CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 1445|Reply: 13

Ibu Terkejut Pramugari Suruh Gam Pelitup Muka Anak 2 Tahun

[Copy link]
Post time 19-8-2021 02:25 PM | Show all posts |Read mode
Seorang wanita naik angin apabila kru pesawat Southwest Airlines mengarahkan dia meletakkan gam pada pelitup muka anaknya.


Budak perempuan berusia dua tahun itu dikatakan enggan memakai pelitup muka semasa penerbangan dari Florida ke Virginia, lapor Daily Mail.




Kredit foto: IG Ali




Ali Cleek menaiki pesawat dari Orlando ke Norfolk, Virginia minggu lalu apabila anaknya, Drew mula menangis dan enggan memakai pelitup muka.


Menurut Cleek, anaknya mahu menggigit jarinya kerana itu merupakan cara menenangkan dirinya.


Katanya, kru pesawat tiba-tiba memberikan dia dua pilihan sama ada menebuk lubang dalam pelitup muka atau meletakkan pelekat pada muka anaknya.


“Saya terus tergamam dan masih terperanjat. Saya tahu memakai pelitup muka adalah arahan kerajaan dan saya menghormatinya.


“Namun, dalam situasi tertentu kita perlu mempunyai belas kasihan dan berbudi bahasa,” luahnya dalam Instagram.


Menerusi temu bual dengan Fox News, Cleek menyifatkan dirinya sebagai seorang yang mematuhi undang-undang dan bukannya anti terhadap pemakaian pelitup muka.








Insiden itu membuatkan ibu dua anak itu dirundung kesedihan.


Jelasnya, semasa kejadian itu, dia dan suaminya berusaha menenangkan anaknya dan cuba memakaikan pelitup muka tersebut semasa dua pramugari berdiri di hadapan mereka.




Sumber: Utusan
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2021 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
yg sebenarnya tak penah diajar kan?


Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2021 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
ellejo replied at 19-8-2021 02:53 PM
yg sebenarnya tak penah diajar kan?

Tau buat anak saje
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2021 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau pramugari kat Malaysia lagi teruk kena hencap.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2021 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
nngis pun comel..mmg gitu ke? xdek anak xtau
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2021 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
2tahun pun hisap jari ke. latih dr rumah pakai mask yg betul. kalau x. dah jgn bawak jalan. duk diam2 kt umah
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2021 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
xmnt bdk mngada2.. elok je bdk2 kecik lain yg hidup time pndemik tahu kne pki mask.. mcm pki spender nk klr pki spender. nk klr pakai mask.. haa drg pon reti
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2021 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 19-8-2021 03:19 PM
nngis pun comel..mmg gitu ke? xdek anak xtau

Toddlers, teran berak pun comey dik!
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2021 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Emak budak pun bingai. Stewardess tu dabel bingai.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2021 11:06 PM | Show all posts
Bukan semua negara wajibkan bebudak pakai mask.

Even my daughter tak pernah pakai mask sepanjang pandemic kalau pergi sekolah..
Ada certain tempat cam hospital sekali.. Tu ajelah..

Cuma tahu kalau naik plane kena pakai, sebab tu kami duduk de diam aje, tak pergi tempat yang budak kecil kena pakai mask.
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2021 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
2 thn mane phm ape2 .sesak la nafas..better pakai faceshield lg slamat..mak pon bingai time2 gini bawak naik flight
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 07:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tau nak naik flight, apesal tak latih pakaikan dari awal. Sama la mcm kawan aku gi aussie, kena saman sebab anak taknak duduk kat carseat pastu meroyan kat fb
Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 09:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Comel nya drew
X biasa mmg la die xnk, rimas lh tu

Reply

Use magic Report

Post time 20-8-2021 09:28 PM | Show all posts
Airlines letak syarat camtu makna kata nak tolak secara halus la penumpang baby ni. Pandai2 la adjust schedule.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 02:47 PM GMT+8 , Processed in 0.540349 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list