CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 11799|Reply: 98

Ramai Tuduh Noraniza Idris Tiru Topi TokTi, Tapi Sebenarnya...

  [Copy link]
Post time 23-11-2020 05:34 PM | Show all posts |Read mode
Penampilan peserta program Gegar Vaganza musim ketujuh (GV7), Noraniza Idris yang menggayakan topi menggunakan material akrilik semasa konsert minggu ketujuh mengundang pelbagai komen dan usikan nakal netizen.




  



Ini kerana rekaan pada topi merah itu dilihat sama seperti fesyen yang pernah digayakan penyanyi tersohor, Datuk Seri Siti Nurhaliza dalam video muzik (MV) lagu Siapa Tak Mahu.




  



Pereka fesyen Noraniza Idris yang dikenali sebagai Nik Amri berkata, penampilan Noraniza pada malam tersebut mengambil inspirasi daripada Latin dan topi yang dipakai merupakan rekaan Afiq K iaitu pereka aksesori daripada Arte de Narmi.

"Idea konsep persembahan Noraniza Idris adalah hasil perbincangan dengan syarikat pengurusan Mind Order dan stylist Amy Miyake. Konsep persembahan ada sedikit inspirasi unsur-unsur Latin dan gaun merah itu kita inspirasikan daripada gaya penari Flamenco serta sedikit suntikan Frida Kahlo.

"Nak tambahkan lagi mood moden dalam fesyen, pertama kalinya kita berkolaborasi dengan Afiq K iaitu pemilik Arte de Narmi. Sebelum itu, kita beri rujukan fesyen dan lagu yang akan dinyanyikan... kemudian mereka hadir dengan idea topi akrilik merah itu.

"Semasa awal-awal kita rancang nak tambah aksesori untuk menyerlahkan lagi mood Latin, tapi ada masalah untuk mendapatkan bahan sesuai jadi kita cuba juga alternatif lain. Tapi aksesori yang ditambah itu nampak terlalu sarat dan tak sesuai kerana Kak Ani perlu menari, jadi kami putuskan untuk kekalkan rupa bentuk asal topi tersebut," katanya kepada mStar.




  



  



Dalam pada itu, pemilik butik Dokoh ini memberitahu pereka topi iaitu Afiq K merupakan individu sama menghasilkan topi untuk Siti Nurhaliza dalam MV Siapa Tak Mahu.

"Tak ada istilah siapa tiru siapa... fesyen topi begini dah ramai orang pakai sejak tahun 2018 lagi.

"Mungkin kerana jarang ditampilkan di pentas komersial, maka orang lebih senang merujuk kepada mana-mana individu popular yang pernah menggayakan topi sama," ujarnya.


Afiq yang diberi tanggungjawab membuat rekaan tersebut berkata, topi itu dihasilkan sebelum Siti Nurhaliza memakainya dalam MV lagu berkenaan.




Kredit foto: IG Noraniza & Siti



"Sebenarnya, sebelum Tokti pakai ramai dah artis lain pakai dengan rekaan dan material yang lebih kurang sama. Antara selebriti yang pernah menggayakan topi ini ialah Neelofa, Aina Abdul, Elly Mazlein, Mimi Fly dan ramai lagi," katanya.




Sumber: mStar

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-11-2020 05:44 PM | Show all posts
Edited by AshkieLa at 23-11-2020 05:46 PM

dua dua tak dapat carry the style dengan jaya nya pun...so ape perlu nya comparison?..

Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 05:51 PM | Show all posts
"Sebenarnya, sebelum Tokti pakai ramai dah artis lain pakai dengan rekaan dan material yang lebih kurang sama. Antara selebriti yang pernah menggayakan topi ini ialah Neelofa, Aina Abdul, Elly Mazlein, Mimi Fly dan ramai lagi," katanya.

hahahaha love statement ni haha
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 05:55 PM | Show all posts
cehh buat malu tokti je. takyah la over sangat peminat tokti ponnn
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 05:56 PM | Show all posts
I hate sitizoners.. Benda camni pun nak besar2kan.. Macam la masa TokTi pakai tu, dia yang decide style tu.. Stylist jugak yang punya idea.. Sama la cam masa Kak Ani pakai.. Dia takdenya request nak tiru Siti.. Jangan delusional sangat la sitizoners.. Sorry la, aku baru balik dari Twitter tengok orang dok kata Kak Ani tiru.. Bitch, please!
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Nmpk so funny.. Pki tudung.. Pki topi.

awat xpakai songkok sekali.. Cukup sarat yach!!

Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 23-11-2020 06:07 PM | Show all posts
ala ngaku jer la persembahan tu tiru konsep kumahu dan siapa tak mau ctdk..x perlu justify pun..kunun tetiba berinspirasikan latin bagai...

mcm la lagu canggung tu rentak latin..poyo

Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Pengantin 80an zaman makcik aku kawin pakai songkok pastu pakai tudung..veil bagai . Hahaha.. songket motif kotak..:p
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-11-2020 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Dua2 bdn besar dan bulat{:shy
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
mcm kembar dahhh..

tp mmg nmpk kak ani nk tiru tok ti, konsep persembahan pun recycle persembahan ku mahu kat abp suatu ketika dulu
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 06:25 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 23-11-2020 06:08 PM
Dua2 bdn besar dan bulat{:shy

Ahah..tetek depa kat perut doh....
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Topi pun jd issue
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku ada terbaca majalah2 lama, katanya yang memula idea 3000 orang atas pentas dengan props adalah idea Kak Ani, kendian yang mula femeskan pembuat lagu tu pun Kak Ani. CT cuma amik jer benda dah ada. Tatau ler betui ke idok.
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 06:55 PM | Show all posts
ala ckp je la inspired by tokti... topi tu maybe la stylist punya keje.. tapi konsep persembahan sangat ku mahu punya vibes ye !
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Dua2 pakai pon x laws
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
masa tgk performance kak ani x terpikir pasal tokti pon, sbb aku mmg assume kak ani akan bg kelainan kt performance dia....contoh lagu nakal dengan dangdut with amelina, nmpak kelainan dr kak ani yg biasa dgn irama tradisional....tp lagu canggung tu kuat sangat rentak tradisionalnya, kalau aku jadik kak ani mesti aku nk tukar arrangement jugak.....nk tukar rock dh pernah bawak, nk tukar dangdut pon dh bawak... so mungkin dia rasa latin tu seswai, so dia buat la.... tokti sorang je ke boleh bawak rentak latin, adeh zoners ni pon lahai......bab topi tu, dua2 tak lawa....tak seswai utk org pakai tudung, ceh!!!!
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 23-11-2020 07:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru pasan...kak ani spjg join gv ni pakaian ketat jugak ye...Nana sendayan dulu bertudung xde jugak ketat pakaian Sheols..
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 07:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Apsal kak ani ni belum tersingkir?
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Patutlah buruk.. rupanya dari designer yg sama
Reply

Use magic Report

Post time 23-11-2020 08:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Fasyan dia skg mmg mcm kelaut skit
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

29-2-2024 07:02 PM GMT+8 , Processed in 0.076303 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list