CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-MAL

Usia 8 Tahun Dah Bedah Katak, Sheikh Muszaphar Nak Semua Anak Ikut Jejak Langkah

  [Copy link]
Post time 12-12-2020 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
311gurl replied at 12-12-2020 05:14 PM
kidal ni biasanya creative2 uols... tapi utk tak off topic, i takut yg mental si parents bila anak ...

His kids are not allowed to use gadgets kan? Ke sekarang dah boleh? I saw a video about tasha saying she wants to create a YT channel tapi seperti dijangka parents dia tak kasi la. So dik Tasha tu nampak lain sikit dari akak dia. Akak dia jenis mengikut je. Tasha seems rebellious.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-12-2020 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
asma87 replied at 10-12-2020 04:56 PM
Kalau anak xminat bidang medic, kena paksa jugakke

ada follower tanya soalan mcm you jugak kat ig dia. dr sms jawab dia terima je kalau anak2 dia cenderung ke arah lain. dia dah buat yg terbaik katanya. i rasa kalau anak2 dia tak jadi doktor maybe la dia frust tapi dia okay je kot. since dia pon mcm rapat dgn budak2 tu.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2020 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
doubleA replied at 10-12-2020 08:53 PM
Dia cakap apa dorang nak jadi masa depan dia tak sekat. Tugas dia cuma guide, dan dia buat cara ba ...

Bukan kerek tp memang xboleh bg consultation macam tu je di medsos. Unless soalan very general.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2020 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
midori_katana replied at 11-12-2020 08:21 PM
Tak dinafikan dia rajin dan pandai mendidik anak terutamanya dari segi pendidikan mereka... tapi kal ...

Dia pernah kata masa anak tidur dia akan bisikkan i want to be a doctor kat telinga anak untuk program minda mereka. Something like that.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2020 10:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Sweethtooth replied at 12-12-2020 07:22 PM
ada follower tanya soalan mcm you jugak kat ig dia. dr sms jawab dia terima je kalau anak2 dia cen ...

Macam mana pun anak yg tak jadi doktor akan rasa dia dah kecewakan bapak dia and not good enough.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2020 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 11-12-2020 12:53 PM
sbb tu aku selalu tersenyum sinis jah pada mereka yg stok2 super competitive ni
ko tak kene lagi uj ...

Yaaasss agreee... Jgn push sgt2 karang rebel, stress budak tu. Tak best pun bila budak tu study nak puaskan hati mak ayah... Dulu i kecewa gila bila xdpt hbskan study. Tp lastly doktor psy sgt2 membantu and gave advice yg hidup ni bukan untuk puaskan hati semua orang. If u've some money, go travel or do anything you like. Explore dunia ni. Kenal org. Kenal alam.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 13-12-2020 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 11-12-2020 11:13 AM
tasha macam kuat rebel and playful ... hahha yg kecik 2 org tu boleh tahan buas and lasak ... dior ...

La siyes ea..tu pun aku ada tebaca kat fb yg sm ni kalau boleh nk 10 anak ke some sort like dat la.. i was like bini ko baru pas bsalin twin kut
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2020 10:17 PM From the mobile phone | Show all posts
apedehal replied at 13-12-2020 06:56 PM
La siyes ea..tu pun aku ada tebaca kat fb yg sm ni kalau boleh nk 10 anak ke some sort like dat la ...

Mereka mampu in quantity and quality ... So xpe kot aslong as wife agree
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 14-12-2020 02:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Dr sms ni block aku kat ig sebab dm
Cakap jgn push sangat anak anak dia  
Nasib lah dr halina ni tak block aku
Aku dm cakap..dr badan makin gemuk sebab preggy ke ?
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2020 11:50 AM | Show all posts
monamogai replied at 13-12-2020 05:23 PM
Yaaasss agreee... Jgn push sgt2 karang rebel, stress budak tu. Tak best pun bila budak tu study na ...

hmmm..ada btul nye ckap chuollss tu..cm iollss minat meniaga tapi ayah iollss soh keje ofis..iolllss jenis xminat keje hadap pc n segala kertas2 ni..iollss jadi stress lagi2 keje bahagian admin HR ni..sungguh membosankan..

Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2020 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
RooneyMara replied at 11-12-2020 01:18 AM
Family wife dia pun mcm tu kan. Dari zaman skolah2 parents mmg dah implant dlm kepala anak2 supaya s ...

Rasanya yang last bukan Doctor.
Reply

Use magic Report

Post time 14-12-2020 06:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Incanto replied at 11-12-2020 07:22 PM
Tasha cantik



Dia ada request nak ada youtube sendiri rasanya
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2020 04:37 AM From the mobile phone | Show all posts
mamajawie replied at 14-12-2020 11:50 AM
hmmm..ada btul nye ckap chuollss tu..cm iollss minat meniaga tapi ayah iollss soh keje ofis..iolll ...

Ada kwn2 yg dulunya spisis ulat buku... Skrg, msg2 kerja dgn bidang bkn yg dorg bljar. Salah 1 faktor selain dr peluang pkerjaan, adalah kena paksa study dgn mak ayah. Nk berenti blajar, tak smpai hti. Nk teruskan, xde hti.
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2020 01:44 PM | Show all posts
sian anak2 dia..stress nanti...biarlah buat benda yg diminati
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2020 01:45 PM | Show all posts
DianaSaksen replied at 14-12-2020 02:58 AM
Dr sms ni block aku kat ig sebab dm
Cakap jgn push sangat anak anak dia  
Nasib lah dr halina n ...

wahhh...sampai kene blocked eh?

Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2020 02:19 PM | Show all posts
kesian anak kalau terlalu dipaksa ikut kehendak kita. jgn ending jadi mcm genius maths si Safia tu dah la.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 15-12-2020 02:42 PM | Show all posts
bg la bini berehat dlu.. ksian bini baru beranak twins dah laki ckp nak ckupkan 10 orang
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2020 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau tgk air muka dr sm ni kan.. Mcm tegas n baran.  Bila dia list kan apa yg dia hajat tu... I mcm... U know.. Bebudak kan.... I rasa mesti budak tu exhausted teruk.
Reply

Use magic Report

Post time 15-12-2020 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau tgk air muka dr sm ni kan.. Mcm tegas n baran.  Bila dia list kan apa yg dia hajat tu... I mcm... U know.. Bebudak kan.... I rasa mesti budak tu exhausted teruk.
Reply

Use magic Report

Post time 16-12-2020 12:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Beriya suh ank2 jd doktor. Tp dia sendiri pn x practice doktor. Master dia yg aritu abis ke x? Kan tangguh sbb jd calon astronaut.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 08:22 AM GMT+8 , Processed in 0.073454 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list