CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 8661|Reply: 29

Nurul Zahid tak malu akui ‘potong usus’ untuk kurus

  [Copy link]
Post time 12-2-2021 12:28 PM | Show all posts |Read mode
Nurul Zahid tak malu akui ‘potong usus’ untuk kurus



Sejak kebelakangan ini, tular di media sosial mengenai penampilan seorang vvip yang terlihat semakin anggun dan cantik setelah mengamalkan gaya hidup sihat.

Bermula dari itu, ramai yang turut sama berkongsi kejayaan masing-masing dalam mendapatkan penampilan menawan dan berjaya mengurangkan berat badan yang sebelum ini dilihat kurang bersesuaian.

Kongsi kejayaan pembedahan usus
Jadi, menerusi perkongsian  anak kepada Datuk Seri Zahid Hamidi iaitu Datuk Nurul Hidayah Zahid telah telah bercerita tentang salah satu usahakanya dalam mengurangkan berat badan.

Dalam muat naiknya di Instagram, Nurul Hidayah mengakui telah melakukan pembedahan bariatrik (pintasan perut) atau lebih dikenali oleh masyarakat sebagai pembedahan potong usus.


Pernah capai berat 100kg



Menurut Nurul Hidayah, berat badannya sebelum melakukan pembedahan adalah sekitar 100kg dan telah turun sehingga ke 58kg setelah melakukan prosedur tersebut kurang daripada setahun.

Tujuan perkongsian tersebut dibuat adalah untuk menegur mana-mana pihak yang mengakui melakukan senaman dan jaga gaya hidup sihat untuk kurus sedangkan mereka melakukan pembedahan pintasan usus sama sepertinya.


Jangan tipu kalau nak lariskan produk
Dia juga menegur mana-mana pihak yang menjual produk perlangsingan supaya tidak menipu pelanggan dengan mengatakan turun berat badan disebabkan produk mereka walhal melakukan bariatic sugery.

  


Ramai yang bersetuju
Sehubungan dengan perkongsian tersebut ramai yang bersetuju dengan kenyataan anak kepada presiden UMNO itu apabila meminta sesiapa yang melakukan pembedahan tersebut berlaku jujur sahaja tanpa berselindung dibalik alasan bersenam dan menjaga kesihatan.

Beliau turut mengakui pembedahan usus yang dilakukan sangat membantu dalam mencapai berat badan ideal kerana ruangan perut sudah mulai mengecil dan kuantiti makanan yang masuk juga dapat dihadkan.


Tak mampu buat operation, disiplinkan diri diet


“Kejujuran lebih penting”


Jujur tu lebih baik


Sumber: Nurul.zahid



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 12-2-2021 12:30 PM | Show all posts




Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-2-2021 12:31 PM | Show all posts



Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2021 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
piao replied at 12-2-2021 12:31 PM

Wakakakaka only in msia
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2021 01:13 PM | Show all posts

kehkehkeh...menghiburkan...
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2021 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Hat pic pakai tudung hitam bonggol unta fadang fasir tu mmg sakit mata tgk..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 12-2-2021 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
syukur iols tak perlu nk potong usus utk kekal kurus.... walopun melantak nasi tiap2 hari ...hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2021 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Ganbar last tu besarnya kepalaaa
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-2-2021 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 12-2-2021 01:24 PM
Hat pic pakai tudung hitam bonggol unta fadang fasir tu mmg sakit mata tgk..

I ingatkan tempat sandbar kerusi tu. Scroll atas balik lepas baca u punya ni masyaAllah. Mata I kero rupanya. Hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2021 02:16 PM | Show all posts
lawa gak anak jawa ni

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2021 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Ape je benda kak long ni xbuat..  Alis kening mata  pon copy ori maaa
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2021 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Org lain buang perut. Nape dia buang usus?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2021 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
stinger.baik replied at 12-2-2021 02:16 PM
lawa gak anak jawa ni

haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ehhh stinger dah lawaaa... heheheh

stay safe stinger.... nama baru tu so komen bebaik penuh kesopanan okeh
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2021 03:04 PM | Show all posts
adila39 replied at 12-2-2021 02:58 PM
ehhh stinger dah lawaaa... heheheh

stay safe stinger.... nama baru tu so komen bebaik penuh kes ...

oke adinda ku syg

kat mana adinda boleh tolong sedekah kredit bnyk2 kat kanda stinger ye adinda ku syg?

semoga kanda boleh terus bernyawa di dalam forum ini tanpa mmbuka multinick yg baru adinda ku syg

haaaaaaaaaaaa?
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2021 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
..dikala org sibuk memperkatakan psl Rhino..dia pun nak sama up kan cita.cuba yg kuwus muwus tu sama label dgn ayahandanya..adakah dia nak up kan juga.selalu pesan supaya sangka baik..tp dia pun sama ajaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 12-2-2021 03:51 PM | Show all posts
sampai buat surgery  pulak. Tak pernah pulak nampak badan dia ni dalam kategori obess.  YB Rina tu boleh terima lagi la.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-2-2021 03:59 PM | Show all posts
rakyat marhaen yang nak kurus,
ikut jer sunnah Nabi, lagi mudah.

minum teh daun sanna.
Reply

Use magic Report

Post time 13-2-2021 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Aik dulu dia canang kata sebab masuk kursus tentera tu dia kuruss. Awat baru skarang nak buka ceritaa?
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2022 03:17 AM | Show all posts
spitsid replied at 13-2-2021 02:40 PM
Aik dulu dia canang kata sebab masuk kursus tentera tu dia kuruss. Awat baru skarang nak buka cerita ...

2x dia buat surgery nih... tp dia bgtau dia buat instead of denied it kan...
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2022 01:33 PM | Show all posts
buat bariatic sampai 2 kali, tapi lupa nak sedut perangai gedik bangang dia tu kan
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-5-2024 02:42 PM GMT+8 , Processed in 0.063159 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list