CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 3563|Reply: 9

Membela Kucing, Banyak Mengajar Kita.....

[Copy link]
Post time 1-8-2021 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
" Allah jadikan kucing ni suka tinggal dengan manusia. Kita letak sejadah nak sembahyang dia duduk atas sejadah, kita naik katil nak tidur pun dia naik atas katil, kerana apa? Kerana kucing ni sesuai dengan keadaan manusia. Itulah Maha Bijaksananya Allah "

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-8-2021 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Sorry sy xsuka kucing, tp ada 1 kucing dtg ke rmh kmi beri mknan dia xmau pndh dh.. So klo bli grocery tu mmg top up mknan utk kucing ni, jd kucing kmi dh haha.. Anak bongsu ms baby kuat menangis tp mmg diam klo dkt dgn kucing ni..

Kalo terkencing dlm rmh tu biasalah kita pndi mrh2, tp bila kucing tu xbalik pndi jg cari mnlah kucing ni pergi.. Dh dkt 3 tahun bela kucing ni...
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 12:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Kucing iols taksuka makan yg kurang perencah masin dan manisnya. Diorg tak suke ayam rebus dgn karot je..bland gituh
Kena ada gula, garam bukit, kicap, perencah, manjakani, cuka for bbq flavor, agar2. Takda gula diorg tak suka
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada 5 ekor kucing dekat rumah. Anak2 pn syg dekat kucing2 tu
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2021 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
kalkulatorpink replied at 1-8-2021 12:01 PM
Sorry sy xsuka kucing, tp ada 1 kucing dtg ke rmh kmi beri mknan dia xmau pndh dh.. So klo bli groce ...

Better mandulkan kucing tu. Kalau jantan, nanti boleh control memancut merata tu. Kalau betina, takde dah beranak pinak
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 02:03 AM From the mobile phone | Show all posts
suka kucing tp skrg tgh rawat hati..



Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 4-8-2021 08:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Orang kata bela n jaga kucing ni macam jaga anak kecil. Bezanya budak kecil tu, tak selamanya kekal budak kecil. Akan berubah menjadi dewasa jugak. Tak sama pulak dengan kucing. Makin bertambah usia kucing, makin dijaga betol2. Makin dijaga, makin mengada-ada. So istilah kite tuan kucing tu xbole pakai. Khadam kucing, mungkin yaa...hahaha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 10:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols 2-3 hari ni memang layan kucing je. Berebut dgn anak. Si gendut pun macam faham mak eh mental tgh koyak. Ngekor je kejenya.

Paling best ramas2 perut gendut dia buat bunyik helikopter tuuhh!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-8-2021 10:53 AM | Show all posts
rindu my beby buluss.
Reply

Use magic Report

Post time 2-9-2021 10:59 AM | Show all posts
hah, betul la tu.... banyak ajar i jd penyabar......
walau i adopt dia kat shelter... tapi i tak rasa pun i yg selamatkan dia..
tapi dia yg dihadirkan untuk selamat kan i...

aturan Allah...
syukur alhamdulillah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

22-4-2024 03:33 AM GMT+8 , Processed in 0.064800 second(s), 38 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list