CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 8106|Reply: 90

"Sibuk Betul Pasal P*en Orang"- Ayda Jebat Tempelak "Makcik"

  [Copy link]
Post time 31-8-2021 10:51 AM | Show all posts |Read mode





Pelakon dan penyanyi, Ayda Jebat dan suaminya, Nabil Mahir sebelum ini mendedahkan mereka bakal menimang cahaya mata perempuan pada penghujung September ini.


Selain berita gembira itu, Ayda juga turut memberitahu bahawa dia akan melahirkan anak sulungnya nanti melalui kaedah pembedahan (czer) namun tanpa disangka, Ayda atau nama sebenarnya, Nur Suhada Jebat, 29, menerima banyak kritikan malah ramai warganet mempersoalkan tindakannya itu.


Menjawab kritikan dan komen-komen yang tidak sedap dibaca, Ayda memuat naik satu hantaran di Instagram miliknya bagi menjelaskan bahawa bersalin melalui kaedah pembedahan bukanlah sesuatu perkara yang perlu diperlekehkan.


  



Hantaran Ayda turut mendapat perhatian Doktor Say yang terkejut kerana isu kaedah bersalin atau "bersalin ikut tingkap" dipandang serong oleh segelintir warganet.







Selepas beberapa jam memuat naik hantaran terbabit, Ayda berkongsi pula satu tangkap layar memaparkan komen "bikin panas" dari seorang warganet di Instagram Story miliknya.


Pelantun lagu Parah-Parah itu menempelak komen dari seorang "makcik" kerana komen terbabit seakan memerli tujuannya bersalin secara pembedahan kononya ingin menjaga "bunga" supaya tidak kembang dan turut mempersoalkan saiz alat sulit suami Ayda?













Alahai makcik kan dah kena sedas, nak komen kenalah jaga adab bukan menaip ikut suka hati je.



Lagi pun bersalin ikut kaedah "Czer" pun sama saja, yang paling penting ibu dan anak selamat tanpa sebarang masalah contohnya macam pendapat seorang warganet ini.







Apa pula pendapat korang mengenai bersalin secara normal atau czer? - CARI



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-8-2021 10:52 AM | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-8-2021 10:53 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-8-2021 10:53 AM | Show all posts
f adfgdsfg

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-9-2021 12:09 PM | Show all posts
test!
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-9-2021 12:09 PM | Show all posts
tes

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-9-2021 12:12 PM | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-9-2021 12:14 PM | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-9-2021 05:17 PM | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-9-2021 05:18 PM | Show all posts


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-9-2021 05:21 PM | Show all posts
111

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 6-9-2021 05:21 PM | Show all posts

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-9-2021 03:55 PM | Show all posts
       
       

       
       

       
       
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2021 08:46 AM | Show all posts
sebenarnya artis ni tak nak poen koyak
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2021 08:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga dipermudahkan.. Huntong badan dia x bloated semasa preggy. Maintain
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2021 08:54 AM | Show all posts
skg ni aku bukan nk pertikai kenapa ibu2 tpksa bersalin cser atas sebab kesihatan ke ape ke.. aku cum ank tau Ayda Mat Aris ni kenapa nk melalui proses penbedahan? if ada masalah dan doc pun prefer czer, its ok lah.

aku x follow ig minah ni so post2 dia ada menyatakan tak kenapa kena czer? tu je nk tau. bukan aku perlekeh ye sape2 yg czer.

sb aku bslain dulu pun merayu nk czer tp doc x bagi katanya kalau bukan faktor kesihatan mmg diorg x bg bsalin czer, try to push nirmal shja.

btw, mmg kebanyakan sb nk jaga aset di bawah. kawan2 aku yg memilih czer semua ckp mcm tu. sehingga doa duk dlm bilik bsalin tu biarlah czer tup2 jantung anak drop terus ke bilik pembedahan. dah tu dia syukur sgt sb mmg nak czer sb tak nak bahagian bawah terusik.


komen2 nakal tu betul, tp x perlu korang nk ckp benda ni publicly (kat porem lain la muka xde sape kenal ni ko komen kat ig org kot?).
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2021 08:56 AM | Show all posts
jajahoney replied at 30-8-2021 05:52 AM
Patut tak payah gtau pun nak bersalin czer. Lepas bersalin kalau nak gtau baru cakap..

ye btul. gigih nk bgtau sgt kan. biarlah dh sampai masa baru bgtau dia kena beranak czer. pahtu x pyh bgtau kenapa pelru czer, sb nk jaga brg bawha ke, sb nk pilih tarikh keramat ke ape ke. just diam sudah.
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2021 08:59 AM From the mobile phone | Show all posts
I dulu risau kalau kene czer.....sbb bukan senang nak jaga. Bersalin normal pun ok je ...lps seminggu dah ok..., I harap sgt lebih ramai ibu2 belajar pasal gentle birthing.....sbb bersalin sbenarnye satu memori yg indah. Even indah2 pun I dah xnak beranak....sbb jaga baby x mudah....penat....dah jd ibu baru btul2 faham kenapa martabat seorg ibu sgt tinggi dlm agama
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2021 09:00 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 30-8-2021 08:12 AM
Pernah hada nurse gomen cakap kat kawan akak (masa sheol sedang menahan sakit nak beranak tapi bukaa ...

Sedihnya dengar macam tu..org dh la sakit boleh pulak kata mcm tu..
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2021 09:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Those yg ckp poen koyak semua tu tau x yg vaginal muscle ni sgt elastic.....tolonglah belajar pasal gentle birthing...., kalau ckp berubah warna ke ape ke.....tu semua sbb hormon....even x lalu situ tetap berubah jugak sikit. Nak lawa mmg kene buat cosmetic treatment lah mcm omputeh buat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

27-10-2021 09:25 AM GMT+8 , Processed in 0.107828 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list