CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 26006|Reply: 185

"Saya Dapat Rasakan Ada Gangguan Lain Pada Siti Sarah," Datuk Fadzilah

  [Copy link]
Post time 9-8-2021 01:43 AM | Show all posts |Read mode



Penyanyi, Siti Sarah Raisuddin, 37, yang positif Covid-19 masih tidak sedarkan diri sejak ditidurkan petang Jumaat lalu untuk menjalani pembedahan mengeluarkan bayi dalam kandungannya.

Terbaru, Pakar motivasi, Datuk Dr Mohd. Fadzilah Kamsah memberitahu beliau dapat merasakan ada "gangguan lain" yang sedang mengganggu Siti Sarah yang kini masih dirawat dan dalam keadaan koma di Unit Rawatan Rapi (ICU), Pusat Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (PPUKM).

Jesteru, beliau menyarankan agar suami selebriti berkenaan, Shuib Sepahtu agar mendapatkan kebenaran pihak hospital bagi memasang bacaan ruqyah buat isterinya, lapor Kosmo.

"Saya sarankan kepada Shuib, minta kebenaran daripada pihak hospital untuk membuka bacaan ayat-ayat Ruqyah di katil Siti Sarah. Sebab saya dapat rasakan ada gangguan lain pada dia. Gangguan tersebut agak mengganggu dia," ujarnya selepas sesi bacaan Yassin buat selebriti tersebut.

Beliau juga mencadangkan rawatan menggunakan Asmaul Husna serta bacaan al-Fatihah bagi mendoakan Siti Sarah.

"Kaedah merawat selain ubat dan teknologi moden adalah Asma al-Husna. Itu adalah terapi untuk semua jenis gangguan.

"Selain itu saya minta semua orang yang ada di sini, tengok gambar Siti Sarah dan bacakan al-Fatihah. Boleh juga baca apa sahaja doa.

"Kemudian hembuskan kepada gambarnya. Dengan niat supaya Allah sembuhkan dia. Mana tahu dalam lebih 1,000 orang yang berbuat demikian, ada seseorang yang Allah angkat doanya," jelasnya lagi.






Dalam perkembangan terkini juga, Shuib memaklumkan keadaan isterinya, Siti Sarah adalah pada tahap sangat tidak baik ketika ini kerana tahap oksigen isterinya menurun sehingga ke paras 40.

Perkara itu dikongsi Shuib sebelum majlis bacaan Yassin dan doa selamat yang dihadiri hampir 1,000 ahli keluarga, rakan dan dan peminat untuk Siti Sarah secara virtual dimulakan, malam tadi.

Sama-sama kita doakan kesembuhan buat Siti Sarah. Semoga beliau diberi kekuatan, dihilangkan kesakitan dan kembali sedar. - CARI




Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 9-8-2021 01:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Allahu..meremang plak baca ni di jam ini…smg dipermudahkan buat Siti Sarah..smg cpt sembuh..hrp shuib ikhtiar ikut jgk la saranan dfk nih..
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 01:55 AM | Show all posts

rasa sebak pulak walaupun tak kenal siti sarah in real life. dengan baby baru lahir lagi  

boleh cuba ikhtiar cara ruqyah tu..siapa tahu jadi asbab kesembuhan dia... covid ni ada yang kata memang asalnya sihir moden.jadi memang libatkan gangguan jin juga...baca kat mana ntah hari tu. tapi dalam keadaan sekarang org malas nak fikir dah asal usul virus sb semua tak ada bukti
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 02:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KIM.K at 9-8-2021 02:13 AM

Tak sesuai ngajor tiup2 gambar. Satgi ada komen nabi tak ajor
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 02:10 AM | Show all posts
Semoga Allah berikan kesembuhan kpd Siti Sarah Raisuddin.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 02:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Moga cepat sembuh Sarah
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 02:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Ikut rasa binasa.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 02:33 AM | Show all posts
mohabbatein replied at 9-8-2021 01:55 AM
rasa sebak pulak walaupun tak kenal siti sarah in real life. dengan baby baru lahir lagi  

b ...


kan! tiber rasa sebak gak. tolongla beri kesembuhan pada siti sarah dan semua orang yg tgh bertarung nyawa lawan covid ketika ni ya Allah.. dpt bayangkan bertapa susahnya hati orang tersayang kat rumah mengharapkan berita baik

tadi petang baru PM umum boleh rentas daerah untuk negeri fasa 2 ke atas..jaga diri korang.jangan teruja sangat....jaga sop masing2. kes masih tinggi ni










Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 9-8-2021 02:42 AM | Show all posts
Lililisa replied at 8-8-2021 05:55 PM
Allahu..meremang plak baca ni di jam ini…smg dipermudahkan buat Siti Sarah..smg cpt sembuh..hrp shu ...

I Sebenarnya tak suka siti sarah ni . masa dia mula2 dia buat album kesetiaan sama batch dengan Dayang Nurfaizah , Misha Omar ok je....

semenjak dia kahwin perangai dia agak over sikit.

pastu dia macam operate hidung kan .
semenjak tu kejap2 kat fb ada kes. kalau tak dia laki dia. dua dua sama naik.

Dulu masa bisnes Bumblebee laki dia wujud hari hari wall cerita pasal dua orang ni.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 04:33 AM From the mobile phone | Show all posts
gigahertz replied at 9-8-2021 02:42 AM
I Sebenarnya tak suka siti sarah ni . masa dia mula2 dia buat album kesetiaan sama batch dengan Da ...

Dah lah you org tengah bertarung nyawa jgn sebut sebut gitu. You pun tak kenal dia peribadi setakat judge dari luaran tu very the netizen punya lagak. Doakan yg baik baik. Dia kritikal dah tu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 05:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga siti sarah kembali sihat & diberi kesembuhan yg cpt


Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 05:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Kita doa yg baik2 aje utk siti sarah dan semua yg lain jugak, sedih mengenangkan.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 05:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila ada selebriti popular yg kena covid kategori kritikal ni kan Meols nampak macam ada bg kesedaran sikit kat kita. Meols skrg rasa anxiety plak nak keluar rumah. Nak tekan lift no. Meols doakan Sarah sembuh. Boleh la cerita pengalaman.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 06:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalillahiwainnailaihirojiun…. Al-fatihah buat Siti Sarah yg telah pergi meninggalkan kita sebentar tadi…. Semoga rohnya dicucuri rahmat….
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 06:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Siti Sarah dah xde al-fatihah
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 06:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalillah.. semoga shuib diberi kekuatan, anak kecik2 lagi tu
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 9-8-2021 06:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga sape2x yang mengandung please... Please... Please la jaga SOP... Kurang2xkan contact dgn org luar... Kurangkan2xlah keluarr.... Terokk jua kalau pregnant kene covid.. Impact die....
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 06:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Al-Fatihah pada Siti Sarah.

Waktu tak sedar, semangat mesti kuat.
Kita pun tak tahu apa dalam fikiran arwah sebelum sakit & masa sakit. Mungkin banyak benda yang ganggu fikiran arwah pasal keluarga dia sampai arwah rasa tak larat nak hadapi. Tambah pula tengah pregnant.

Allah bagi dia ketenangan abadi. Insya Allah.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 06:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Inna lillahi wa inna ilayhi raji'un

Salam takziah untuk Soeb & family...
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2021 06:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku tk rasa pn gangguan2 ni
Benda dh sakit hmmm
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-8-2022 09:43 PM GMT+8 , Processed in 0.096865 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list