts
Congrats to Eyzlyn..
Reply

Use magic Report

Post time 12-11-2005 12:57 PM | Show all posts
Originally posted by eyzlyn at 12-11-2005 10:39

memang dah meletup pun :love:


wah... :love: TAHNIAH EYZLYN...   
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2005 09:02 AM | Show all posts
All da best....
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2005 03:27 PM | Show all posts
Originally posted by kancilbiru at 11-11-2005 07:07 PM


sama la ngan kita... berat tak naik banyak pun....perut pun tak besar... tapi dokter tak komplen pun...dia cakap, baby sihat...tak besar & tak kecik... o ...




huuu... nak mengadu nih....:cry: Hari tuh gi check up, doctor kata baby kecik. Mungkin kena Intrauterine Growth Restriction... (IUGR). Baby tak membesar. Dia kasi injection utk matangkan paru2 baby. Takut kalau2 kena bersalin awal. 21 hb ni gi check up lagi kalau tak berubah memang kena induce. Memang berat badan naik tp sikit2. Sebelum preggy 55kg, last check up 64.4 kg. Previous ly 3 minggu sebelum tuh 64 kg. So 3 minggu naik 400 gm jek.... Memang dari awal baby jenis kecik. Dah 34 minggu pun org ingat ngandung 4 bulan... So sekarang ni pulun makan regularly. Herannya doktor kata semuanya normal cuma size baby je. Harap lah 21 hb ni akan okay, kalau tak keluar awal lah baby jawabnya.
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2005 04:56 PM | Show all posts
Originally posted by storm at 10-11-2005 11:39 AM
Dah scan last Monday, it's a BOY!!!...Alhamdulillah :pray:..now started to call the baby by his name, Aiman..He refelected well to it....storm buat macam Jas...pepagi before check up dok pujuk baby ...





STORM DAH BRP BULAN?SAYA BARU 15 MINGGU...MINGGU DEPAN ISYA ALLAH MASUK 16 MINGGU - 4 BULAN..INGAT NAK PI SCAN MINGGU DEPAN...AGAK2 NAMPAK TAK GENDER DIA????SUSPENS SUNGGUH......
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2005 05:39 PM | Show all posts
Originally posted by sultana at 13-11-2005 03:27 PM




huuu... nak mengadu nih....:cry: Hari tuh gi check up, doctor kata baby kecik. Mungkin kena Intrauterine Growth Restriction... (IUGR). Baby tak membesar. Dia kasi injection utk matangkan pa ...


Sultana,

Takpelah baby kecil asalkan sihat, tapi yg tak sanggupnya nak kena induce tu ek...apapun..relax...everythings gonna be alright. :pray:

You tak tanya ke doctor macamana nak tambah berat badan baby? Kena makan apa? Boleh share-share ngan shinky skali tips-tips tu.

Minggu depan (jumaat) my next appointment ngan my gynea..hmmm heharap semuanya okay.

Jaga diri bebaik ye sultana
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2005 07:09 PM | Show all posts
Originally posted by shinky_pinky at 13-11-2005 05:39 PM


Sultana,

Takpelah baby kecil asalkan sihat, tapi yg tak sanggupnya nak kena induce tu ek...apapun..relax...everythings gonna be alright. :pray:

You tak tanya ke doctor macamana nak tambah ...



Hi shinky,

   Terima kasih shinky keran mendoakan.Hmm, harap2 gitulah. Memang kalau boleh nak genap term. Kesian kat baby. Org kata kalau lebih lama kat dalam rahim lagi elok. Tu lah yang saya harapkan. :pray: Tp sekiranya doktor kata lebih baik dia keluar dari dok dalam perut, baik dia keluar awal. Tp tu lah... hmmm

   Ada gak tanya... dia kata makan banyak makanan berkhasiat lah. Especially protein. Tpnya kekadang baby kecik ni bukan sebab apa yang kita makan. Kalau hari2 jaga makan, makan yg elok2 pun, kalau nak kecik, kecik gak. Pasal ada banyak faktor. Cam plasenta tak normal ke, tali pusat tuh ada masalah ke...etc. In my case dia check semua normal. So next check up penentuanlah.
Reply

Use magic Report

Post time 13-11-2005 11:10 PM | Show all posts
Oh ye ker..

However dont worry..baby and u will be fine...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-11-2005 08:22 AM | Show all posts
Originally posted by sultana at 13-11-2005 03:27 PM




huuu... nak mengadu nih....:cry: Hari tuh gi check up, doctor kata baby kecik. Mungkin kena Intrauterine Growth Restriction... (IUGR). Baby tak membesar. Dia kasi injection utk matangkan pa ...

Tumpang Simpati...Don't worry too much dear...Pray for all the good thing be upon the baby and you :pray:
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2005 08:27 AM | Show all posts
Originally posted by hasmal at 13-11-2005 04:56 PM





STORM DAH BRP BULAN?SAYA BARU 15 MINGGU...MINGGU DEPAN ISYA ALLAH MASUK 16 MINGGU - 4 BULAN..INGAT NAK PI SCAN MINGGU DEPAN...AGAK2 NAMPAK TAK GENDER DIA????SUSPENS SUNGGUH......

Storm dah 6 months...kalau ikut buku lam 4 months tuh dah bleh nampak gender dia...as my case memang my gynae nak tunjuk gender dia when my pregnancy reach 6 months..sebelum tuh dia cuma tunjuk spine, the baby's head size, arms, feets...takde plak dia nak scan kat "tut" baby....;)
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2005 09:25 AM | Show all posts
Originally posted by eyzlyn at 12-11-2005 10:39 AM

memang dah meletup pun :love:



Congrats ezlyn!! Citer ler pengalaman labour n delivery..

p/s: Cute la gambar baby u kat thread sebelah..tapi mcm tengah 'marah' je dia..hehehe...
Reply

Use magic Report

Post time 14-11-2005 09:42 AM | Show all posts
Originally posted by eyzlyn at 12-11-2005 10:39 AM

memang dah meletup pun :love:


tahniah!!!! boy ke girl nih??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-6-2024 12:44 PM GMT+8 , Processed in 0.082518 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list