CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 10607|Reply: 91

Rasa Sangat Tak Layak, Iman Troye Takut Nak Masuk AJL

[Copy link]
Post time 3-3-2021 12:22 PM | Show all posts |Read mode
Kejayaan lagu Teman sedikit sebanyak membantu melonjakkan nama penyanyi baharu, Iman Troye sebagai salah seorang pelapis industri muzik tanah air.


Ini terbukti apabila lagu ciptaan Ezra Kong dan A. Ramlee itu berjaya menduduki carta muzik tempatan sejak dilancarkan pada September tahun lalu.


Lebih mengujakan apabila peminat meletakkan harapan agar lagu ini layak bertanding di pentas Anugerah Juara Lagu (AJL), tahun depan.




  



"Alhamdulillah lagu pertama saya diterima baik oleh pendengar. Tentang AJL? InsyaAllah kalau ada rezeki tapi sejujurnya saya rasa tak bersedia lagi sebab saya masih muda untuk semua ini.


"Saya rasa macam tak layak untuk berdepan dengan penyanyi hebat lain contohnya Naim Daniel, Ernie Zakri, Syamel dan Aina Abdul. Saya rasa sangat tak layak nak berdiri atas pentas AJL itu.


"Tapi sebagai penyanyi semestinya niat nak masuk AJL itu ada, cuma saya target untuk muncul dengan lagu balada. Tapi semuanya berbalik pada rezeki, kalau Teman dapat masuk AJL kita sudah ada plan," katanya kepada mStar.


Kredit foto: IG




Bercakap mengenai karier nyanyiannya, penyanyi berusia 19 tahun ini memaklumkan dia bakal muncul dengan single kedua tidak lama lagi.


Mengakui gementar dengan penerimaan pendengar, Iman berharap lagu baharunya itu akan menerima sambutan yang sama hebat seperti lagu Teman.


"Lagu Teman saya memang happy dengan maklum balas pendengar tapi sedikit gementar untuk lagu kedua sebab saya takut orang mengharapkan sesuatu yang lebih.


  





"Bimbang mereka bandingkan dengan lagu Teman, itu yang saya takut tapi saya harap lagu seterusnya vibes masih dapat dikekalkan.


"Saya mahu tunjuk lebih baik dalam lagu seterusnya sebab dalam lagu Teman saya tak tunjuk 100 peratus lagi. InsyaAllah lagu baharu ini akan lebih baik daripada Teman," katanya memaklumkan lagu baharu itu akan dilancarkan selepas Aidilfitri nanti.




  



Video muzik (MV) Teman yang dimuat naik di laman YouTube sejak Oktober tahun lalu sudah menerima hampir 30 juta tontonan. -CARI


Sumber: mStar Online

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-3-2021 12:31 PM | Show all posts
takpe boleh mintak penyanyi lain ganti mcm nabila razali..
bukan pertandingan penyanyi tapi lagu khenn
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
X yah la masuk. Lagu & nyanyian dua2 hauk
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 12:34 PM | Show all posts
Mohon sedar diri. Makin lama AJL makin x berprestij kalau camni la kualiti lagu kita.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 12:44 PM | Show all posts
elok la tu
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah sedar diri... iols cukup tak faham apo yang digilakan sangat... lawa pun tak, nyanyi sedap pun tidak... semak la wei. Tak rugi sesen kalau hilang dari industri wei
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
sleepandream replied at 3-3-2021 12:31 PM
takpe boleh mintak penyanyi lain ganti mcm nabila razali..
bukan pertandingan penyanyi tapi lagu kh ...

Awat dulu aku tengok dia cantik.. hari ni aku tengok tak cung
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 12:49 PM | Show all posts
mohon iman pegi speech therapy dulu. belajar sebut betul2, p kelas vocal then baru leh berangan nak masuk AJL. pesan kat fans tu sila berpijak di bumi yg nyata k n iman tolong kurang2kan la menyeringai tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-3-2021 12:51 PM | Show all posts
bukanlah tak suka dia.. tapi nyampah dengar dia nyanyi suara tak lepas, n xjelas butir lirik..
macam bercakap hujung lidah
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Mujur sedar siri. Tak mcm yg sorg lagi tu duk feeling angie jolie padahalllll
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
apsal kebanyakkan penyanyi baru di msia skrg ni makin hauk... suara pun tahap biasa... dgn nama komersial ntah apa2...

iols ingat dr yindon budak ni
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Meouls setuju dengan forumer yg menegur sebutan si iman ni. Iouls sampai sekarang ingat lagu teman tu random words je
"billy billy bali, billy billy bali"
"silly silly sali, silli sili sali"
Ha gicheww
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 01:06 PM | Show all posts
mmg ko tak layak
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 01:07 PM | Show all posts
nope ! lagu teman tu tak layak la masuk ajl.. lirik dan melody pun tah pape..
Lagu skrg ni lirik dua tiga baris jer tapi ulang la smpai abes lagu..
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 01:21 PM | Show all posts
kalau rasa tak layak, jangan masuk kay.
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Suara dia macam suara budak laki..entah la macam mana nak cakap tapi sesak napas hakak dengar ko nyanyi dekk..lagu catchy2 boleh la kot
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 3-3-2021 02:11 PM | Show all posts
URUHA replied at 3-3-2021 12:33 PM
X yah la masuk. Lagu & nyanyian dua2 hauk

ko tak tengok ke nyanyian die kt shopee ritu?...level die bukan la mcm nabila razali ok
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 02:15 PM | Show all posts
mrsbob87 replied at 3-3-2021 12:51 PM
bukanlah tak suka dia.. tapi nyampah dengar dia nyanyi suara tak lepas, n xjelas butir lirik..
maca ...

tak sure ni live ke tak? boleh tlg konpemkan?


Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 02:16 PM | Show all posts
Redmyvi replied at 3-3-2021 01:07 PM
nope ! lagu teman tu tak layak la masuk ajl.. lirik dan melody pun tah pape..
Lagu skrg ni lirik d ...

mcm lagu bangun dapat nombor dua ajl 34 ke?
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2021 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
AppropriateNick replied at 3-3-2021 02:15 PM
tak sure ni live ke tak? boleh tlg konpemkan?

live ni..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Anugerah Grammy dikecam mempromosikan penyembahan syaitan
JoyahMengayahAnugerah Grammy dikecam mempromosikan pe
Views : 939 Replies : 19
Suami Miera Leyana sekat Whatsapp isteri pertama lebih setahun
aqua_marineSuami Miera Leyana sekat Whatsapp isteri
Views : 20998 Replies : 336
anak soleh
KumbangPoIkaDotanak soleh
Views : 6643 Replies : 53
Peti Ais Baru
vanilla_vellPeti Ais Baru
Views : 16920 Replies : 83
Nak 1000 kacang kalau lawak..plssss
krustykrabNak 1000 kacang kalau lawak..plssss
Views : 3207 Replies : 33
berita baik berita buruk
budi_jentayuberita baik berita buruk
Views : 9643 Replies : 63
[SALAH FAHAM]
Laracrop[SALAH FAHAM]
Views : 9092 Replies : 60
Hati hati bakar lemang takut rentung jadi arang
Lavender85Hati hati bakar lemang takut rentung jad
Views : 11896 Replies : 30
Aduh, sakit kepala bapak!!
chicozinnAduh, sakit kepala bapak!!
Views : 8749 Replies : 38
[JANGAN PUSING BELAKANG]
Laracrop[JANGAN PUSING BELAKANG]
Views : 6627 Replies : 46

 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-2-2023 09:37 AM GMT+8 , Processed in 0.122340 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list