CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 4759|Reply: 19

Jangkaan kemelesetan ekonomi DUNIA

[Copy link]
Post time 10-9-2020 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Morning ALL.Sejak Koronavirus melanda dunia bermula akhir 2019,aku byk menonton AL JAZEERA,CNN,FOX NEWS,ABC DLL.Dijangka Disember 2020 hingga Jun 2021 ekonomi dunia Alan jatuh lebih 50 persen dari sekarang .Bulan Lepas KOREA SELATAN mengumumkan ekonomi negara tersebut meudum lebih teruk berbanding era KEGAWATAN 1997/ 1998.Pada masa tersebut rakyat Korea Selatan memberikan emas kepada negara demi menyelamatkan ekonomi .

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 10-9-2020 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Kita perlu bersedia .Kecuali korang ada 2.6 billion Dalam BANK atau 100 KG emas bawah katil .
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-9-2020 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Plan aku : Buka stall jual CENDOL N BUAHAN CAMPUR mula Disember 2020 .Buat kelas on9 serendah RM10 .Jadi agen komisyen homestay 2 di Melaka .Jadi mutawwif bawa pelancong 2 merayau di sawah DLL .Buka kelas Quran .Mcm2 aku plan cari duit .LEPAK CARI bukan dapat duit pun,kena pedajal hantu2 Jin ada la .....Tp aku lepak juga sbb ramai BBNU nakkan ilmu .Sape nak jadi JUTAWANG sila PM BILIONAIR ARAB minta derma .....atau pi kelas air liur .
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-9-2020 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-9-2020 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Mulai sekarang Kita semua kena JIMAT CERMAT .Semalam aku jumpa staff kelas  tuisyen .Katanya memang terasa .Bisnes jatuh n murid pelajar semakin kurang ....Yuran 120 4 subjek dianggap Mahal sbb ekonomi skrg .
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 10-9-2020 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku akan mula kelas on9 ....Yuran RM10 hingga 50 bntu usahawan on9.Aku bsnes on9 sejak tahun 2000 zaman guna BLOG.Minat PM.Tak minat boleh pi kelas air liur .....
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 10-9-2020 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Orang GILA aku bagi free.Pastikn ada KAD GILA disahkan HOSPITAL .

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 10-9-2020 10:34 AM | Show all posts
bukan jangkaan lagi.. mmg konfirm dah
Great Depression Great Reset + IR4.0


2020 mmg dah lama dijangka bukan kosong2 mcm tahun2 yg lepas
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 10-9-2020 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Abcd..... alaaa kan dah suh move forward  org berjaya akan selalu forgiving and fight for future .. so xmoh tepek nama nama mod ke forumer okeh...

u rocks bang.. insyaallah selagi kita usaha.. Allah akan bantu. U can do it.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 11-9-2020 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
adila39 replied at 10-9-2020 08:12 PM
Abcd..... alaaa kan dah suh move forward  org berjaya akan selalu forgiving and fight for future {:1 ...

Sorry ....ingat kan depa dah taubat nasuha..rupanya tau buat2 .....
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2020 11:54 AM | Show all posts
ko trade je time gawat camni.. boleh beli harga diskaun kompeni2 yg mewah mcm tenaga, tm, maxis..aku tunggu je ni bile market nk crash lg sekali.. boleh all in hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2020 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
LemangGoreng replied at 11-9-2020 11:54 AM
ko trade je time gawat camni.. boleh beli harga diskaun kompeni2 yg mewah mcm tenaga, tm, maxis..aku ...

Proton jk jual 1 Sen ,aku beli.Nk buat keta terbangggggggg
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2020 10:03 AM | Show all posts
inilah masanya utk  masing2 pelajari forex dan copytrading serta apps investment
jgn berlengah lagi tuan2...masa berjalan jam berputar...
cari shortcut terpantas demi ekonomi dan family
insyallah
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2020 11:28 AM | Show all posts
abcdotcom replied at 10-9-2020 10:28 AM
Mulai sekarang Kita semua kena JIMAT CERMAT .Semalam aku jumpa staff kelas  tuisyen .Katanya memang  ...

Murahnya...kalau kat penang tak dapat la harga macam ni...

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 23-11-2020 07:41 AM From the mobile phone | Show all posts
US Marah nau skrg ......

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 12:32 PM | Show all posts
buat masa ni masih ok..
saham mencanak naik..munkin sbb Biden menang..
tapi xpe, kita tunggu bulan depan mcm mane..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-11-2020 03:45 PM | Show all posts
rantaikendoq replied at 25-9-2020 10:03 AM
inilah masanya utk  masing2 pelajari forex dan copytrading serta apps investment
jgn berlengah lagi ...

nak blajar saham takut kena tipu je..even didi n friend tu pn buat biz ailio sbab cara marketing sme cm miki mos starting bagi free seminar padahal sehari suntuk dok share testimoni je sampai AJM takde content lain..kalu nak join personal coaching kne bayar berbelas ribu which is tak masuk akal sbab belum tau ko untung ke idok..

Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2020 05:21 PM | Show all posts
mamajawie replied at 24-11-2020 03:45 PM
nak blajar saham takut kena tipu je..even didi n friend tu pn buat biz ailio sbab cara marketing s ...

sebenarnya nak ikutkan, market saham lebih kukuh dr forex ni,
cumanya saham ni nak modai besar ....xmampu
so apa bole kita buat sbg modal kecil, belaja main forex dgn modal kecil,
then grow pakai copytrader, then modal dah besar, masukkan  dlm saham
main copytrade tgk dulu 1,2 weeks....jgn berlama sgt
kalau ok proceed, kalau tgk mcm market luqiudity mcm unpredictable asek lari dr graf, masuk buat 10 hari ke 14 hari je
mcmtu la...
insyallah
apapon ade ramai otai2 hebat forex dlm copytrade ni
cuma jupa xjupa saya
rezki katakan....kena dicari
saya doakan yg terbaik pd semua, insyallah

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 24-11-2020 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
rantaikendoq replied at 24-11-2020 05:21 PM
sebenarnya nak ikutkan, market saham lebih kukuh dr forex ni,
cumanya saham ni nak modai besar .. ...

Forex n saham X pernah terlibat .Cukuplah bisnes Sen Sen Sen ....
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2022 03:35 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

28-5-2024 08:25 AM GMT+8 , Processed in 0.098757 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list