CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 2599|Reply: 12

nak tanya la. pekerja saya...

[Copy link]
Post time 24-5-2021 03:55 PM | Show all posts |Read mode
saya ada seorang pekerja.

sentiasa saya suruh dia buat sesuatu. macam boleh buat ini tiap tiap minggu 2pm.


dia sentiasa lupa

macam mana ya>?

saya boleh cakap macam ni ke? kalau sekali tak buat tolong gaji rm50?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2021 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Kena bertegas lah..pekerja tu umur berapa y selalu lupa keje?n mmg rutin dia kan?ke mmg malas nak keje?kalau malas, cari je org lain
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2021 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Puan suruh dia berhenti mengambil minuman yang bergula. Sebab minuman bergula ni biasanya ada semut. Bila minum semut orang cakap boleh jadi pelupa.

Harap membantu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2021 05:26 PM From the mobile phone | Show all posts
2pm tu cth bm boss dia pon pening. Cmnela pekerja nk phm
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2021 05:28 PM | Show all posts
Kau taip lps pekena ketu ka ni???
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2021 05:42 PM | Show all posts
AKAK RASA DIA YANG BERMASALAH BUKAN PEKERJA DIA
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2021 08:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 24-5-2021 05:26 PM
2pm tu cth bm boss dia pon pening. Cmnela pekerja nk phm

Hahahahhahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 24-5-2021 08:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya rasa staff awak tak faham awak. Mungkin boleh lukis.
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2021 10:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Cara TT ckap ,saya pun Tak faham..macam Mana pekerja nak faham
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2021 02:37 PM | Show all posts
Sediakan daily check list; things-to-do.

Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2021 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin dia tak terfikir langsung pasal 2pm sebab setahu dia hanya ada 1pm di Malaysia ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2021 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 24-5-2021 04:16 PM
Kena bertegas lah..pekerja tu umur berapa y selalu lupa keje?n mmg rutin dia kan?ke mmg malas nak ke ...

betul..saya setuju..
kalau dh sampai tahap menyusahkan.. kena bg kata dua.pas tu ambik tindakan keras..
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2021 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Colleague i pun cmni..dia slalu lupa apa yg i cakap..i perasan let say when we are done for today then esok i cuti so i pesan kat dia, esok please submit this docs to finance for payment release..tp nnti i dtg balik from one day leave tu tgk2 docs tu ada atas meja i lg xberanto pun..a few times la jugak jadi benda ni..so i conclude otak dia akan reset bile masuk hari baru..kalo benda yg i cakap ari jumaat lagi la isnin tu mmg dia xingat..so i akan tulis nota besar2 kat dia letak atas meja dia..benda ni mmg memenatkan kdg2 i stress jugak tp i pk xpelah mungkin ada sebab Allah jadikan dia colleague i..bg i kumpul pahala tolong dia improve jadi better employee..i geram sbb dia grad oversea tp slalu tingtong..kalo ngan org lain msti dia dah kena buang keje..dia bole buat keje tp kena slalu push..i selamba je sembur dia kdg2 cakap i penat la sbb dia skali ketuk skali jalan..last skali ari tu i ugut ckp i nak apply tukar department lain sbb i penat keje ngan dia..i btau bos the same thing jugak sbb i penat nak support dia...since that nampak la dia makin improve..mungkin bos i pun ada slow talk ngan dia..ntahla xtaula kenapa ktorg kesian sgt kat dia..dia pun appreciate je ktorg sgt supportive dengan kekurangan dia..i pun xnakla dia kena buang keje..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 09:19 AM GMT+8 , Processed in 0.093768 second(s), 26 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list