CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

12Next
Return to list New
View: 9003|Reply: 32

'Marah Sangat Mira Filzah Pakai Pakaian Masyarakat India, Aku Pakai Baju Kurung

[Copy link]
Post time 21-8-2020 12:27 PM | Show all posts |Read mode
Tidak berdiam diri apabila dikecam mengeksploitasi pakaian tradisional pengantin wanita masyarakat India, Mira Filzah tampil memohon maaf secara terbuka.




  



Terdahulu, seorang pelayar Twitter menyindir pelakon itu meraih keuntungan apabila menyarung busana Lehenga itu.




Kredit foto: Twitter




Mira bagaiamanapun tampil menjelaskan dia tiada sebarang niat mengguris hati mana-mana pihak, sebaliknya berbuat demikian kerana minatnya sendiri terhadap filem dan lagu Hindustan.







Kredit foto: Twitter




Dalam masa sama, segelintir pengguna menyifatkan tiada yang salah dengan perbuatan aktres itu.




Kredit foto: Twitter




Malah, orang India sendiri mengakuinya dan bangga apabila mengenakan baju kurung tanpa dikecam. - CARI

Rate

3

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-8-2020 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Berapa banyak thread pasal mighar isu sama
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2020 12:45 PM | Show all posts
topik panas .. ada baca kat twitter ....
ni takde kerja cari kerja ...
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2020 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Rokol tu apa? Roll call?
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2020 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Yahampunn.... Sedangkan pavi share masakan india ngan non indian pun deyols kecoh. Pakai costume deyols pun tabley? Gila.
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2020 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Tetibe rasa this is all just a marketing gimmick.. Free promo utk lens tu.acik india tu pon nobody ja.. Gigih plak si miwa ni nk mntk maaf bagai.. Mmg polite dr dlu ke.. Go minta maaf kt retis laki yg smpi sedih jiwa kacau depression sbb ko nak kawen ok? Hahaha

#normabaru
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 21-8-2020 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Gosip sampah utk artis paling sampah
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2020 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakai la apa pon miwa.. asalkn tutup helokk...

Aku bkn karat miwa na

Apa tu drama dia sweet apa benda tu pon x pnh tgk iklan2 tgk la.. dh lalu lalang dpn mata
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-8-2020 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
india tu bangang je ,motip tetiba meratip mira suh citer pasal culture india ...

pi mampossss !! india india sakai kat malaysia ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2020 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku cuma tak suka part cucuk hidung tu... very ugly kalau non-indians yg buat.
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2020 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by djzara81 at 22-8-2020 03:40 PM

Org Melaka kalo kahwin ada yg buat majlis berinai sambil tukar2 baju ikut pelbagai adat resam. Sepupu & kawan aku kt Melaka masa majlis berinai pakai Indian saree, kebaya nyonya, cheongsam, gown org Portugis & Japanese kimono. Tu semua jadi kenangan manis bergambar bersama family & close friends. I dont see any wrong about this. Yg condemn ckp cultural appropriation tu sgtlah shallow minded.
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2020 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantiknya dia.. nyesal tak sarung sari dolu
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2020 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
seriusly that heavy lehenga complete with pemegang bas kat idung just for lense photoshoot? too distracting
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2020 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Memang patut kena kecam punnnn..gigih nak ikut keling,sampai cucuk2 idung.
Setakat ikut gaya pakaian ok lagi laa.
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2020 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Perasanlah nak jd kareena kapoor... Sampai idongpob pakai subang.. Burukss ok... Hidong kalau mancong xpa... Ni kronik sinus adelah..
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2020 08:47 PM | Show all posts
yang kavitha kaur tu bertahun2 tetiap kali raya ngan raya haji pakai baju melayu..siap ziarah kubur tu.. culture appropriation apa plak.. ntah kubur sapa yg dia pi amik gambar pon tataulah...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 21-8-2020 09:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku paling menyampah dekat alicia bugil yg mencapub sokmo acah2 woke tu..da la selalu bias dgn isu2 dia nak mncapub tu..perasan bagus sgt..ok done menyampah. Xberkenan dgn migha ni yg aseklah nk berboliwud kan..mendapatlah
Reply

Use magic Report

Post time 21-8-2020 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Pernah lah adik saya pakai punjabi suit (yg plain jer takder bling2 pun) naik lrt ke office , dalam lrt kena sound dgn wanita dari kaum itu.

Boleh tak? {:nose

So tak pelik lah apa yg mira kena...
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2020 04:51 AM | Show all posts
bagus la mira pakai, dia tolong promot budaya kaum india..
tp rimas tgk mira pakai subang tu...iklan lens tp bila tgk gambar, subang kt hidung tu jd perhatian dlu..
Reply

Use magic Report

Post time 22-8-2020 07:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Melayu2 ni sibuk la nk bertema boliwud. Hindu2 ada ke yg buat tema melayu?
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-6-2024 11:07 AM GMT+8 , Processed in 0.089906 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list