CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 2227|Reply: 21

17 tahun ambik ujian teori lesen memandu (192 x exam), akhirnya polis kasi LULUS

[Copy link]
Post time 16-3-2021 01:26 PM | Show all posts |Read mode
Polish man finally passes his driver's theory test after sitting for the examination 192 times
Tuesday, 16 Mar 2021 12:56 PM MYT
BY SYLVIA LOOI


KUALA LUMPUR, March 16 ― A Polish man has finally passed his driver's theory test after sitting for the examination 192 times, Polish portal Notes From Poland reported.

According to the portal, the 50-year-old man had been sitting for the test for 17 years, the highest recorded in the country.

Like in Malaysia, Polish drivers need to pass a theory exam before they are allowed to sit for practical ones and given a driving licence.

The unidentified man from Piotrków Trybunalski was speculated to have spent almost 6,000 zloty (RM6,417.85) on exam fees.

“There is no limit on the number of attempts. The pass rate usually ranges between 50 per cent and 60 per cent for the theory test, while it is generally below 40 per cent for the practical,” said the portal.

On average Poles pass the theory test on their second or third attempt.

Pass rates, however, differ significantly between centres.

In 2020, the highest share of candidates passing the theory exam was in Lublin (58.9 per cent) while for the practical exam, the highest share was 53 per cent recorded at Jelenia Góra.

The case in Piotrków Trybunalski has raised concerns about the number of attempts that candidates should be allowed.

A driving instructor Stanisław Kobusiewicz said there should be a regulation in Poland that prohibits a candidate from taking the exam more than 20 or 30 times.

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 16-3-2021 01:47 PM | Show all posts
kt malaysia tk de lesen elok je bawak kereta

Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2021 02:02 PM | Show all posts
jap2

teori?

teringat teori graviti dan teori evolusi yg popular dlm forum ini

suatu ketika dahulu

ittew

Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2021 02:16 PM | Show all posts
Betul tu kat Malaysia tak ada lesen elok je pandu kereta bawak motor tak ada rasa bersalah.  Lepas tu terlibat dalam kemalangan menyusahkan orang lain.  Belum lagi yang gigih ajak berlumba.
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2021 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
rajamoney replied at 16-3-2021 01:47 PM
kt malaysia tk de lesen elok je bawak kereta

kat msia driver byk pilihan dol.....

i)  lesen sah
ii)  lesen terbang
iii)  tanpa lesen


Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2021 02:22 PM | Show all posts
jazaa100 replied at 16-3-2021 02:19 PM
kat msia driver byk pilihan dol.....

i)  lesen sah

alhamdulillah

seronoknya hidup di malaysia ini
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2021 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Never give up..congratulations
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 16-3-2021 02:29 PM | Show all posts
di satu negara
ada yg berusaha nak jadi PM
lebih 22 tahun usaha
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 16-3-2021 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by pinklepie at 16-3-2021 06:46 AM

Akhirnya... Tahniah pak cik lepas ni boleh bawa kereta tanpa rasa takut jadi pengguna jalan raya yg baik tau



Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 11:07 AM | Show all posts

Dah 192 Kali Cuba, Lelaki Masih Gagal Ujian Teori Memandu

Seorang lelaki gagal ujian teori memandu 192 kali. Menurut laporan media tempatan seperti dipetik Daily Star, lelaki Poland itu telah menghabiskan 6,000 zloty (RM6,400) bagi yuran ujian sahaja.




Gambar hiasan




Bagaimanapun, dia bukan individu pertama berdepan kesukaran untuk lulus ujian teori memandu.


Pada 2009, seorang wanita Korea Selatan hanya lulus pada percubaan ke 950, lapor The Guardan ketika itu.


Difahamkan, wanita berusia 67 tahun itu memerlukan lesen memandu untuk perniagaannya dan dia telah menghabiskan 2,500 pound (RM14,308) hanya untuk membayar yuran permohonan.


Malangnya, dia gagal meraih markah minimum 60 daripada 100 markah penuh untuk lulus ujian berkenaan.


Manakala, lelaki dari Piotrków Trybunalski berusia 50 tahun itu masih gagal ujian teori memandu sejak kali pertama mengambil ujian berkenaan pada 17 tahun lalu.




Gambar hiasan




Menurut laporan tempatan, ia merupakan percubaan terbanyak direkodkan di Poland.


Sementara itu, seorang pemandu malang berusia 42 tahun di United Kingdom menghabiskan sebanyak 3,600 pound (RM20,603) sebelum lulus ujian teori memandu pada percubaan ke 158. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian duit... Kena jpj yg kawtim kot
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Kesian nya ni misti ada fobia kot
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 12:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi mesti dh terer memandu kat jalan raya kan?
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 12:24 PM | Show all posts
Macam kawan meols.. Dah 30 lebih baru ada lesen. Padahal sebelum2 ni dah merata bawak kereta motor. Alasannya sebab ujian teori tak lepas..
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 12:24 PM From the mobile phone | Show all posts
so maknanya ko kena sedar diri lah yang ko tak boleh nak memandu khenss? ni dah lagi hauk dari kak nab yachh dah berapa ratus kali punya peluang nih tetap terkucil apooo?
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 12:26 PM | Show all posts
Ko hire driver je lah. Nampak sangat bengap kat situ.. Cmna nak drive
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 17-3-2021 12:47 PM | Show all posts
Thread awal dah ada :
https://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=1242547


tunggu Admin6 atau @CARI-MAL sendiri mergekan...


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Sila cuba lagi
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 09:04 PM From the mobile phone | Show all posts
R2D2 replied at 16-3-2021 02:29 PM
di satu negara
ada yg berusaha nak jadi PM
lebih 22 tahun usaha

Pastu kata dia akan benti mencuba sblm umo 95... giteww...
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebenarnya teori tu xpakai sgt kt jalan yg penting fhm lah sikit2 symbol dan pengalaman memandu

Contoh jumpa lambang lembu tepi jalan?  Xkan nak stop tepi jalan nak check ada lembu ke? Babi ke? Trex ke?

Common sense tentulah signboard lembu bermaksud bawa slow hati2 bibik friskas nak melintas jalan
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

14-8-2022 06:04 AM GMT+8 , Processed in 0.083592 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list