CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 2871|Reply: 20

Senaman Rahang Supaya Jawline Tajam - Ini Kata Pakar

[Copy link]
Post time 17-3-2021 09:43 AM | Show all posts |Read mode



Bentuk jawline tajam atau V kini menjadi idaman semua orang baik lelaki mahupun wanita. Rahang yang berbentuk dan terletak elok boleh menghasilkan potret terbaik tidak kira dari pelbagai sudut.


Terbaru, seorang model Itali, Luca Marchesi  menunjukkan perubahan bentuk rahang yang ketara hasil senaman wajah yang diamalkannya lebih dua bulan lalu seperti yang dilaporkan Daily Mail UK.


Kredit foto: Tik Tok Luca via Daily Mail UK





Marchesi  dengan bangga berkongsi transformasi wajahnya yang dramatis di TikTok setelah bertahun-tahun melatih rahangnya yang tampak makin tajam.


  



Dalam video itu, Marchesi dilihat mengemam alat senaman rahang berwarna hitam pada mulutnya dan menunjukkan bentuk rahangnya dari sudut pandangan sisi.


Kredit foto: Tik Tok Luca via Daily Mail UK




Walaubagaimanapun, perubahan drastik rahang lelaki itu membuatkan netizen menyamakan Marchesi dengan karakter kartun, Alvin and the Chipmunks.


Menurut Marchesi, dia nekad mengubah bentuk rahangnya kerana pernah dikritik mempunyai wajah terlalu bulat.


Kredit foto: Tik Tok Luca via Daily Mail UK



Walaupun ada yang kata rahang yang tajam bikin rupa paras kamu seksi, pakar kesihatan telah memberi amaran bahawa senaman yang dilakukan Marchesi ini boleh menyebabkan beberapa masalah kesihatan berlaku pada otot rahang.




Jadi, janganlah kita terikut-ikut dengan trend di TikTok, tidak semua memberi manfaat untuk kesihatan. Tak perlu sampai susahkan diri semata-mata untuk nampak cantik sempurna. -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Rahang da jd apa tah.. muka herlok, rahang buruk
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 10:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Hodoh bila senyum. Macam muka Buzz Lightyear!
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 10:34 AM | Show all posts
Pelik sangat dah kalau ghope ituuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Rahang time dulu dah okay dah
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 02:22 PM | Show all posts
Walaupun nampak runcing tapi pelik pulak jadi bentuk mukanya tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 02:32 PM | Show all posts
terus nampak pelik dah
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Senaman atau pembedahan? {:shy
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2021 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Buat surgery ni.. propa sgt buat senaman {:laugh
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2021 12:19 PM | Show all posts
hahahaha jadah apeee lawa jawlinee ko gituuu
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2021 01:18 PM | Show all posts
Lain machiamm tajamnye smpai nmpk pelik pd mata iols ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2021 02:00 PM | Show all posts
Macam surgery jah?
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2021 02:28 PM | Show all posts
macam surgery ja....
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2021 01:11 AM | Show all posts
Dh jdi hodoh plak, yg asli lgi cntik. Agknya yg kritik dia dlu tu sbb jeles kat dia tpi dia ingt tu btul2, so dia ubh muka smpai camtu. Insecurities.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2021 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak oiii
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 03:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Klau asal muka bulat x ada rahang elok la pakai. Ni muka asal rahang dah nyata, pegi add on lg jd pelik. Xsilap iols ada baca pasal ni masa awal2 viral, kat situ otot, so nnti bila stop practise, jd mcm asal balik la kot
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 08:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Over sangat dah ni, terus tak nampak hensem bagi aku
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
pelik
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2021 10:23 PM | Show all posts
asal mataku nampak lg hodoh...
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2021 12:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak menarik pun kalau tajam bersegi sgt. Mcm pelik alien.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

21-5-2022 04:36 PM GMT+8 , Processed in 0.091154 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list