CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: shizu

Rahsia kulit halus mulus

  [Copy link]
Post time 10-10-2021 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Hello uols. I tak tau nak tanya dekat mana, so I tumpang komen dekat sini je. Baru-baru ni ada terbaca pasal skincare brands yang letak tranexamic acid as one of their ingredients. Bagus untuk treat dark spots / acne scars. Salah satu brand, The Inkey List.
Anyone yang pernah try? Is it safe untuk kita apply dekat muka?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-9-2022 02:41 AM | Show all posts
Regardless women or men, if you take care of your intake on the inside, then your outer will look great as well. If one smokes, drinks alcohol, takes drugs, eata unhealthly & doesn't exercise, obviously their skin looks horrible. One's lifestyle affects their skin in every way possible.      
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2023 04:05 PM | Show all posts
nak OT sat, sapa ada experience buat IPL laser, boleh share tak, mana yang ok esp dlm Klang valley
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2023 09:51 AM | Show all posts
Bagus thread ni. Mama tgh mencari2 produk jugak.  Muka dah naik bintik2 jeragat.  Byk produk guna idak jadi.  and salah satu sbb sejenis xpandai nak jaga muka.  Ni baru berjinak2 nak guna serum every day... pagi and malam sblm tidor.  Try Axis Y.. Hope serasi laa... Nak try produk2 lain .. tapi jujur bgtau Mama xtau nak guna mana satu dulu and bila nak guna... adehhh.. Owh ye utk pencuci muka and sunscreen mama guna yg elegant tu... sbb terpengaruh jugak.  Xtau lah, setakat ni asalkan xnaik jerawat pelik2 ok lah...cuma risau la jeragat mcm makin byk lak.. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2023 03:06 PM | Show all posts
Mamason replied at 15-5-2023 09:51 AM
Bagus thread ni. Mama tgh mencari2 produk jugak.  Muka dah naik bintik2 jeragat.  Byk produk guna id ...

Maybe mama boleh start guna retinol. Olay Retinol warna purple tu bagus ingredient dia.
Ni my beautician yg cakap.

Sunscreen jangan lupa and always rajin re-apply
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2023 09:44 AM | Show all posts
kimoree replied at 17-5-2023 03:06 PM
Maybe mama boleh start guna retinol. Olay Retinol warna purple tu bagus ingredient dia.
Ni my beau ...

Olay ye? Dulu2 pakai olay jugak yg all in one ape nama cream tu.  Tapi gituuuu je lah muka.  mcm kusaam je.. bertahun2 pakai.  pastu stop pakai hat lain, pakai sekejap2 semua brand.  Apakah sbb itu kulit jadi mcm ni?  Kalau yg Olay Retinol tu kena pakai set ke dik.. ce kabo and share ke mama.  Dah tua2 baru nak sedor jaga kulit muka haa, harap idak terlambat laa nak kulit comei bersih mcm remaja dulu2.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 18-5-2023 09:51 AM | Show all posts
Lps tu ramai la suruh makan suppliment utk elak jeragat. hat ada collagent2 bagai.  Ni terkini ada org promote GLUTAB apo namo ehh xtau lah benda ni...
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2023 12:00 PM | Show all posts
Mamason replied at 18-5-2023 09:44 AM
Olay ye? Dulu2 pakai olay jugak yg all in one ape nama cream tu.  Tapi gituuuu je lah muka.  mcm k ...

Olay Retinol ni ada 2 jenis saja.
Serum and moistruzer. Elok kalau pakai combo ni bersama2.
Kalau beli waktu sale tak mahal mana pun.
Dekat Guardians kalau weekend mesti ada buat sale.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-5-2023 12:13 PM | Show all posts
kimoree replied at 22-5-2023 12:00 PM
Olay Retinol ni ada 2 jenis saja.
Serum and moistruzer. Elok kalau pakai combo ni bersama2.
Kalau  ...

Olay retinol yg moisturizer tu utk night cream ke sis? sbb tulis mcm night moisturizer... kalau serum tu tau lah serum utk pagi and malam sblm tidor pakai nya kan?

maaf laa kome, udah tua2 baru nak belajor ni la gaye nye
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2023 12:15 PM | Show all posts
Pastu ada nengok kat internet vitamin utk matikan akar jeragat... GLUTAB ape nama entah xingat... Gamaknya elok ke kome yek?
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2023 01:35 PM | Show all posts
Mamason replied at 22-5-2023 12:13 PM
Olay retinol yg moisturizer tu utk night cream ke sis? sbb tulis mcm night moisturizer... kalau se ...

Retinol memang kena apply waktu malam saja.
Retinol tak boleh applied waktu siang. Mean tak boleh pakai direct sun light
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2023 02:21 PM | Show all posts
kimoree replied at 22-5-2023 01:35 PM
Retinol memang kena apply waktu malam saja.
Retinol tak boleh applied waktu siang. Mean tak boleh  ...

Owhhh mcm tu... Ok, nanti nak cari yg night cream tu.  
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2023 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Hi, sori upkan thread lama ni..bru terjumpa..i ada masalah jerawat yg sgt teruk these few months..dh cuba mcm2 tmasuk eucerin acne prone set. Smgu dua je nmpk ok, tp lps tu jerawat keluar meriah sana sini..merah2 bagai..

So nk tnya korang kat cni, i baca tdi pasal tonimoly snail cream dan benton snail serum..ok ke kalau i beli dua2 ni dan pakai sekali dgn range eucerin sedia ade i tu? Sebb mSih byk lagi, sygnya mbazir..sori, i xbrapa knowledgeable pasal pjagaan muka ni, sebb dlu muka jenis xde jerawat..dh tua2 ni meriah plal
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2023 03:16 PM | Show all posts
Alyazahra replied at 6-6-2023 09:38 AM
Hi, sori upkan thread lama ni..bru terjumpa..i ada masalah jerawat yg sgt teruk these few months..dh ...

Pergi consult specialist je dermatologist / Aestheticians. Selalunya doctor akan bagi antibiotic for 6 months, tapi kalau teruk sangat diaorang akan prescribe accutane.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2023 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Alyazahra replied at 6-6-2023 09:38 AM
Hi, sori upkan thread lama ni..bru terjumpa..i ada masalah jerawat yg sgt teruk these few months..dh ...

I masalah jerawat jugak. And pernah pakai eucerin jugak. Tapi tak membantu. Last2 i pakai axis y serum, toner simple, pencuci muka cetaphil, bha2% paula choice, jerawat i surut and muka jadi bersih. Di samping kurangkan makan n minum yg manis2
Reply

Use magic Report

Post time 24-9-2023 12:33 AM | Show all posts
Bathe in shower cream or shower gel. Helps a lot.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

27-2-2024 09:03 PM GMT+8 , Processed in 0.067734 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list