CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 2956|Reply: 3

MOHON PANDANGAN BELAJAR DI ASWARA

[Copy link]
Post time 22-8-2021 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Salam, anak dapat tawaran sambung belajar di Aswara dalam bidang Animasi.

Saya mohon pandangan should go for this atau opt terus ke ipts (dapat juga a few offer)?

If dari sudut kos Aswara memang murah sbb under govt, Kementerian Seni dan Kebudayaan tapi dari sudut kredibiliti nya selepas habis belajar, adakah di'pandang' oleh syarikat-syarikat?



  

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-8-2021 09:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa x pandangnya plk. Rmi artis hbt2 dr aswara oo. Target graduate aswara bkn keje opis mkn gaji.

Kalo u target anak u utk makan gaji kerja opis, pg cr tmpt lain.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 22-8-2021 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by hemorion at 22-8-2021 10:11 AM
otai_g replied at 22-8-2021 09:51 AM
Apa x pandangnya plk. Rmi artis hbt2 dr aswara oo. Target graduate aswara bkn keje opis mkn gaji.

...


Terima kasih for ur point of view.

Anak nak jadi animator cita-cita nak further study sampai ke Jepun focus animation ni tapi result SPM tak berapa cemerlang.  So itu yang nak tahu juga growth after belajar di Aswara (selepas graduation, next step, ada ke peluang untuk pergi lebih jauh melalui Aswara) sebab saya memang tak tahu langsung pasal Aswara & animasi ni (old school).

Macam-macam opinion dapat tapi semua tak pernah tahu pun pasal Aswara sangat.

This the reason why tanya di sini sebab forumers dalam bidang yang jauh lg advance dan dari macam2 background dan knowldege.
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2021 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
sbb dia belajar animasi kn, so x bnyk kt Malaysia ni tawarkan animasi.  ala bab kebolehanpasaran tgk tmpat blaja tu, org yg grad dari Uni ranking terbaik pun lambat nk dpt job placement- ni bergantung rezeki jgk. lgpun ckp Aswara bwh kementerian seni kn, mana tau waktu job fair ( time graduation day ke) ada booth kompeni open interview ke.
tp sbenarnya ikut anak u suka g mana. klu i - ok je Aswara ni.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-5-2024 04:25 AM GMT+8 , Processed in 0.123138 second(s), 31 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list