CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 9195|Reply: 44

Founder Jadi Jutawan Jual Produk Timbang Kilo, Pelanggan Merana Di Hospital Buah

[Copy link]
Post time 9-9-2021 08:55 AM | Show all posts |Read mode




Trend pengasas produk kecantikan menayangkan kemewahan di media sosial membuatkan ramai yang menyampah dengan golongan ini.


Seorang doktor turut mengaitkan ragam mereka dengan kesihatan rakyat Malaysia. Iya juga, kebanyakkan produk di pasaran adalah timbang kilo (tidak melalui kajian) yang sebenarnya lebih membawa keburukan apabila dipakai atau diminum secara berlebihan.


Akhirnya semua ini menyumbang kepada pertambahan penyakit di hospital.





Foto :Twitter



Persoalannya kenapa perlu sampai begitu sekali menunjuk-nunjuk dan adakah ianya betul-betul atau strategi pemasaran sahaja? Lebih dasyat produk tersebut dimakan ketika sedang hamil?


"Stress tengok. It's 2021. Founder pula pregnant tapi dok minum supplement entah apa dalam tu ya Allah seram tengok Semoga selamatlah anak anak dia. Semoga mak tak sakit chronic & meninggal muda. Banyak cara nak buat duit dekat dunia tapi bukan semuanya ethical."



Bagi netizen, mereka sudah penat dengan segelintir golongan yang hanya mahu nampak cantik tetapi mengabaikan kesan sampingan produk tersebut.


Foto : TT





Jadi, bagaimana kita nak celikkan mereka yang terlalu obses untuk cantik dan kurus ini? - CARI









Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-9-2021 09:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Biarkan Luncai...terjun dengan labunya.
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 09:19 AM | Show all posts
Dh buat mcm2 awareness…biarkan je la..sndr tanggung…
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Alahhh mcm fonder produk tumbang kilo mekuri apetah kat Kelantan sinun
Kaya rumah bak Istana, lepas tu heshe dgn laki eksiden kat Siam, meninggai. Disbbkan meninggai bulan posa, beriye laaaaaa org msia kagum dgn heshe. Padahal dok juai benda haram yg jelas memudaratkan kesihatan manusia lain
La ni laki hat bawak keta tu dah aman2 dgn bini baru begetah. Dia nak tuntut harta pun payah sbb dah sangkut kes mahkamah lawan dgn anak2 tiri
Opsssssssss
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 09:38 AM | Show all posts
lantak kt diorg yg masih gigih makan supplement tah apa2 ni...
doktor2 dah bagi nasihat, tak dengor...
apa2 terjadi tanggung sendiri...
memang founder akan lepas tgn...yg penting poket kembung..
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah keluar kat Netflix undercover asia ep4 “the sale of questionable supplements” siap tunjuk Aliff Syukri dan Dato Vida. Rasanya org yg consume produk timbang kilo ni tak tengok netflix pun, depa tengok astro injoy.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-9-2021 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
isu zaman dino xsettle2

KKM KPDNHEP sila bertindak.jgn tido.
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
pxlbb: Dah keluar kat Netflix undercover asia ep4 “the sale of questionable supplements” siap tunjuk Aliff Syukri dan Dato Vida. Rasanya org yg consume pro ...


Den tak mampu langgan netflix hanya mampu langgan astro. Lagipun aku dapati netflix ni kaya dengan hiburan tv lgbt. Tak sanggup nak sumbang duit tambah dosa besar support channel lgbt ni.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-9-2021 10:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Still ramai suka mkn minum supplements bukan2 timbang kilo punya.. I mmg x berani.. Nak cari.. Cari kat drugstore je
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Meols penah kerja di company oem so meols tau macam mana diorang hasilkan produk2 ni...scary tau...meols sendiri pon tak hingin nak try produk walaupon kadang tu kena paksa cuba masa r&d
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
lurve82: Dh buat mcm2 awareness…biarkan je la..sndr tanggung…

Kan


Ni sama macam kes orang kena scam ada rich American or British kenalan tak sampai 2 minggu dah ajak kahwin lepas tu ada masalah buz mintak bank in duit.

