CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: CARI-MAL

Usia 8 Tahun Dah Bedah Katak, Sheikh Muszaphar Nak Semua Anak Ikut Jejak Langkah

  [Copy link]
Post time 10-12-2020 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni kalo salah sorang anak die kje kilang harus x die kecam and pilih kasih rasenya?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-12-2020 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka isteri dia cool2 je typical mak2 lain. Ingat dia macam mak2 yg itu ini tak boleh.
Tak kisah la anak nak jadi apa tapi harapnya keje bagus2 dan tak menyusahkan org lain nanti. Iols selalu cakap kat anak dentist la tapi anak cakap nak jadi bomba hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2020 12:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Omg. This man is sick. Dia buat anak2 macam robot dia.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2020 12:58 AM From the mobile phone | Show all posts
EvieWanKenobi: anak2 dia kalau pi mall pun macam tu ke?lasaknya..


Dulu ada video dua anak lelaki tu lari2 jerit2 dalam plane. Maknya bangga.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2020 01:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Family wife dia pun mcm tu kan. Dari zaman skolah2 parents mmg dah implant dlm kepala anak2 supaya semua jd Doctor.  N tak silap mmg semua adik beradik dr. Halina tu doctor kan. So now ni boleh pakai strategy yg sama kot kat anak2. Haha
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2020 06:17 AM | Show all posts
doubleA replied at 10-12-2020 09:53 PM
Dia cakap apa dorang nak jadi masa depan dia tak sekat. Tugas dia cuma guide, dan dia buat cara ba ...

bapak dia didik diaorg adik beradik dgn tegas pun, ada jugak adik beradik dia pun hisap dadah
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 11-12-2020 07:54 AM From the mobile phone | Show all posts
rosewhite replied at 11-12-2020 06:17 AM
bapak dia didik diaorg adik beradik dgn tegas pun, ada jugak adik beradik dia pun hisap dadah

Serius? Yg mana satu? Deme semua 5 bradik laki sorang dah arwah kan
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2020 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 10-12-2020 08:32 PM
Bosannya kalau semua anak jd doktor.. x colorful lah life family deols..

Kena ada mix sikit. Seperti rempah dlm masakan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-12-2020 09:55 AM From the mobile phone | Show all posts
doubleA replied at 10-12-2020 09:53 PM
Dia cakap apa dorang nak jadi masa depan dia tak sekat. Tugas dia cuma guide, dan dia buat cara ba ...

Tgk jga sis... Kdg2 nurrrtizen ni bertanya, contoh... Jerawat sy pecah le dukturrr, harusnya gimana nak buat? Atau... Gusi anak bdarah, normal ke dukturrr? Dukturr pun tak nampak thap serius sakit tu sbb tak face to face kannn  
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2020 10:03 AM From the mobile phone | Show all posts
paiayam: Dia nk jd doktor sbb sendiri minat kan. Tu yg dissect katak masa umur 8 thn. Anak2nya kalau minat nk jadi doktor ok lah, amik sorang satu jd specialis ...


Kannn.. tak tau nak ckp.. mcm something wrong somewhere.. doc harlina mcm relaks je..aku ade sikit sian anak anak dia..
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2020 10:11 AM From the mobile phone | Show all posts
hmmm..ok nasib baik ada doc bole ajar pernting.
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2020 10:12 AM | Show all posts
tiada yang mustahil
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2020 10:21 AM | Show all posts
kembangbunga replied at 10-12-2020 05:51 PM
Iols tengok ank2 theyols, iols yg ‘penat’

tu la pasal..dia nak push to the limit tapi nampak yg rebel skang ni anak no 2 dia tu..penah tgok kt ig dr sms ni kecewa anak no 2 dia ni kuat makan jajan sbab dia mmg xnak anak2 dia makan jajan..

Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2020 10:26 AM | Show all posts
lattehazelnut replied at 10-12-2020 05:37 PM
Tu mcm extreme sikit kadang2 esp utk anak 1st n 2nd tu.. mcm coach olimpik dia punye tahap disipli ...

jadual anak2 dia pun ketat semacam..tah la tu cara dia..cara aku lain sbab aku laki bini keje makan gaji..dia n bini ada bibik plus keje pun bukan ngan org so ada masa ngan anak2..ada cara dia yg kena ngan kita n ada gak cara dia yg xbrape kena sbab kekangan masa..

Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2020 10:27 AM | Show all posts
EvieWanKenobi replied at 10-12-2020 06:05 PM
anak2 dia kalau pi mall pun macam tu ke?
lasaknya..

tah la ye..anak aku kalu g mall well behave lak sbab tau org ramai so xleh nak lasak2..

Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2020 10:31 AM | Show all posts
rosewhite replied at 11-12-2020 06:17 AM
bapak dia didik diaorg adik beradik dgn tegas pun, ada jugak adik beradik dia pun hisap dadah

siyes la weyhh??hat yg mana satu kaki dadih tu?

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 11-12-2020 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
mamajawie: kalu la anak2 dia ada yg xnak jadi doktor agak2 dia ni bleh jadi sewel x?btw aku cm takut tgok dia punya way of parenting..len maciam..



paling kesian bella
dia kata mesti kena push ...
and budak tu sbb kalah je mesti nangis
sbb dlm mind tu dia dah di train jadi the best ...

tapi aku tgk anak dia macam anak dara org lain jugak ... still suka gegel stuff and nak have fun
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2020 11:06 AM From the mobile phone | Show all posts
paiayam replied at 10-12-2020 05:32 PM
Dia nk jd doktor sbb sendiri minat kan. Tu yg dissect katak masa umur 8 thn. Anak2nya kalau minat nk ...

sbb adik beradik halina alll doctor kecuali yg bongsu ...
3 doctor ...

so dia rasa all anak dia boleh
as both parents doctor
kegilaan dia and dia punya enthusiasme tu mmg lain macam , klu tak x jadi la angkasawan kan ?

jenis go getter , halina baru beranak
dia dah plan anak ke 7 ... kena convince halna dia kata

mission anak 10,
halina tu dah 40 tahun tahun ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2020 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
RooneyMara replied at 11-12-2020 01:18 AM
Family wife dia pun mcm tu kan. Dari zaman skolah2 parents mmg dah implant dlm kepala anak2 supaya s ...

except yg bongsu ... all first 3 are doctors
yg second tu pon kawen doctor and anak2 dia pon bakalan di suruh jadi doktor when they grew up ...

Reply

Use magic Report

Post time 11-12-2020 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 11-12-2020 10:03 AM
Kannn.. tak tau nak ckp.. mcm something wrong somewhere.. doc harlina mcm relaks je..aku ade sik ...

tasha macam kuat rebel and playful ... hahha yg kecik 2 org tu boleh tahan buas and lasak ... diorg mmg x kisah la anak anak dia lari2 and jatuh2 ni.. sbb nak biar anak explore ... sblm pi dah rumah now , kat rumah lama pernah anak dia tarik lgsir sampai tercabut yaaa

dr halina kata balik rumah .. tgk2 dah terang ... kikiki
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-5-2024 09:44 AM GMT+8 , Processed in 0.156950 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list