CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 9894|Reply: 44

Nabil Ahmad Dan Isteri Padam Gambar, Mengaku Susah Nak Istiqamah

  [Copy link]
Post time 18-8-2021 01:05 PM | Show all posts |Read mode
Nabil Ahmad dan isterinya, Zira sudah memadam semua gambar lama yang dirasakan tak sesuai tayang kepada umum.


Tambah Nabil, isterinya juga berubah lebih baik selepas kematian Siti Sarah.




Foto: IG




"Satu berita yang sangat menggembirakan bila ramai rakan-rakan selebriti sudah bertudung. Tahniah dan bersyukur... saya tengok perubahan isteri pun rasa syukur sangat.


"Saya doakan mereka ini terus istiqamah. Sebab ujian kita zaman sekarang ini lain sikit. Takut Allah beri hidayah, Allah boleh tarik balik. Bagi saya, perubahan ini sedikit sebanyak kesan daripada pemergian arwah Siti Sarah.


"Kita tak tahu bila akan sampai waktu kita. Macam saya dan isteri pun sudah padam gambar-gambar lama. Isteri saya pun dah padam gambar dia tidak bertudung sebelum ini," katanya kepada mStar.




  



Sementara itu Nabil mengaku susah nak istiqamah dalam mealkukan perubahan.


"Ujian paling besar setakat ini dari segi nak istiqamah... nak bangun pagi untuk solat tahajud. Kalau masa awal-awal dahulu rajin nak bangun. Selepas itu dah jadi slow.




  



  



  



"Kadang-kadang dapat solat Subuh saja. Nak kekal istiqamah dalam membuat amal ibadah dan buat benda baik ini bagi saya ujian besar. Tapi saya tetap bersyukur dalam perjalanan hidup saya.


"Walaupun dah hujung-hujung tapi Allah bawa juga kita dekat denganNya. Kalau dulu, saya suka pakai cap (topi) tapi sekarang lebih selesa pakai kopiah." -CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-8-2021 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Padam gambar pun boleh jadi artikel ke
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2021 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
azwanaliori replied at 18-8-2021 01:44 PM
Padam gambar pun boleh jadi artikel ke

Hhhahahhhaa
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2021 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak teruskan istiqomah perlukan kekuatan dlm diri selain bantuan spirit dr org keliling. Wife dia nampak matang sejak bertudung ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2021 03:10 PM | Show all posts
Nabil ni ada vibe2 Mizz Nina la..
tak sangkat dulu huhahuha now betul2 dah berubah..
it's a good change though..
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2021 03:16 PM | Show all posts
appaun penghijrahan  nabil ni nampak ikhlas bkn demi sesuap perhatian
dikelilingi pulak dgn org yg baik2
rajin jgk folo live ig dia dgn ustaz don tu dan dia rajin mentelaah hal agama dan kisah nabi
moga terus istiqamah..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 18-8-2021 04:58 PM | Show all posts
dia tkde ke buat live ngan bff dia.. jah & asben..
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2021 06:36 PM | Show all posts
baguslah nabil. semoga istiqamah dan dikurniakan kefahaman ilmu...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-8-2021 08:06 PM | Show all posts
suka tgk Zira..dulu free hair lawa, dah bertudung makin lawa..
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2021 08:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga terus istiqomah untuk jadi lebih baik. Dulu tak minat sangat pun, sekarang suka dengar cerita pasal penghijrahan dia dan isteri
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2021 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
nabil ni. sgt sgt bagus. dulu selalu tlg org2 kampung dia. asbab tu rezeki murah. semoga terus istiqamah
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2021 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
kenaap muka mcm betty rahmad?
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2021 09:11 PM | Show all posts
azwanaliori replied at 18-8-2021 05:44 AM
Padam gambar pun boleh jadi artikel ke

Hahaha.
Actually kalau kita padam gambar dekat Instagram tu kan, gambar tu masuk archive kan, kita still boleh tengok dan kekalkan kat IG.
Just padam daripada profile feed je.
Macam Instagram Story juga.
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2021 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
moga terus istiqomah
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2021 09:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Moga dipermudahkan..
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2021 09:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga istiqamah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-8-2021 11:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak2 diorg menjadi sungguh. Jenis budak2 yg cantik bukan comel
Reply

Use magic Report

Post time 18-8-2021 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Anamia replied at 18-8-2021 11:11 PM
Anak2 diorg menjadi sungguh. Jenis budak2 yg cantik bukan comel

apoooooo
no 2 cantik yg lain x sgt diMATA aku
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2021 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
zira ni lawa
ms free hair lawa
bertudung pun lawa
Reply

Use magic Report

Post time 19-8-2021 12:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Seronok tgk couple ni makin hari makin wangiii
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-6-2024 10:22 PM GMT+8 , Processed in 0.082308 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list