CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-MAL

Usia 8 Tahun Dah Bedah Katak, Sheikh Muszaphar Nak Semua Anak Ikut Jejak Langkah

  [Copy link]
Post time 11-12-2020 07:48 PM | Show all posts
adelea replied at 11-12-2020 05:07 PM
kannn .. si tasha tu mmg jenis kuat rebel sikit
yg plaing playfool pon ..
tapi budakt naturall  ...

Sbb dia sorang je kidal. yg lain semua menulis tangan kanan. Suka noo lain dpd lain tasha o tasha

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-12-2020 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak dinafikan dia rajin dan pandai mendidik anak terutamanya dari segi pendidikan mereka... tapi kalau sampai macam ni gayanya macam keterlaluan sangat... biarlah anak2 yg tentukan hala tuju mereka.. kesian kalau mereka tak minat; stress saja sbb terpaksa belajar utk puaskan hati mak ayah ja..
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2020 10:25 PM | Show all posts
cmf_premierleag replied at 11-12-2020 12:30 PM
anak dia tu reminds me to my kezen
sbb parents dia super competitive mcm sms ni
so dia mmg dah s ...

i feel sorry for your cousin ...
so now dia buat apa ?
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2020 10:36 PM | Show all posts
Edited by adelea at 11-12-2020 10:50 PM
cmf_premierleag replied at 11-12-2020 12:53 PM
sbb tu aku selalu tersenyum sinis jah pada mereka yg stok2 super competitive ni
ko tak kene lagi uj ...

aku x pernah nk rasa dengki dgn org super competitive nihh
sbb aku rasa org ni sendiri dah kalah dgn diri sendiri sblm kalah dgn org lain
when they always thinks world is revolve around them

aku pon tak sangka yg sheikh ni nak public kan life macam mana dia bring up their kids.
perhap nak tulis buku bila anak2 dah masuk uni and berjaya ...

because if anal2 dia tak jadi macam apa yg dia tulis ...
it will give him high emotioal impact
unless dia berlapang data

nothing is perfect in this world
dah puas rasa semua .. jatuh bangun
sampai perasaan ni dah numb
like suka hati korang laa
sbb in the end yang tak bahagia tu korang ..

aku tetap teruskan kehidupan
with or without u
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2020 10:38 PM | Show all posts
mamajawie replied at 11-12-2020 02:34 PM
teringat jiran aku dulu..mak pak jenis orka tapi disebabkan terlampau nak jadi perfect sgat, dipus ...

moga anak anak kita / anak anak sedara di jauhkan dai macam ni
semoga kita semua jadi mak pak yg lebih byk empathy

Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2020 10:44 PM | Show all posts
ezacbee replied at 11-12-2020 07:48 PM
Sbb dia sorang je kidal. yg lain semua menulis tangan kanan. Suka noo lain dpd lain tasha o tasha  ...

dia macam adik halina yg second tu kan
hamizah is kidal kan ? klu x silap

hamiza tu pon selalu ckp
tasha and bella macam dia dgn halina masa kecik
anak girl hamiza byk muka belah laki dia



Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 11-12-2020 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagusla kalau teknik parenting heol berjaya n berkesan,..
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2020 11:23 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 11-12-2020 03:35 PM
Tapi dr sms sekarang ni jual gel lutut oem kan? Tak tahulah ada glucosamine ke tak? Iols percaya bra ...

Jual t shirt kanak kanak jugak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-12-2020 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
mawardia replied at 10-12-2020 10:36 PM
Anak sulung dia tu nampak mcm stress.

Sbb apa stress
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2020 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
ezacbee replied at 11-12-2020 07:48 PM
Sbb dia sorang je kidal. yg lain semua menulis tangan kanan. Suka noo lain dpd lain tasha o tasha  ...

Kelebihan orang tangan kidal ini apa eh
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2020 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 11-12-2020 11:06 AM
sbb adik beradik halina alll doctor kecuali yg bongsu ...
3 doctor ...


Err tak sakit ke branak anak ramai2 and rapat pulak tuh
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2020 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
remotechiever replied at 12-12-2020 01:09 PM
Err tak sakit ke branak anak ramai2 and rapat pulak tuh

Member aku baya doktor halina ni juga... umur 40 tahun
Laki dia pon doktor .. tapi doktor phd laaa

10 kali pregnant .. 1 gugur .. 1 meninggal ... 8 lahir ... Yg no 8 ni baru je lahir semalam ...

Katanya senang je beranak ..
Tapi tu laaa dok post kat fb
Klu yg nakal2 tu .. mmm kuat nya ko mengesek .... Badan sihat je terus bunting lagi ...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2020 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
remotechiever replied at 12-12-2020 12:59 PM
Kelebihan orang tangan kidal ini apa eh


Org kidal ni creative and pandai maths ...
They're very good in arts
Lagi satu kena tau tasha ni second baby ...
So mischieveous and advneturous dia berbanding adik beradik lain mmg boleh buat sms pening...
Tapi anak no2 go getter .. she get what she wants .. gitu ..

Huhuh..
Dulu anak sulung sms ni umur 7-8 tahun hantar birthday party invite kat satu kelas.. tapi sms dapat tau sehari sebelum sbb ada parents call tanya sms betul ke bella throw party ? ...
X pasal2 kena buat parti birthday  segera ...
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2020 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 12-12-2020 12:52 PM
Sbb apa stress

Nampak mcm stress. It could be due to hectic schedule and high expectations from her parents.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2020 02:27 PM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 12-12-2020 02:13 PM
Org kidal ni creative and pandai maths ...
They're very good in arts
Lagi satu kena tau tash ...

Pandai maths serious ah? Iols ada kawan tangan kidal tak pandai math langsung haha.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2020 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
remotechiever replied at 12-12-2020 02:27 PM
Pandai maths serious ah? Iols ada kawan tangan kidal tak pandai math langsung haha.

Mungkin kawan you tak masuk kategori yg pandai maths ...

Tapi mmg ada debates between handedness and good in maths .. yoi can google and get some facts about it ..

Most people yg left handed ni artist like painter ..designer .. architect..

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 12-12-2020 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
mawardia replied at 12-12-2020 02:22 PM
Nampak mcm stress. It could be due to hectic schedule and high expectations from her parents.

Dia tak stress tapi look very tired..
And sometime bagi heart attack sikit kat parent dia
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2020 04:09 PM | Show all posts
remotechiever replied at 12-12-2020 12:59 PM
Kelebihan orang tangan kidal ini apa eh

Tulisan cantik
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2020 05:14 PM | Show all posts
adelea replied at 12-12-2020 03:38 PM
Mungkin kawan you tak masuk kategori yg pandai maths ...

Tapi mmg ada debates between handedne ...

kidal ni biasanya creative2 uols... tapi utk tak off topic, i takut yg mental si parents bila anak2 x ikut susunan dia

different era skrg, nak2 the kids are exposed to diff things online

i lagi suka if adik beradik ramai, semua jadi lain2.. ada creative, ada dr etc.. dulu ms i study, ada budsk medic ni suicide sbb xleh go bljr medic, dgrnya parents yg jenis paksa n sheols ni anak sulung.. so sheols pressure sgt sbb parents ni

bahaya tau sbb efek self esteem budak2 nnti.
Reply

Use magic Report

Post time 12-12-2020 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Whats wrong with being something else than being a doctor? Idk why kenapa nak push melainkan anak dia sendiri choose to become doctors takutnya kalau one of them not capable of being a doctor and feel left behind of their siblings
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-5-2024 07:40 AM GMT+8 , Processed in 0.062999 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list