CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: EJALTI

[Tempatan] Gadis cuba terjun laluan bertingkat. #12, Video, Tertekan sebab dilarang main'ga

[Copy link]
Post time 17-3-2021 11:37 AM | Show all posts

Naseb Baek Dia Tak Mintak

Nak Tuan Nik Ezanee selamatkan..  


Kalo tak mampos nak impot dari PJ ke Bentong tu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-3-2021 12:44 PM | Show all posts
TravellingBear replied at 17-3-2021 10:49 AM
aik mak pulak disalahkan. Parents kena faham anak. parents yg sama, masa jadi anak dipaksa faham p ...

bila masa slhkan mak..baca dgn teliti sblm reply komen
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 01:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Ketua balai sndiri tuuuu yg selamatkan die
Hebat2

Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
user.name replied at 17-3-2021 07:29 AM

Halah2 suara Youtuber nihh

Manja yg annoying


Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 01:34 PM | Show all posts
Kadang mereka ni dunia games online terbawa2 ke dunia realiti dah macam satu kewajipan nak kena layan games tu tiap hari.  Bila ada yang larang mulalah nak memberontak akibat terpengaruh dengan dunia games tu.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 01:37 PM | Show all posts
16 dah pun umur..kalau betul nak bunuh diri sebab dilarang main game..baik ko sekolah rendah balik dik
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Lor main game je jd punca. X berbaloi mati sbb x dpt main game. Btl2 cerita kartun.

Tp lps ni msk lokap gak atas tuduhan cubaan membunuh diri.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Kecian nye....

Hrp dpt channel kn blk stress tu kt tmpt lain....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-3-2021 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 17-3-2021 03:56 AM
Elok terjun jah terus, sebelum melarat perangainya, ujung2 kena tanggung sampai ke tua.

Kalau sempat dia terjun, kesian pula dengan kenderaan yang lalu bawah tu. Manalah tau jatuh atas windscreen, driver terus panic rempuh tembok pula. Mati lagi orang yang tak bersalah. Iols lebih menyokong cara gantung diri, minum racun, telan Panadol atau cara-cara yang tak libatkan harta dan nyawa orang lain. Kejamkah iols?
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Bahaya ni.kalau terjun bwh.dgn kete dkt bawah lagi
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 17-3-2021 04:42 PM | Show all posts
Terbaik Sarjan Mejar Maznan!

https://www.hmetro.com.my/mutakh ... sarjan-mejar-maznan

Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 17 Mac 2021 @ 4:14 PM

Asrol


SARJAN Mejar Maznan menyelamatkan seorang remaja perempuan yang cuba terjun dari jambatan di KM 46 Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak dekat susur Berjaya Hills Bukit Tinggi, Bentong semalam

Kuantan: Ketua Polis Pahang menzahirkan perasaan bangga atas tindakan berani Ketua Balai Bukit Tinggi, Sarjan Mejar Maznan Omar menyelamatkan seorang remaja perempuan yang cuba terjun dari jambatan di KM 46 Lebuhraya Kuala Lumpur-Karak dekat susur Berjaya Hills Bukit Tinggi, Bentong semalam.

Datuk Seri Abd Jalil Hassan berkata, tindakan pantas Maznan berjaya menyelamatkan remaja berkenaan, dan ia sememangnya wajar dipuji.

"Ini amat membanggakan kerana (tindakan pantas Maznan berjaya) menyelamatkan satu nyawa daripada mengambil tindakan sendiri.

"Dalam kes ini, saya menasihati remaja yang mempunyai tekanan perasaan supaya merujuk kepada pakar tertentu untuk menyelamatkan mereka daripada kemurungan," katanya pada sidang media di sini, hari ini.

Video Maznan menyelamatkan remaja berusia 16 tahun itu dengan menarik remaja berkenaan dari belakang sebelum dibantu anggota turut tular di media sosial dan mendapat pujian ramai.

Mangsa didakwa tertekan selepas ditegur kerana sering bermain permainan video di telefon bimbit dan bapanya turut merampas telefon itu.

Ketika proses memujuk, Ketua Balai Polis Bukit Tinggi sempat berlari ke arah mangsa dan menariknya dari belakang.

Pada masa sama, Abd Jalil turut merakamkan penghargaan kepada Pengerusi Jawatankuasa Pengerusi Jawatankuasa Kerja Raya, Pengangkutan dan Kesihatan Pahang, Datuk Seri Norolazali Sulaiman yang turut membantu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
muda lagi ni
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Terbaik Mejar. Mejar buat2 tengah cakap phone bagi gadis tu ralit tak perasan. Skills seperti kecekapan, kepantasan di gunakan. Lega semua dah selamat selesai.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 05:52 PM | Show all posts
Stress plak aku baca berita camni...


Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko nih dik,xde kerje sgt dah kee...
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak aku cerita pun ada kawan dia yg asyik cakap pasal mati .. ada juga yg jenis suka toreh tangan sendiri.. ishh.. mmg merepek bdk2 sekarang ni..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 17-3-2021 07:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Susah la jadi parents now. Susaaahhhh huhuhu
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2021 09:59 PM | Show all posts
anak muda ketagih game sama saja dengan andartu ketagih kpop...
kesunyian barangkali...cari alternatif lain untuk hilangkan kesunyian..
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2021 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 17-3-2021 11:37 AM
Nak Tuan Nik Ezanee selamatkan..  



dia baru le 16thn ...

klu 36thn, dah kenal sapa Tn Ezanee tu, memang akn request tanak org lain selanatkn....
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2021 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa baik main game dari main tiktok ke wechat ke.. nanti banyak pengaruh pelik2.. kene spotcek henpon seminggu sekali
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-12-2022 05:57 PM GMT+8 , Processed in 0.115269 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list