CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 7736|Reply: 18

Suami Minta ‘Jahit Lebih Sikit,’ Ramai Netizen Baru Tahu Istilah ‘Husband Stitch

[Copy link]
Post time 3-3-2021 10:20 PM | Show all posts |Read mode
Edited by piao at 3-3-2021 10:22 PM

Suami Minta ‘Jahit Lebih Sikit,’ Ramai Netizen Baru Tahu Istilah ‘Husband Stitch’

Proses kehamilan bagi pasangan yang baru berkahwin tentu menjadi satu perjalanan yang dinanti-nantikan. Dari tempoh bulan pertama kehamilan sehinggalah melahirkan bayi, ia pasti menjadi kenangan yang tidak boleh dilupakan. Pengorbanan seorang isteri melahirkan anak pula akan menjadi pengorbanan terbesar dalam keluarga, dan itu diakui oleh para suami.

Bagaimanapun, baru-baru ini agak kecoh di Twitter mengenai istilah ‘husband stitch’ yang pada asalnya tular dalam kalangan warganet luar negara. Dalam perkongsian itu, mereka menjelaskan tentang satu prosedur jahitan selepas melahirkan bayi yang dikenali sebagai ‘husband stitch’. Ia merupakan prosedur jahitan tambahan terhadap faraj wanita yang baru melahirkan anak.

Ada Kes Dilakukan Tanpa Persetujuan Suami
Tujuan ‘husband stitch’ dikatakan bukanlah untuk kebaikan isteri, tetapi adalah untuk mengekalkan kepuasan seksual suami seperti sebelum isteri melahirkan anaknya. Menerusi perkongsian itu juga, terdapat satu kes di South Carolina, Amerika Syarikat, di mana seorang wanita menerima ‘husband stitch’ selepas melahirkan anak pertama pada tahun 2005.




Wanita tersebut hanya mengetahui tentang hal tersebut hanya selepas 5 tahun, dan dalam tahun-tahun sebelum itu dia mengalami sakit di bahagian kelamin setiap kali bersama. Menurutnya, dia tidak tahu mengenai ‘husband stitch’ dan selama bertahun-tahun merasakan ada sesuatu yang tidak kena, namun tidak tahu puncanya. Wanita tersebut hanya mampu menangis selepas mengetahui hal sebenar.

Warganet yang membaca kisah tersebut juga agak terkejut kerana tidak pernah mendengar atau mengetahui tentang prosedur jahitan tambahan itu. Ini termasuklah warganet di negara kita juga yang mengatakan ini baru pertama kali mereka mendengar istilah tersebut.

Minta Doktor ‘Jahit Lebih Sikit’
Menurut perkongsian seorang warganet di Malaysia pula, terdapat satu ciapan yang mendedahkan sesetengah suami meminta doktor untuk ‘jahit lebih sikit’ hanya untuk mereka mendapat kepuasan seksual.







Ciapan tersebut mengudang pelbagai persepsi negatif terhadap prosedur tersebut yang tidak memikirkan perasaan seorang isteri. Rata-rata mengecam tindakan suami yang mahu mengenakan ‘huband stitch’ terhadap isteri mereka dan menganggap tindakan itu kejam buat si isteri. Mungkin prosedur jahitan ini masih tidak diketahui umum, namun ia tetap mendapat tentangan ramai.


Sumber:https://www.koolfm.com.my

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-3-2021 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku yg baca pn perit rasaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Wohaaaaa. Sakitnya tu disini. Apa erti jimak kalau tidak nikmat dan sakit. Jaatttt
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 01:02 AM From the mobile phone | Show all posts
ilmu baru ni adoiii
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 02:56 AM | Show all posts
habis tu jahit jadinya kulit cipap akan terkatup lebih sempit ke...itu luar saja kalau dalam lobos pun tak guna kan. masuk ketat lepas sampai dalam macam terowong janda baik
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2021 08:10 AM | Show all posts
eee seram lak aku membayangkan ini semua
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 4-3-2021 08:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Seriaunya dengar. Apatah lagi yang melalui
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 4-3-2021 01:34 PM | Show all posts
benda nak sedap je... belakang hari pedih beb
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-3-2021 06:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Founder timbang kilo produk rapat sendat padat tunggu apa lagi..kena jual produk uols kat sana pulak..mesti laku keras
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2021 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
ngilu woiii
patut dpt kebenaran pompuan la klu doktor nk jahit lebih kt poen
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2021 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
nowhite: Founder timbang kilo produk rapat sendat padat tunggu apa lagi..kena jual produk uols kat sana pulak..mesti laku keras


Halep sokreeeee
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 08:36 AM | Show all posts
biar la longgar asalkan sama2 nikmat
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 07:24 PM | Show all posts
pussy xjahit rapat pun tetap akan kedap udara kecuali jenis bau ikan kering.
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2021 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Ishh jahatnya. Kesian bini dia. Harap la org malaysia xcamtu ye. Seram wehhh
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2021 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Selfishnye giler kemapa
Reply

Use magic Report

Post time 23-3-2021 08:21 AM | Show all posts
dorang mana la ada makan herba , terpaksa la hadap
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-5-2021 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat ceaser jer...both can enjoy
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 05:26 PM | Show all posts
Aku ni nak beranak lg 4 bln…ngilu plak rasa…
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 06:28 PM | Show all posts
one way jadi highway?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-5-2024 11:04 AM GMT+8 , Processed in 0.498103 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list