Benda2 dah banyak orang shared dan nasihat tapi taknak ikut.

Sejak dulu tak faham apa appeal nya produk local jenama sendiri ni.  Tak berani nak try.
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 12:04 PM | Show all posts
br semlm duk bebel kt ayah i kes die p ambk supplement entah ape2...dlu sebotol i dh buang...tgk2 ade lg sebotol...katenye syg nk buang sbb die bli 2 botol..xtaulh sape yg duk promot kt die...org promot die beli kes kesian..adoi nk marah kan jd anak derhaka...kadang2 rs nk sumpah je ponder2 supplement bodoh ni semua mampus sakit hati rsnye....bdk yg kt atas tu umur br 18thn ape kebende yg die tau...xtaulh nk kate ape dh..
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Gingerly at 9-9-2021 12:28 PM

Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:23 PM | Show all posts
kawan aku sorang tu gila minum satu serbuk air ni..
katanya nak buat badan, Auramen?
siap promote kat member2
tapi harganya eiiii tak sanggup

yang jenama tu bahaya jugak ke?
tengok badan dia takde la jadi slim ke, ketul ke, sama je rupa
tiap hari minum katanya. bangun pagi teguk, sebelum tido teguk
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 01:29 PM | Show all posts
cousin ai sorang ni pun macam tu la ... puas dah dok kata jangan jangan jangan

lama2 sekali timbul tanya .. produk ni ok dak .. produk tu ok dak ...

pastu dok kagum rumah founder tu cantik, kulit founder tu floles.. nak kulit mcm founder tu la ... adoooiiii .... penat nak educate... jadinya saya sangat menghargai guru2 saya
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 04:19 PM | Show all posts
kayakan org sendri dapat penyakit..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-9-2021 04:45 PM | Show all posts
pxlbb replied at 9-9-2021 10:01 AM
Dah keluar kat Netflix undercover asia ep4 “the sale of questionable supplements” siap tunjuk Alif ...

bukan overclaim, kita memuja barang kita bagus. kita mempromosikan produk kita. modal berjuta, sewa bangunan berjuta, lepastu produk tu berketul kat sini (atas tapak tangan), produk jus perawan baik untuk wanita. Habis tak nak claim baik untuk payudara, baik untuk kulit..
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 05:13 PM | Show all posts
airisa replied at 9-9-2021 01:29 PM
cousin ai sorang ni pun macam tu la ... puas dah dok kata jangan jangan jangan

lama2 sekali timb ...

cousin aku pun ada mcm ni.. memanjang promote kat status & group whatsapp cousins.. gebu gebas glow flawless pejal mantap montok tegang besar panjang semua ada
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
pxlbb: Dah keluar kat Netflix undercover asia ep4 “the sale of questionable supplements” siap tunjuk Aliff Syukri dan Dato Vida. Rasanya org yg consume pro ...


Wow..SG terus g netflix …huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 9-9-2021 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Mini.Me replied at 9-9-2021 10:57 AM
Meols penah kerja di company oem so meols tau macam mana diorang hasilkan produk2 ni...scary tau...m ...

SG pernah try last year…actually xde lah terpengaruh pon…cuma saje nak try sbb seller dlm grup wassap jual loose, bkn jual sekotak…so SG beli laa 6 sachet… product Alif Shukri yg guna arwah wani as model tu…product slimming.. saje try sbb time tu perasan bila timbang  badan naik skit pkp duk umah je…

Tp SG sempat minum sachet yg ke2 je…sbb tetiba jantung rasa berdebar2 n mmg rasa lain mcm reaksi badan..tanya kat seller surely dia jawab tu kesan badan nak buang toksik…tp SG buang terus laah …x caya lah bila melibatkan jantung2 ni…obviously bahaya

Xtau macam mana org lain yg boleh istiqomah minum berkotak2…SG yg minum 2 sachet ni pon dah seriau k
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-2-2024 10:24 AM GMT+8 , Processed in 0.062745 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list