CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 21842|Reply: 57

Berbaloi tak gold bar mcm ni?

  [Copy link]
Post time 29-1-2021 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Mcm nak beli utk investment. Lgpun suka avengers ni. Berbaloi tak kalau nak beli? Apa pendapat yg berpengalaman?

Emas 999
Berat 1g
Tebal 0.6mm
Saiz 15mm x 9mm
Single Polls, Total 29 Users voted
Your User group have no permission to vote

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-1-2021 12:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu lah.. pernah macam nak beli jugak gold bar macam ni. Tapi tak tau untung ke rugi. Last2 beli emas pakai sendiri jek
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2021 12:30 PM | Show all posts
bagi iollss la kan, kalu limited edition cmni mahal so xberbaloi..benda sama je emas 999 1g kalu btul chuollss nak kumpul utk saving better beli hat public gold yg basic je..melainkan chuollss ni jenis collector n ada pasang niat nk jual balik to others collectors yg tu ada untung sbab barang collectable n ada peminat..for me iollss beli PG bar basic je..masuk ar rahnu pun bukan tinggi pun nilai kalu beli yg limited edition ni..
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2021 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
baik beli barang kemas..takpun kalo ada bajet lebih sikit..beli gold bar yg 5-10 gram terus..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-1-2021 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
mamajawie replied at 29-1-2021 12:30 PM
bagi iollss la kan, kalu limited edition cmni mahal so xberbaloi..benda sama je emas 999 1g kalu btu ...

Owh ye lah kan..nnt kalau nak jual balik pun,kena jual kedai dia je
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2021 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
senang ke nak jual balik? kalu beli yg mcm org buat simpanan emas tu mcmn drg simpan emas2 drg tu ek? boleh jual anytime je ke atau lebih mudah jual emas yg mcm brg kemas tu?
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 29-1-2021 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
baru je tunjuk kt abg i olls benda ni, tk worth it rasanya
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2021 03:10 PM | Show all posts
berapa harga? compare dgn harga emas 999 hari ni...kalau mahal sgt baik beli emas utk pakai je...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-1-2021 03:26 PM | Show all posts
caramel_cloud9 replied at 29-1-2021 02:25 PM
Owh ye lah kan..nnt kalau nak jual balik pun,kena jual kedai dia je

iollss ada kenal beberapa trusted seller n buyer emas gold bar ni..stakat ni iollss selesa berhubung dengan dorang sbab dari tahun 2019 iollss beli emas n jual emas kat dorang ni..

Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2021 03:28 PM | Show all posts
airmineral replied at 29-1-2021 02:29 PM
senang ke nak jual balik? kalu beli yg mcm org buat simpanan emas tu mcmn drg simpan emas2 drg tu ek ...

kat page fb jom emas tu ramai je buyer yg nk beli..tapi tu la better chuollss verify dulu orang tu trusted ke idok..

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-1-2021 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
MadameOnion replied at 29-1-2021 03:10 PM
berapa harga? compare dgn harga emas 999 hari ni...kalau mahal sgt baik beli emas utk pakai je...

mahal sikit dr harga emas sbb katanya limited edition dgn ada brand marvel tu. nak beli ni konon utk anak2 lelaki iols. selain dr simpan bulan2 dkt th, nak belikan diorg emas yg mcm ni
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2021 07:29 PM From the mobile phone | Show all posts
buat msa nie yg aku tgk untung jual beli gold bar nie dkt poh kong jek..beli rm313 harga gold bar..boleh tukar dgn emas pkai tnpa tolak percantage gold bar tu..kira yer tukar dgn harga rm313 jgk..tpi tukar brg emas jgk la..hanya pertukaran di pohkong sahaja..klu mcm u nk nie..nk buat collection ok la..harga emas tetap mcm biasa..harga upah nth berapa..
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2021 07:42 PM | Show all posts
mcm dah tinggi sgt je harga emas. vaksin pun dah ada.
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2021 07:54 PM | Show all posts
Sepertinya tersalah parking ni. I move ke Bod Ekonomi. Terima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2021 08:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols buat akaun je kt PG ni tp malas nk beli limited edition dia. Mahal ya ampun. Emas tetap sama. Aku beli yg oro design je.
Reply

Use magic Report

Post time 29-1-2021 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Harga tgk 1 gram dapat berapa. PG selalu 1 gram dalam 260. Mahai . Nak bayaq ejen lagi, komisen lagik, design lagik, pelancau lagi mahai.  Nak beli jongkong pastikan dari mint yg ada cert dari LBMA mcm PAMP, scotsdale etc boleh beli tapi x boleh kaya okeh
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 29-1-2021 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
babydoll replied at 29-1-2021 07:54 PM
Sepertinya tersalah parking ni. I move ke Bod Ekonomi. Terima kasih.

Owh ye ke...maaf
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-1-2021 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
mrseller replied at 29-1-2021 08:12 PM
Harga tgk 1 gram dapat berapa. PG selalu 1 gram dalam 260. Mahai . Nak bayaq ejen lagi, komisen lagi ...

Owh ye kee....
Kalau beli mcm dr habib?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 29-1-2021 10:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by caramel_cloud9 at 29-1-2021 10:19 PM

Kalau yg ni pulak dr habib..
Cari design yg mcm ni sbb kononnya utk anak lelaki...
Atau beli yg gold bar biasa je lg better?

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 30-1-2021 02:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Beli utk koleksi blh la. Tp nk pajak.. Nk jual semua susahhh.. Unless lg 100tahun.. Masa tu rare la jadi.. Benda dh ancient kan.. Tp ko pon masa tu dah pupus
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

28-5-2024 06:15 AM GMT+8 , Processed in 0.232024 second(s), 51 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list