CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 3056|Reply: 70

[JTBC/Netflix 2021] INSPECTOR KOO - Lee Young Ae, Kim Hye Jun

[Copy link]
Post time 2-10-2021 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by Rahah at 12-11-2021 10:04 PM



Profile
Drama: Koo Kyung-Yi (working title)
Revised romanization: Kookyungyi
Hangul:
Director: Lee Jung-Heum
Writer: Sungchoyi
Network: JTBC
Episodes: 12
Release Date: October 30, 2021 --
Runtime: Saturday & Sunday 22:30
Language: Korean
Country: South Korea
Content rating: 18+

Described as the Asian version of Killing Eve, the series is about the battle of a former police officer against a female college student who is a serial killer.

SYNOPSIS
It follows the story of Koo Kyung-yi (Lee Young-ae), whose world is all about games and alcohol, as she digs into a mysterious serial murder case completely disguised as an accident.

Cast
Lee Young-Ae - Koo Kyung-Yi
Kim Hye-Jun - K
Kim Hae-Sook - Director Yong
Kwak Sun-Young - Na Je-Hee
Baek Sung-Chul - Santa
Cho Hyun-Chul - Kyung-Soo
Lee Hong-Nae - Gun-Wook

Source : Wikipedia, Asianwiki, Mydramalist

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-10-2021 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Teaser...
Reply

Use magic Report

Post time 13-10-2021 01:59 AM | Show all posts

Aii suka dia berlakun dlm Jewel in The Palace/Dae Jang Geum .
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2021 06:35 PM | Show all posts
ni citer lawak kan? bolehlah masuk list...
ada mama rosa & iksun..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-10-2021 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
DARSITA replied at 13-10-2021 01:59 AM
Aii suka dia berlakun dlm Jewel in The Palace/Dae Jang Geum .

I tak tengok drama tu...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-10-2021 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 18-10-2021 06:35 PM
ni citer lawak kan? bolehlah masuk list...
ada mama rosa & iksun..


Yup...
Tak pernah tengok acting Lee Young Ae sebab dia berlakon movie je...
tu yang masuk watchlist... tau dia A lister je...

Iols perasan Iksun je... tak nampak mama Rossa...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2021 09:51 PM | Show all posts
Rahah replied at 18-10-2021 09:43 PM
Yup...
Tak pernah tengok acting Lee Young Ae sebab dia berlakon movie je...
tu yang masuk watchl ...

tau dia berlakon jewel in the palace je...dulu2 mak iols tgklah citer tu...iols x tgk...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-10-2021 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 18-10-2021 09:51 PM
tau dia berlakon jewel in the palace je...dulu2 mak iols tgklah citer tu...iols x tgk...

Citer lama kan...
Movie dia nampak macam best... tapi iols tak tengok lagi... ada 1 movie tu memang PDnim tulis character untuk dia...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2021 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by xyla73 at 18-10-2021 10:42 PM
Rahah replied at 18-10-2021 10:26 PM
Citer lama kan...
Movie dia nampak macam best... tapi iols tak tengok lagi... ada 1 movie tu mema ...


Uols…citer Inspector Koo ni ada kat Netflix nanti…so blhlah update tajuk ye…
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 18-10-2021 10:53 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 18-10-2021 10:40 PM
Uols…citer Inspector Koo ni ada kat Netflix nanti…so blhlah update tajuk ye…

Yes... finally...
Best sikit tengok kat Netflix... gambar cantik...
Tq uols...
Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2021 10:54 PM | Show all posts
Dlm trailer yg ni ada mama rossa...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-10-2021 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 18-10-2021 10:54 PM
Dlm trailer yg ni ada mama rossa...

Okay dah nampak mama rossa...
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2021 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Lee yong  ae ni glamer. Dia pernah berlakon jewel in the palace, apa tah lagi awai 2000an. Dia stop pasal kawen dgn kolomerat kaya dah lahirkan twin. Anak dia dah besar sikit, so dia buat come back. Dia ni seangkatan dgn choi jiwoo song yun ah, umur pun lebih kurang ja. I tak sabar nak tengok... Macam best ja
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2021 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Citer ni best jugak…inspector Koo tu lawak…sebab otai yg bawak watak tu xdelah nmpk awkward atau cringe…

Tapi iols x faham lagi apa connection dgn storyline pasal high school girls tu…
Reply

Use magic Report

Post time 31-10-2021 03:37 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 31-10-2021 03:02 PM
Citer ni best jugak…inspector Koo tu lawak…sebab otai yg bawak watak tu xdelah nmpk awkward atau c ...

I baru layan, separuh, stop sat masa dia dapat set game tu, sat lagi nak sambung balik. Rasamacam best ja
Reply

Use magic Report

Post time 1-11-2021 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
uish da 50 umo LYA...sukanya tgok dlm jewel in d palace sesama Ji Jin hee ajusshi...ajusshi tu berderet drama lepas jewel tu..to LYA alahai sudahnya nk tgok...asek amek film ja
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2021 09:05 AM | Show all posts
xyla73 replied at 18-10-2021 09:51 PM
tau dia berlakon jewel in the palace je...dulu2 mak iols tgklah citer tu...iols x tgk...

tak tgk drama Saimdang ke? kan dia juga berlakon
Reply

Use magic Report

Post time 2-11-2021 03:14 PM | Show all posts
ayushuhada04 replied at 2-11-2021 09:05 AM
tak tgk drama Saimdang ke? kan dia juga berlakon

tau dia ada dlm Saimdang..tapi tak tgk pun citer tu...
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2021 03:23 AM | Show all posts
ade kat drama cool

best ke citer ni

i tengok 8 -10 minis awal..then i kesian kat kittens tu and i tengok minah ni pegang iron?

then terus i switch ke drama  lain ...huhu
Reply

Use magic Report

Post time 7-11-2021 10:15 AM | Show all posts
mbhcsf replied at 7-11-2021 03:23 AM
ade kat drama cool

best ke citer ni

best if you like dark comedy + girl power storyline...
the girl tu memang psycho but interesting watak dia sebab semua yg dia bunuh tu scumbags...
mcm dia tolong orang yg teraniaya utk balas dendam...
tapi dari segi luaran she's just a spoilt brat rich girl...
dari apa yg iols tgk sblm2 ni, salah satu ciri2 psycho serial killer ni dia start dgn bunuh binatang dulu...
maybe tulah signifant babak dlm awal2 episod yg you tgk tu...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-1-2022 11:24 AM GMT+8 , Processed in 0.113121 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list