CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 2680|Reply: 34

[LAIN-LAIN] Tahniah! Anchor SPM Kalahkan Drama Bersiri Korea, Mendunia Di Asean

[Copy link]
Post time 3-10-2021 10:48 AM | Show all posts |Read mode




Pencapaian membanggakan apabila drama bersiri tempatan, Projek: Anchor SPM berjaya memenangi 'Best Drama Series' dalam Asian Academy Creative Award dengan mengalahkan drama hebat Korea Selatan Move To Heaven.


Diinspirasikan oleh cerita yang jarang didengari dengan latar belakang awal tahun 2000, tenyata produk tempatan mampu menggegarkan persada antarabangsa setelah digarap dengan baik.


Terbaharu, Achor SPM ini akan bersaing dengan drama dari Jepun The Naked Director dan dari Thailand, Girl From Nowhere.





  



Penerbit, Razairsyam menyatakan bukan anugerah yang dipinta, namun kejayaan menambat hati penonton dengan produk sebegini menjadi kegembiraanya.

"aling penting sekarang ni orang Malaysia tengok product Malaysia. Siapalah kami tanpa penonton. Terima kasih yang selalu support cerita local, dengan support tu la kita boleh buat produk berkualiti"





Foto :ig




Bangga apabila produk tempatan berjaya menarik perhatian negara luar dan membuktikan negara kita tidak ketandusan filem berkualiti atau berharap pada filem cinta semata.



Tahniah kepada semua yang menjayakan drama ini. Anda dah tengok belum? - CARI

Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2021 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by akuchenta at 3-10-2021 11:00 AM

Tak tgk lagi
Move to Heaven dh  tgk



Btw, congratulations
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2021 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Sori tak tengok tv. Nganga.
Class of 2003 kau gile pakai macamtu.
Sri Damansara ke apa
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2021 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
congrats
mendunia la lps ni daiyan trisha dan aedy ashraf
gandingan diorg berdua ni akak rs wangi je.
drpd hero heroin kepam drama kul 7 tv3
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2021 11:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Drama budak skolah dek jannah tak menang apa2 award ke?
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2021 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
"Terbaharu, Achor SPM ini akan bersaing dengan drama dari Jepun The Naked Director dan dari Thailand, Girl From Nowhere."

Ouchhhh bukan calang2 ooooohhh dua cerita ni! Memang fav iol dua2 tu. Good luckkk!

Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2021 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak boleh imagine knp boleh kalahkan move to heaven.. Iolss dah tengok move to heaven dan anchor ni tengok dua tiga eps sbb adik iolss yg form 1 suka gila citer ni. Tak boleh habiskan sbb rasa cringe sgt atau iolss tak minat daiyan. Apa pon tahniah lah.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2021 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K replied at 3-10-2021 11:26 AM
Sori tak tengok tv. Nganga.
Class of 2003 kau gile pakai macamtu.
Sri Damansara ke apa

Bukan u je sis.. I pun mcm still cannot brain dalam citer ni, macam mana perempuan melayu di SMK boleh pakai pinafore… i sekolah menengah kat kawasan atas kat KL pun tak pernah nampak perempuan melayu pakai pinafore, semua ok je pakai baju kurung, cuma ada la yang style tak butang baju tu…
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2021 01:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekolah mcm ktj logik la pakai pinafore
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2021 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
kakigojes replied at 3-10-2021 12:58 PM
Bukan u je sis.. I pun mcm still cannot brain dalam citer ni, macam mana perempuan melayu di SMK b ...

Biasa girl yg comel2 ni, damansara ke atas. Gi debate pun lawa kemain aura kayangan. Takde pulak diorg pakai revealing gini around era 2000. Mendada, pinafore sempit nampak v shape.

But kulit n muka theyol cantik urban macam fazura dengan rambut berkilat. Mana cikgu2 lelaki tak angau
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2021 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Wpun menang award I tetap rasa cringe nk tengok.sbb dh terbayang drama melayu camne
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2021 04:12 PM | Show all posts
i dh tgk anchor spm ni....not bad lain dr cerita drama pukul 7 tu...ala korang ni supportlh sket karya org kite...crita ni i suka pasal semangat setia kwn tu...membuatkn kite teringat blk kisah2 zmn sekolah kite lg2 kalau bdk asrama...walaupun ade sket2 yg x logic still blh baiki...bg i kalau part cinta tu sket je part semangat setia kwn tu kembangkan lg maybe akan jd lg best kut...katenye ni base on true story...& yg bestnye part pawang tu...realiti kite skrg...
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2021 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Lom tengok lg citer nih. Papepun,good luck
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2021 04:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by lavendernovella at 3-10-2021 04:43 PM

Mampuslah lah kena perli kalau sekolah gomen pakai cam heroin tu.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2021 04:45 PM | Show all posts
patut pakai uniform baju kurung, pastu singsing lengan baju.
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2021 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
dari segi storyline and tema, memang beza jauh la dengan Girl From Nowhere. Apepun, tahniah sebab mampu go international
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2021 06:37 PM | Show all posts
lorr sejibik bad genius movie thailand...
Reply

Use magic Report

Post time 3-10-2021 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Carcosa at 3-10-2021 09:45 PM

Me'ols layan Projek ni dalam 3 episode je. Masuk ke 4,ya ampun, cringe namatey. Si Dayan tu tak best lah berlakon. Seriously.
Yg meols suka, yg budak mata sepet tu. Sapa tah nama dia. Yg jadi ketua pelajar ke apa tu. Pandai dia berlakon.
Dia berlakon dlm I-Tanggang. Jadi anak Zarina Zainuddin. Mantop oiii lakonan dia! Dia jadi abg Grab Food, ke Foodpanda gitu lah. Best gilos! Tak sabar nak tgk new episode.
Edit : dlm gambar atas tu, dia yg paling kanan. Yg pakai blazer maroon. Akak rooting for you dik!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-10-2021 09:47 PM | Show all posts
mawar_mustika replied at 3-10-2021 04:12 PM
i dh tgk anchor spm ni....not bad lain dr cerita drama pukul 7 tu...ala korang ni supportlh sket kar ...



Yeay, jom support, i tengok sampai habis, maybe lah ada cringe skit, tapi still boleh follow, yang penting menang ya


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-10-2021 09:50 PM | Show all posts
Carcosa replied at 3-10-2021 09:43 PM
Me'ols layan Projek ni dalam 3 episode je. Masuk ke 4,ya ampun, cringe namatey. Si Dayan tu tak best ...



uols mesti taste ala2 Kdrama kan, tu Hero Remaja, Nadhir Nasar


Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

24-1-2022 02:50 AM GMT+8 , Processed in 0.088896 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list