CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 19702|Reply: 63

"Kat Europe Baru Tahu Vaksin Tu Penting"- Haflin Nazri Aziz

  [Copy link]
Post time 3-9-2021 10:26 AM | Show all posts |Read mode



Kadang-kadang bukan golongan anti vaksin, tetapi kerana tidak mempunyai pengetahuan mengenai vaksin sebagai langkah pencegahan.


Mungkin itu yang dirasai isteri ahli politik, Datin Seri Haflin Nazri Aziz yang baru menyedari vaksin penting setelah berada di luar negara.



Kenapa? Dalam Malaysia tak cukup pendedahan ke?





Foto : Twitter




Menurut Haflin, setelah berada di negara Eropah, baru dia mengetahui dengan suntikan vaksin ianya memudahkan kehidupan seperti ke cafe, restoran dan muzium. Jika tiada vaksin semua tempat di atas tidak boleh dijejak.



Jadi, dengan adanya dua dos suntikan vaksin, ia memudahkan perjalanannya ke pelbagai negara nanti kerana ada tempat yang memerlukan dua dos.





Foto : IG



Ianya membuatkan netizen berasa marah. Kenapa baru sekarang sedar? Sedangkan dari dahulu, seperti tidak percaya katanya.





Foto : IG



Atau baru sedar setelah ditegur mat saleh?








Mungkin dengan tindakan Malaysia yang membenarkan hanya dua dos sahaja boleh memasuki tempat tertentu, ianya akan menyedarkan lebih ramai betapa pentingnya melengkapkan dos vaksin. - CARI



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-9-2021 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau kat luar negara, dia akur jahh.. masa kat mesia?

Menurut Haflin, setelah berada di negara Eropah, baru dia mengetahui dengan suntikan vaksin ianya memudahkan kehidupan seperti ke cafe, restoran dan muzium. Jika tiada vaksin semua tempat di atas tidak boleh dijejak.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Bodoh la ko … acah2 je
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 10:42 AM | Show all posts
english macam taik kambing.. sebutir-sebutir, meleret-leret..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 10:42 AM | Show all posts
Berapa banyak la nak buka benang mek pelin ni .. masuk jelah benang sedia ada.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Mek ni bukak mulut sebutir-sebutir bodoh dia terkeluar
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 3-9-2021 11:33 AM | Show all posts
Direct translation otak melayu
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Huhu..kalau kat malaysia masuk cafe kena tunjuk sijil vaksin maunye dia terbalik meja....kat europe tetibe celik akal cause u r nobody
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-9-2021 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada ke gambar anaknye g sekolah kt sana
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 11:50 AM | Show all posts
buduh la kau budu
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 11:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Kat malaysia laki nya menteri. Dia tak vaksin pon takda siapa berani tak kasi dia masuk kedai etc. Kat europe dia bukan siapa2 kalau security tak kasi masuk kedai mmg dia tak dpt lah masuk
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 12:09 PM | Show all posts
Kepentingan / fungsi utama Vax : kemudahan untuk kesana kesini.
Level IQ: ................................
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 12:15 PM | Show all posts
macam nak dok sana teruh jer mek

ok bye2..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 12:26 PM | Show all posts
sebenarnya dia nk bagitau kat rakyat marhaen sekalian yang dia ada kat europe je.. esok lusa dia nak gi London tu hah...marhaen dpt ke gi london? hah gitu...
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 12:35 PM | Show all posts
Mek bimbo dia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 01:05 PM | Show all posts
hahahahah... kalau kat sini, tak bagi masuk harus la meroyan sambil suruh bodyguard terbalikkan meja check in my sejahtera.. hehehehehehe
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-9-2021 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Sheols ni nampak bodoh kan. Sebab kat europe sana nanti susah nak jalan-jalan europe nak tunjuk kat followers tu yang baru nak pergi cocok. Kalau kat malaysia mau dia cari pasal dengan pekerja2 yang tak bagi dia masuk. Kat kl ada tak bawak anak2 jalan p muziumm?
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 03:15 PM | Show all posts
ko duduk la sana diam2 ye..
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
hahahah menusuk sungguh ayat twitter last tu
all hail mat saleh
kalau deme kata we hate asians dia pun yeh i hate asians too wp she pun asian gituu

haihhhh budu bimboooo ni.
Reply

Use magic Report

Post time 3-9-2021 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebelum die p luar negara tu mmg die x vaksin la eh?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

29-5-2024 12:28 AM GMT+8 , Processed in 0.399033 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list