CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-MAL

Usia 8 Tahun Dah Bedah Katak, Sheikh Muszaphar Nak Semua Anak Ikut Jejak Langkah

  [Copy link]
Post time 2-4-2021 01:14 AM From the mobile phone | Show all posts
X minat mcm ni.. Mmg pendidikan penting tp anak2 ade hak dia nak ambik jurusan pe.. Nak jd lawyer ke, majistret,doctor(baca dlm nada mak mertua kasim selamat) janji dia jd manusia berguna tuk agama, bangsa dan negara dah alhamdulillah.. Kita hanya perlu sokong dan bg dorongan..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-4-2021 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
spitsid replied at 13-2-2021 08:35 PM
Korang percaya ke bila SM ni rely comment kat ig dia yang dia jalan kaki belakang rumah je pasal isu ...

aku x percaya lgsg..membongak and tak nak kalah lgsg dia ni.
dia ingat netizen ni bodoh mcm dia ke apa
fr klgcc to botani park,KL tu ada few main roads kene redah....and  takde jejantas pun nak cross sana sini bagai
fr KLGCC, to botani park, dia kene ikut Jalan Semantan, Jalan Parlimen bagai...cemana nk cross jalan besar n busy road tu?
even of he used to masuk area Bangsar pun, dr Jln Travers to Jln Damansara to Jln Parlimen pun its main road.cemana pedestrian nk cross
dia nak tipu org yg tak duk KL boleh le kut
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2021 02:36 PM | Show all posts
Akak terkejut bila tgk dia jual ubat utk lutut tu.. akak ingat doktor2 takjual benda2 macam ni.. hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 02:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak tau la knp mcm push hard sgt. Bila tgok jadual ank2 dia Kita plak rs mcm pdt gler jadual ko nak oiii
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
midori_katana replied at 18-5-2021 02:36 PM
Akak terkejut bila tgk dia jual ubat utk lutut tu.. akak ingat doktor2 takjual benda2 macam ni.. hih ...

Dr pada title je kot ni...entah2 lesen pun x renew
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 04:35 PM | Show all posts
bagus dia dah terapkan minat untuk anak anak dia dari kecil.dia pun ada kata kalau anak anak dia nak ada different career pun dia tak halang,at least dia try.iols pun nak buat gitu kat anak iols juga.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 7-8-2021 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by makita at 7-8-2021 10:30 AM

Meols adik beradik pon apak da set kan mcm gini..ank no 1 keje apa..no 2 keje apa..sampai la ke 3..
Yg no 2 tu x dpt capai expection apak...no 2 tu pandai tapi cita2 dia ke benda lain. Bertahun2 kene di who are yuss kan..ank ni mengalah lah.  Umo 38 capai apa yg si apak ni nak...baru la ank ni dpt layanan mcm manusia..tu pon ala la je. Bayangkan dari umo lepas dpt result SPM sampai umo nk 40 tanggung akibat degil tanak ikut apa apak nak.

Mcm kwn meols..mak pak set 5 org ank mesti jdi doctor..kwn meols ni ikut je...dah jadi doctor setahun...dia stop..  dia kata dah x sanggup dah nk buat benda yg mmg bukan minat dia. Mmg dia nmpak stress sbb penerimaan org tua x semudah tu nk terima.

Sheikh ni bagus..ni nak ank jd apa dia nak...dia guide...tp tu bila list kan nama anak siap title doctor depan nama tu..harap dia tak tunjukkan rasa kecewa la kalau ada ank yg tak sama cita2 mcm dia.

Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2021 07:28 PM | Show all posts
makita replied at 7-8-2021 10:28 AM
Meols adik beradik pon apak da set kan mcm gini..ank no 1 keje apa..no 2 keje apa..sampai la ke 3..
...

kesiannya... bertabahlah...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 22-11-2023 03:30 PM | Show all posts
The secret to efficient social media management is https://bulkfollows.com/. Easily improve your online presence, which is essential for influencers and companies navigating the digital world. Learn about the power of SMM Pak Panel right now.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2023 10:11 AM | Show all posts
ninnamina replied at 10-12-2020 11:45 PM
Suka isteri dia cool2 je typical mak2 lain. Ingat dia macam mak2 yg itu ini tak boleh.
Tak kisah la ...

haruslah isteri dia kena cool, kalau dua2 mcm SM ni, bertambah2 stress anak2.parents ni kan keduanya tak boleh sama, mesti ada check and balance.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2023 10:20 AM | Show all posts
hinata_holic replied at 31-3-2021 02:18 PM
Tapi kn SMS ni nmpk mcm soft spoken. Tapi realitynye xmcm . Quite harsh org nye

u jgn tertipu dgn org yg bercakap leweh2 nampak mcm soft spoken tp meleweh..sebenarnya diorg yg bercakap jenis mcm tu lah lagi bahaya tau. yes mmg ada org yg mmg lemah lembut, itu original, tp ada jugak yg lembut mcm meleweh2 tu, u kena hati2.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2023 10:27 PM From the mobile phone | Show all posts
dr bidang lain pon boleh.. title doctor tu not only for medic pun.. buat phd from any bidang pn blh dpt title tu.. siap proff lagi kalau dh mencapai tahap
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2023 11:48 PM | Show all posts
heols ni jenis narsistic parent ya.. anak2 tu dia buat as an extension to himself.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2023 02:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Sekali anaknya pilih kerjaya jadi artis
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2023 11:03 PM From the mobile phone | Show all posts
makita replied at 7-8-2021 10:28 AM
Meols adik beradik pon apak da set kan mcm gini..ank no 1 keje apa..no 2 keje apa..sampai la ke 3..
...

Sedangkan anak buah dia pilih law instead of medic pon dia kuciwa..ini Kan LG anak sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2023 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok je cara parenting SM ni, sbb dia balance dlm tegas tp dlm masa sama anaknya bebas luah. Dia pun pandai slow talk dgn anak2nya, satu sikap yg jarang para suami ada. Dan wifenya pun simple mcm mak2 org biasa, balance la. Mungkin terlebih sikit ekstrem tp bg i masih x terlalu sgt. Untuk kebaikan anak2nya jugak. At least x jd doktor pun inshAllah bakal jd org juga semuanya jika ada pendidikan ni. Mmg tak mustahil bakal jd mcm sufiah ke apa semua tu, tp tu kes terpencil. Lagipun SM balance dr segi agama n akademik, selain bg je dorg main dan bercuti.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-11-2023 01:30 PM | Show all posts
nak kena keep up dengan lifestyle surrounding sekarang ni susah.
bagus dia all out untuk anak anak.
kalau nak kata anak anak stress,excel je anak anak dia dalam study and sports.
they both did well la.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2023 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
high achiever
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2023 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
DianaSaksen replied at 25-11-2023 02:46 AM
Sekali anaknya pilih kerjaya jadi artis

Sekali nak jadi Pempengaruh macam apaknya.
Reply

Use magic Report

Post time 4-12-2023 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by spitsid at 4-12-2023 05:29 PM
cmf_premierleag replied at 10-4-2021 12:54 PM
aku x percaya lgsg..membongak and tak nak kalah lgsg dia ni.
dia ingat netizen ni bodoh mcm dia ke ...


Yea iols pun tak percaya sbb pernah iols nampak dia reply komen followers yg tegur pasal anak heols tak pakai seatbelt. Heols kata nak dekat sampai rumah dah. Tapi bila iols amati video tu heols baru keluar bangsar village parking belah mesjid tu. Membongak aje tau dekat dengan rumah. And also insident mco ittew. Sah2 menipu.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 07:27 AM GMT+8 , Processed in 0.059071 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list