CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 6493|Reply: 14

Sambung master marketing atau HR lagi baik?

  [Copy link]
Post time 19-9-2020 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hai korang. I ada soalan seperti di tajuk.  I graduate degree dalam bidang lain tapi kerja dekat department sales and marketing and Ada buat jugak kerja2 management. So now I terfikir untuk sambung master pulak tapi which one yang lagi besar peluang pekerjaan? I tengok sekarang semua tempat nak hire digital marketing specialist lagi2 time covid ni semua dah tumpu kepada digital. So apa pendapat korang?

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-9-2020 03:19 PM | Show all posts
jd moderator cariforum pun income lumayan xsilap benefit campur sosco sisco  dah dekat 6k
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-9-2020 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 19-9-2020 03:19 PM
jd moderator cariforum pun income lumayan xsilap benefit campur sosco sisco  dah dekat 6k

Serious ah?
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 03:33 PM | Show all posts

kaka gurau.sorry. dulu2 ye pernah dengar cerita moderator dpt gaji. sekarang ni tak tahu?
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-9-2020 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 19-9-2020 03:33 PM
kaka gurau.sorry. dulu2 ye pernah dengar cerita moderator dpt gaji. sekarang ni tak tahu?

Lol kalau betul, boleh la i apply. Work from home je gitu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-9-2020 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
sasasoso replied at 19-9-2020 04:40 PM
nak jadi lecturer ke,slalunya lebih kpd nk terjun bidang high edu smbung master,lps tu phd.

Uhm I lebih kepada nak kerja dekat big company haha.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 19-9-2020 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Dua2 pun ok. Ikut minat awak la. Dr segi employment, rata2 sykt mmg perlu HR ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 05:57 PM | Show all posts
HR je dik banyak peluang pekerjaan
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 19-9-2020 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Scheherazade replied at 19-9-2020 05:53 PM
Dua2 pun ok. Ikut minat awak la. Dr segi employment, rata2 sykt mmg perlu HR ni.

I see. Thank you
Reply

Use magic Report

Post time 19-9-2020 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu pasal kerjaya, @Innrukia org yg tepat bg pendapat
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2020 10:51 PM | Show all posts
kalo i, i will go for HR
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 30-10-2020 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
watachiwa replied at 30-10-2020 10:51 PM
kalo i, i will go for HR

Peluang kerja lagi banyak ke
Reply

Use magic Report

Post time 30-10-2020 11:04 PM | Show all posts

bidang HR ni insyaAllah x surut peluang keje, walopun dh byk keje2 manual diganti dengan sistem2.
setakat digital2 skills tu u boleh amik short course tambah ilmu n skill.


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-10-2020 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
watachiwa replied at 30-10-2020 11:04 PM
bidang HR ni insyaAllah x surut peluang keje, walopun dh byk keje2 manual diganti dengan sistem2.
...

Ok thank you atas pandangan
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2023 10:51 AM | Show all posts
klau minat marketing go marketing..if hr go hr.Dua dua pun bagus.cuma kalau tengok zaman ni ade backgroud marketing mana mana bole masuk.Mengajar pun ok..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

21-4-2024 10:13 AM GMT+8 , Processed in 0.065630 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list