CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 18897|Reply: 110

[Pelbagai] Jom selongkar beg korang

  [Copy link]
Post time 10-7-2021 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by fahdramli at 10-7-2021 05:15 PM

Ni la hasil penternakan dalam beg i, macam2 ada. Korang pulak macam mana???

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-7-2021 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Barang2 yg biasa ada @ 'terjumpa' dlm beg aku :-
1. Duit syiling/kertas rm1. Memang biasa selit2 utk bayar parking
2. Baby brooch (wajib ada, patut banyak beli pun banyak jugak lesap , x termasuk lagi yg anak2 pun ambik buat stock jugak)
3. Resit2 beli barang
4. Ticket wayang pun ada, hmm boleh buat kenangan ajelah skrg
5. Lipbalm, lipstick
6. Tissue biasa & wet tissue
7. Pen & buku nota kecik
8. Cermin kecik
9. Stokin pun ada
10. Recycle beg

Since sekarang dunia dilanda covid, dah ada barang2 baru dlm beg

1. Sanitizer botol kecik
2. Spare mask (wajib ada, menjak tali mask terputus & itu satu2nya mask yg aku ada, xde spare, jenuh kena ikat balik)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-7-2021 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
kuzaime replied at 10-7-2021 05:46 PM
Barang2 yg biasa ada @ 'terjumpa' dlm beg aku :-
1. Duit syiling/kertas rm1. Memang biasa selit2 ut ...

Dah macam beg pack hahaah
Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2021 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Seketul dompet,kunci2,mask spare,brg2 perempuan..heheeheh
Beg lg satu letak payung n sanitizer..hihihi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2021 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by epal21 at 10-7-2021 09:58 AM

Iols pun lebih kurang sama. Selain duit & kad mesti ada:
1. Foldable bag untuk shopping
2. Wet tissues
3. Pocket tissues
4. Metal straws sebab dulu2 kan dah ban straw katanya
5. Toddler forks & spoon untuk anak iols
6. Bib anak
7. Pampers satu keping
8. Biskut anak
9. Sanitizer
10. Plastic bag untuk buang diaper anak kalau perlu
11. Changing mat yg nipis.

Semuanya muat ye dlm beg iols. Dulu sebelum covid, masa kat surau ikea, iols tengah pakai tudung tiba2  ada adik tu datang dekat iols walaupun ada ramai lagi org di situ. Dia minta wet tissues sebab dia nak buang mekap dia. Iols kagum sejenak sebab dia dapat meneka iols ada wipes. Mungkinkah sebab muka iols macam mak2 jadi mesti ada wipes atau pun sebab iols pakai mekap, tak tahu lah yg mana satu.
Iols selalu pakai satchel bag macam ni je. Banyak poket & muat semuanya.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2021 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada org pernah panggil beg iols, kantung doraemon.. so perlu ka bak habaq apa dlm beg iols?
Hahahah...

Dlm beg selain dompet duit (ni ada 2 jenis, satu utk duit 50 ringgit, ic, segala jenis kad dan 1 untuk small change), kunci keta dan rumah, resit2 lama, pen, shawl (kalau tiba2 sejuk), passport (in case tiba nak pi melancong), pengetip kuku, minyak wangi, tak pasti apa kat dlm lagi.. rasanya kena springclean beg mcm nih..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 10-7-2021 06:19 PM | Show all posts
sejak WFH ni, pengurangan drastik kt dlm beg. only have these:

  • small purse (ada kad2, duit kertas & syilings)
  • tisu
  • 1 extra facemask
  • foldable shopping bag (small)
  • 1 resit TNB terkini (kot2 kene tahan polis mintak bukti x rentas kawasan )
  • set kunci (kereta & rumah) + accessible card rumah

