CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: bzzbod

[Pelbagai] Activity pkp yang korg terjebak

  [Copy link]
Post time 14-6-2021 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by ImpianSeroja at 14-6-2021 03:03 PM
bzzbod replied at 14-6-2021 07:25 AM
Asal Jgn mengundang nyamok ok aje. Sejok mata memandang kan


Itulah..awal2 tu excited nk tanam mcm2..tp sbb rumah x berapa nk luas lamannya..tanam seadanya dah la..memang syok tengok bila pokok start berbunga cantik
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-6-2021 03:47 AM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 16-3-2021 09:15 AM
Mcm2..dulu prnh bljr mnjahit..so baru ni dpt beli kit buat sndri pouch ada corak sulaman tangan..n b ...

Bestnya.. beli kat mana ni sis?
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 03:55 AM From the mobile phone | Show all posts
lattehazelnut replied at 16-3-2021 08:48 PM
Iols mcm nak belaja menjahit gak la.. suggest beli mesin jahit brand apa yg senang.. ingat macam nak ...

Brand brothers sis.. mesin jahit portable. Mcm2 sis boleh jahit nnt.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 04:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Setakat ni minyak kayangan belum terjebak. Overpriced. Masih setia dgn lilin wangi..
Kain lap kayangan pun xterjebak. Wlaupun bff dok racun suruh beli. Dia jual..

Sejak PKP, terjebak dgn baking.. skrg dh PKP 3, dah ada yg order cookies & kek. Cuma sy yg malasssss.. jenis buat kerja x consistent gitu.

tanam pokok bunga wlaupun selalu mati. Tanam lagi.. mati lagi. Yg menjadi pokok lidah jin tu haa.. banyak pasu dah letak dlm rumah.

Menjahit malas. Sbb sblum PKP mmg ada bisnes menjahit. Skrg dah tutup kedai. Dok rumah mereput..
So nak pegang mesin pun xlalu. Muak dah..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Blackrose87 replied at 18-6-2021 03:47 AM
Bestnya.. beli kat mana ni sis?


Dkt shopee je..yg mwrna tu hrga belas pun dh ada..dpt skali wrna..cuma kena psg sndri dkt frame dia pakai stapler je..
Yg bag uncng tu pun dr shopee jgk..kalau u bminat..i share nama kdai tu..
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 18-6-2021 05:56 PM
Dkt shopee je..yg mwrna tu hrga belas pun dh ada..dpt skali wrna..cuma kena psg sndri dkt frame  ...

Benda2 art ni mmg Minat sangat la..
Share plezzzz..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 18-6-2021 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Blackrose87 replied at 18-6-2021 08:03 PM
Benda2 art ni mmg Minat sangat la..
Share plezzzz..

Haha..orait nnti i copy link n pm u k..
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kaoru44 at 19-6-2021 01:04 AM
Blackrose87 replied at 18-6-2021 08:03 PM
Benda2 art ni mmg Minat sangat la..
Share plezzzz..


I dh pm link dkt u..
Ni i attach lukisan kedua i wrna..
Ini yg i kata beli dr seller mlysia tp kualiti kureng..
Kena psg sndri dkt frame..


Gmbr cth


Hasil



Kalau beli yg dh siap psg..dpt dlm kotak mcm ni..


This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-6-2021 05:15 AM From the mobile phone | Show all posts
kaoru44 replied at 19-6-2021 01:00 AM
I dh pm link dkt u..
Ni i attach lukisan kedua i wrna..
Ini yg i kata beli dr seller mlysia tp ...

TQ ! Serius cantiknya sis..
Dah lama xpegang berus lukisan ni. Excited tgk ada kit mcm ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 10:45 AM | Show all posts
kaoru44 replied at 16-3-2021 09:15 AM
Mcm2..dulu prnh bljr mnjahit..so baru ni dpt beli kit buat sndri pouch ada corak sulaman tangan..n b ...

subhanallah.. cantik nya hasil seni u
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 11:00 AM | Show all posts
Blackrose87 replied at 18-6-2021 04:05 AM
Setakat ni minyak kayangan belum terjebak. Overpriced. Masih setia dgn lilin wangi..
Kain lap kaya ...

lilin wangi apa u pakai ya? bath & bodyworks ke?

i pakai essential oil.. diffuser beli yang good quality online je.. oil plak i beli dari kawan i yang mmg meniaga essential oil brand IL PURO, dia owner company ni dia sendiri yang buy in bulk to source all the single oils, and dia & staff repack sendiri dgn jenama tu... suka sbb lavender dia mmg dari France, Frankincense from Somalia/Oman... all the original countries
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 11:12 AM | Show all posts
Blackrose87 replied at 18-6-2021 03:55 AM
Brand brothers sis.. mesin jahit portable. Mcm2 sis boleh jahit nnt.

