CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 1610|Reply: 6

Tempah PS5, Bila Sampai Dapat Makanan Kucing Dan Anjing

[Copy link]
Post time 25-11-2020 10:12 AM | Show all posts |Read mode
Kisah berkaitan permainan konsol Playstation 5 masih belum reda apabila baru-baru ini berlaku masalah membabitkan penghantaran di United Kingdom (UK).


Isu tersebut timbul apabila ada pelanggan yang membuat pra tempahan PlayStation 5 (PS5) melalui Amazon UK telah menyatakan mereka masih tidak menerima konsol tersebut.


Foto: Twitter




Lebih menyedihkan, terdapat juga beberapa pelanggan yang mengadu mereka telah menerima produk lain dan bukannya PS5.


Selain alat elektronik seperti Air Fryer, ramai juga mendakwa mereka menerima mesin pembuat kopi, pengurut kaki serta makanan kucing.


Kisah berkenaan telah menjadi perdebatan ‘hangat’ dan isu panas hinggga ada yang menganggap mereka telah menjadi mangsa penipuan atau ‘scammer’.





Bimbang sekiranya isu tersebut diperbesarkan, pihak Amazon UK kemudian menyatakan pembeli perlu menunggu sehingga 48 jam jika kurier tersebut akan menghantar PS5 berkenaan.


Walaubagaimanapun jika isu tersebut masih berlarutan,  syarikat itu turut menyediakan hadiah percuma sebagai pampasan.


Untuk rekod, di Malaysia PlayStation 5 edisi digital dijual pada harga RM1869 dan versi dengan pemacu optik Ultra HD Blu-ray pula pada harga RM2299.


Turut diumumkan ialah harga aksesori rasmi pengawal DualSense (RM349), fon kepala Pulse 3D (RM469), HD Camera (RM279), Media Remote (RM149) dan Dual Sense Charger (RM149).


Mereka yang membuat pra tempahan akan menerima konsol berkenaan pada 11 Disember. -CARI


Gambar: Twitter, Amanz
Sumber:Gempak

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-11-2020 10:53 AM | Show all posts
Kesian kena scam. Barang panas ps5 ni.
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 01:30 PM | Show all posts
Scamer merata sekarang ni kena selidik dulu sebelum buat apa2 urusniaga atas talian
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2020 01:39 PM | Show all posts
Masalahnya ada kurier yang rembat. Diorang tahu apa barang yang dihantar, tukar sampul pos dengan isi berbeza. Aku sendiri pernah kena beli hardisk 1TB tapi dapat sampul isi plastik. Ada kesan dah dibuka dan ditampal semula. Nak dapat balik memang makan masa.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 06:40 PM | Show all posts
sedih..iols pun baru kena..beli exersice bike RM700 tapi bila sampai dapat facemask sekeping je..dari Shoppee, bila trace balik. ..seller tu dah x de,,macamna ye nak buat..dah call Shoppee tapi jawapan belum dapat apa2..sapa boleh bagi tau mcamana nak buat?
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 04:02 PM | Show all posts
puteribaya replied at 26-11-2020 06:40 PM
sedih..iols pun baru kena..beli exersice bike RM700 tapi bila sampai dapat facemask sekeping je..dar ...

bukan shopee x kan bayar kepada seller selagi kita x approve terima barang tu? jangan la approve. report pada shopee dan minta refund
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Beli brg mahal tp brgnya x dpt mmg mendtgkn kemarahan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

10-12-2022 12:43 PM GMT+8 , Processed in 0.095650 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list