cukup kot ni. hihi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2021 06:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols jenis travel light. Purse iols akan cari yg paling nipis utk isi ic, license dan credit card. Then iols bawa hp dan kunci. I hate spending 5 minit cari barang dlm beg doremon. Kalau travel bercuti pun iols akan limit baju yg iols bawa. Just bawa sunscreen dan hand lotion kecik je.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-7-2021 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka pakai slingbag. Xbyk barang pun dlm beg.wallet besar 1 kecik 1,sanitizer,lipstick, wetwipes dan mentos. Phone pun sipi2 je muat.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2021 06:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam-macam ada macam poket Doraemon dah Dompet,Hp,Tisu basah, Minyak angin n vicks, Pengepit kuku, Perfume,Lip balm,Handkerchief,Resit,Pen dan buku nota,Makanan kucing,Krim gatal,Hand sanitizer, face mask kadang-kadang anak kucing masuk sekali saja bawa dia jalan-jalan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2021 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
i wajib ada wet tisu, sanitizer, extra mask, mknn kucing, purse dan phone semestinya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2021 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
fahdramli replied at 10-7-2021 05:47 PM
Dah macam beg pack hahaah

iya macam2 ada. Zaman anak2 masih kecik dulu, asben kdg sampai kagum sebab pmpers, botol air, puting, mainan anak pun sumbat jugak dlm tu. Skrg ni kot berjalan kluar berdua aje dgn asben, dlm tu jugaklah ada wallet dia, rokok, lighter, powerbank. Tapi x apalah sebab sampai aje ke mall dia yg sandang handbag tu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2021 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak guna henbek sejak2 x pi opis ni
Tapi kalau pi opis dlm hanbek, sarat la mcm peknen 5 bulan..
Ada phone, wristlet, kunci kete, pek makanan, panty liner, pad, sanitizer, extra mask, spek, badge, botol air, wet tissue, tissue.. Tu je rasanya.
Mak ada habit keluarkan semua resit and syiling dari henbek/wristlet sebelum pegi keje keesokan hari.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2021 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Lavender85 at 10-7-2021 06:45 PM

Hehe nak join jugak
1) 2 jenis kaler lipstik
2) wristlet ( membership , debit card , ic etc)
3) hand sanitizer frm bath&bodyworks
4) coins ( trolley supermarket)
5) wet and dry tissue ( lap tangan + stering keta etc)
6) hand lotion
7) lipbalm frm dearDahlia Sephora
8) kunci kereta/rumah
9) pasir2 ( x tau dtg dari mana)
10) power bank
11) phones 2
12) card holder (biz card)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2021 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasalah beg perempuan semua ada. Macam beg magic

Tisu
Tisu dh guna pun ada.
Mask
Resit dari bulan2 lepas
Vouchers
Duit syiling-berterabur. Ada beg syiling..tapi itulah tak guna sgt pun
Mainan baby-car toys
Lipstick
Sikat

Dh kemas beg pun, sekejap je dh penuh balik

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2021 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Bekas pink = mask KN95
bekas Biru = mask 3 ply

Tertinggal cable type C

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-7-2021 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
beg iols wojib ade
.extra masks iols & anak
.mini sanitizer
.baby wipes
.kunci umah
.purse
.pen
.botol air kecik
.mini pack biskut utk anak
.liptint
.resit2 kedai kadang berterabur dlm beg haha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2021 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Wallet, kunci kereta, tissue - wet & dry, floss stick, powerbank, hand sanitizer, pen, notebook kecik, duit syiling, compact powder, lipstick... Tp sejak wfh, jarang guna hndbag betul2 sbb pegi groceries pakai sling bag buruk dan minimakan barang dlm tu sebab nanti nak kena sanitize pulak...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2021 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakai sling bag kecik cinonet je. Muat letak phone, ic, lesen, kad atm & duit. 1 botol kecik sanitizer. Travel light sbb xmo sakit bahu bwk mcm2. Sng jugak kalo nk lari kalo kena kejar anjing/org gila

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-7-2021 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kakigojes at 10-7-2021 07:32 PM

Dalam beg I:

1. Phone
2. Wallet card
3. Wallet duit
4. Spek baca
5. Passport
6. Buku nota kecik (cause I suka take notes)
7. Kunci kereta
8. Kunci rumah
9. Perfume Escape by CK (10ml roll)
10. Hand sanitizer
11. Spare mask

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

16-4-2024 03:17 AM GMT+8 , Processed in 0.103365 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list