i nak masukkan ni dalam wish list i lah.. i kerap jugak menjahit (jahit tangan je) repair, alter baju2... setakat alteration, repair tu i gagah lagi le jahit tangan... kaki seluar husband, potong and jahit dart baju kurung moden i... kadang2 meluat nak menjahit tangan lama2.. i really should buy this one lah... nak letak kat library/home office je kot... sufficient lighting buat keje dalam bilik tu... and nak elak semak letak tempat lain
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Cuba macam2 resepi, makan macam2 jenis dessert jiran taman jual dan gemuk dengan jayanya
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Blackrose87 replied at 19-6-2021 05:15 AM
TQ ! Serius cantiknya sis..
Dah lama xpegang berus lukisan ni. Excited tgk ada kit mcm ni.

Haha..try la.
Sbb awl2 pkp aritu mmg xda keje..
Kalau btul2 fokus kurang dr smnggu siap..
Kalau corak jnis mcm daun aritu lmbt skit la..haha
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 19-6-2021 10:45 AM
subhanallah.. cantik nya hasil seni u


Haha..xda la..sbb wrna ikut corak n wrna dia dh bg pun..
Menjadi la..kalau zero..kena wrna kanvas kosong..mmg kelabu asap la..
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 19-6-2021 11:00 AM
lilin wangi apa u pakai ya? bath & bodyworks ke?

i pakai essential oil.. diffuser beli yang goo ...

Aaa sis.. BBW ja.. itu ja yg mampu. Essential oi young living xmampu. Kayangan sangat....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-6-2021 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Blackrose87 replied at 19-6-2021 06:29 PM
Aaa sis.. BBW ja.. itu ja yg mampu. Essential oi young living xmampu. Kayangan sangat....


Young living tu MLM you.. berlapis2 commission fee u kena bayar pada agent... sbb tu jadi harga kayangan

might as well buy essential oil from reputable company... dalam watson EO brand skinlabs pun ada... good quality,  australian farm
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 19-6-2021 11:12 AM
i nak masukkan ni dalam wish list i lah.. i kerap jugak menjahit (jahit tangan je) repair, alter b ...

Yess.. sis mmg kena beli 1. Sy dulu mcm tu lah. Jahit tangan semua. Sbb body petite. Nak altar baju,dat baju kurung moden. Ptong kaki seluar.
...  Mudah bila ada mesin portable ni..

Mula bli mesin portable brother. Less 50% dkt mall. Rm500. Sampai skrg boleh guna. 5thn dah.

Skrg ni dah mcm2 jns mesin sy ada. Sy buat bisnes jahitan. Siapa sangka.. drpd alter / repair baju sendiri. Dah blh alter baju org ..
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by green~tea at 19-6-2021 06:44 PM
Blackrose87 replied at 19-6-2021 06:38 PM
Yess.. sis mmg kena beli 1. Sy dulu mcm tu lah. Jahit tangan semua. Sbb body petite. Nak altar baj ...


Oooo dia siap jadi bisnes... mmg bagus laa skill u ada ni... i mmg jenis particular dgn material baju and i nak certain2 cutting je... even telekung solat pun i alter nak pendekkan sbb nak senang lipat for travel and lebih sejuk... i tak suka meleret2...  

I segan jugak lor... tp i suka menjahit baju sendiri.... MIL i plak business ID, company sheols sendiri... mmg sheols tenaga pengajar bisnes menjahit.. langsir, sofa, bedsheet, alas meja semua tu lah.. sebelum covid sheols ada juga dijemput INSKEN utk bimbing young entrepreneurs start meniaga...

Tp nak compare minat  dan level menjahit iols ni mmg jauh panggang dari api..  so okay la this portable small sewing machine ni sesuai la utk keperluan basic i...
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
green~tea replied at 19-6-2021 06:36 PM
Young living tu MLM you.. berlapis2 commission fee u kena bayar pada agent... sbb tu jadi harga  ...

Sy ni product MLM mmg lari jauh2.. kebetulan plak kawan sekolah jual.. hari2 promote suruh beli. Stresss..
Sis share lah bli diffuser / oil kat mana.. boleh cuci2 mata. Klau kena dgn buget, blh beli...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-6-2024 08:21 AM GMT+8 , Processed in 0.084132 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list