CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 5771|Reply: 21

Kenapa Beg Terbaru Balenciaga Dikaitkan Dengan Rantau Panjang?

[Copy link]
Post time 14-9-2021 11:47 PM | Show all posts |Read mode
Salah satu beg terbaru Balenciaga menjadi topik hangat di media sosial apabila model beg itu menerima banyak komen yang tidak menyenangkan dari netizen. Apa yang tak kena?


Seperti dilaporkan Daily Mail, produk terbaru yang menjadi tumpuan adalah beg membeli-belah The Barbes Large East-West yang dijual pada harga USD 2,090 (kira-kira RM 8,674) di laman web rasmi Balenciaga.




Kredit foto: Dailymail




Jenama dari Sepanyol ini menggambarkan produk mereka sebagai beg membeli-belah diperbuat daripada kulit lembu dan mempunyai logo “Balenciaga” di bahagian depan.


Beg belanja ini juga dilengkapi dengan dua pemegang atas, tali yang boleh dilepas serta poket dalam.


Difahamkan, beg 100 peratus kulit ini dibuat di Itali dengan lapisan kanvas kapas organik.


Foto beg harga mahal ini tular di Twitter dan menjadi bahan ejekan sebilangan netizen yang menggelarnya serupa dengan beg lama yang digunakan ‘mak-mak’ mereka.


Ada juga netizen yang mengejek beg itu menyerupai beg murah yang selalu dibawa ke dobi.


Malah, ada yang mengaitkannya dengan beg belanja yang sering digunakan di Rantau Panjang, Kelantan.














Sementara itu, ini bukan kali pertama produk Balenciaga mendapat reaksi seperti ini.


Beberapa waktu lalu, netizen teruja untuk menonjolkan jaket Balenciaga bernilai RM16 ribu, yang kelihatan seperti baju seragam pengutip sampah.




Kredit foto: Dailymail






Sumber: Murai
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-9-2021 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Balanciaga kalau design tak sensasi mmg tak sah
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 12:54 AM From the mobile phone | Show all posts
entahla kengkadang rasa macam brand ni macam mock golongan tak kaya pun ada
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 02:03 AM From the mobile phone | Show all posts
It's kinda ugly
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 02:18 AM From the mobile phone | Show all posts
hahaha demi brand, ada yang sanggup beli punya
Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2021 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
kaedahnya: entahla kengkadang rasa macam brand ni macam mock golongan tak kaya pun ada


Aku pulak rasa dia gunakan kebodohan ongkaye. Mesti designer tu lepak-lepak rantau panjang cari mangkuk tingkat pastu nampak beg ni pastu dia fikir “bagus idea aku nak nganjing ongkaye lagi” kebulorrrr nak tepek brand. Yihhhh
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 16-9-2021 07:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Street design as their inspiration. Maklumlah orang kaya2 tak pernah tengok barang2 Rantau Panjang. So, they took that as their inspiration, no harm though. Design sama, kualiti berbeza.

Cuma, janganlah bawak balik kampung, nanti kena gelak je.....hehehehe.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 11:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Mak aku panggil beg ni beg cina mainland {:run
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-9-2021 03:01 PM | Show all posts
Design gini kalau dapat patent. Kene pulak brand besor gini replicate.
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 05:00 PM | Show all posts
Macam bag emergency bila acik2 terlebih soping tak muat nak sumbat dalam bag yang dibawa.  
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 05:24 PM | Show all posts
demi brand ...
Reply

Use magic Report

Post time 16-9-2021 09:55 PM | Show all posts
beg shopping kalau tak bawa beg xtra dr mesia
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 12:27 AM | Show all posts
bukan Balenciaga memang suka rekaan yg diinspirasikan drpd beg2 marhaen Asia





dulu pernah keluarkan beg toto Narita





Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni beg kat uma nenek aku ni dia sumbat baju lama semua dlm tu. Beli kat kedai lorong RM8. Corak hampir sama
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 08:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahahaha mmg brand ni suka mock taste orka khuen
Padahal barang2 dia semua hasil ciplak barang b40 punya
Reply

Use magic Report

Post time 17-9-2021 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Bedok amat
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-9-2021 05:49 AM From the mobile phone | Show all posts
merepek design balenciaga nih..more to acik kepam punya style
Reply

Use magic Report

Post time 18-9-2021 10:51 AM | Show all posts
mesti ada ummah yg beli balenciaga inspirasi beg acik Rantau Panjang ni..yg fentinggg brand
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2021 01:52 AM | Show all posts

Trgelak iol mlm2 buta ni bca komen uol hahahaha, pstu username uol plak Gucci hahahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2021 01:53 AM | Show all posts
purplelilac replied at 17-9-2021 12:47 AM
Ni beg kat uma nenek aku ni dia sumbat baju lama semua dlm tu. Beli kat kedai lorong RM8. Corak hamp ...

Hahahahaha, mmpus kring iol trgelak sorg2 bca komen uol ni hahahaha.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-2-2024 12:49 AM GMT+8 , Processed in 0.078297 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list