CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1512|Reply: 8

Separuh Badan Hilang`Disedut’ Mesin Pengisar Daging

[Copy link]
Post time 2-9-2021 10:27 PM | Show all posts |Read mode
Seorang lelaki di Brazil maut tersepit dalam mesin pengisar daging yang digunakan untuk membuat daging burger.


Lapor The Sun, Rodrigo Roa Alvarez, 37, meninggal dunia ketika cuba membaiki mesin pengisar daging itu di sebuah rumah sembelihan di bandar Dourados di Brazil, Ahad lalu.




Kredit foto: The Sun




Menurut polis, Alvarez yang merupakan juruteknik, sedang melakukan kerja-kerja penyelenggaraan terakhir sebelum penyelia keselamatan menyedari kejadian tersebut dan memaklumkan kepada pasukan kecemasan.


Dilaporkan, mangsa ditarik ke dalam mesin pengisar daging itu sehingga separuh badannya hilang.


Bapa kepada tiga anak itu meninggal dunia di tempat kejadian.




Kredit foto: The Sun




Sementara itu, JBS Seara Alimentos mengesahkan insiden kematian seorang pekerjanya di kemudahannya di Dourados.


“Kami mengucapkan takziah kepada keluarga mangsa yang ketika ini menerima sokongan diperlukan.


“JBS akan memberi kerjasama dengan menyalurkan sebarang maklumat diperlukan yang dapat membantu menjelaskan kejadian itu,” jelas syarikat itu menerusi kenyataan.




Kredit foto: The Sun




Menurut polis, siasatan sedang dijalankan.




Sumber: Utusan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 2-9-2021 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Kene tolak kot..  Mana tau.
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya..
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 10:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya..semoga matinya tak sakit terseksa la..ngeri sangat
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg hilang separuh atas ke separuh bawah..ngee
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Adeh! Ngeri membayangkan
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 2-9-2021 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Awat buat kerja x off cabut suis... Kan tgh baiki??
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 11:03 PM | Show all posts
Sebab tu pentingnya lock out tag out.

Mesin yang sedang dibaiki perlu diputuskan litar kuasanya, pada breaker tu pula, ada tempat masukkan mangga. Setiap pekerja yang buat kerja repair mesin tersebut  perlu mangga breaker tu, satu sorang termasuklah sekurang2nya satu mangga pekerja operasi dan satu mangga juruelektrik.  Sebelum mula kerja repair pula, biasakan tekan butang start mesin. Untuk pastikan mesin memang terputus bekalan kuasa.

Kalau penuhi prosedur lock out tag out, insyaAllah kemalangan seperti ini boleh dielakkan.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-9-2021 04:02 AM From the mobile phone | Show all posts
kesiannya...
orang2 yang kerja crime scene/berkaitan hal2 ni
mesti dah disensitized tengok kes2 mati ngeri gini
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-6-2024 09:02 PM GMT+8 , Processed in 0.083874 second(s), 34 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list