CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 10236|Reply: 63

"Aku Akan Gajikan Ustaz, Ustazah" - Rizalman Nak Tubuh Pusat Pengajian

  [Copy link]
Post time 13-8-2020 12:26 PM | Show all posts |Read mode
Pereka fesyen terkenal, Datuk Rizalman Ibrahim menerusi Instagramnya memaklumkan rancangannya menubuhkan sebuah pusat pengajian al-Quran.








"Seikhlas mungkin. Anda tahu kan saya dalam proses nak tubuhkan Yayasan RI.

"Antara niat saya adalah menubuhkan pusat pengajian al-Quran untuk golongan dewasa.

"Saya akan gajikan ustaz dan ustazah, cari tempat dan belikan kelengkapan," katanya yang akan membangunkan pusat berkenaan di Johor.




Kredit foto: IG Rizalman




Tambah Rizalman, buat masa ini pusat itu akan dibiayai sepenuhnya oleh syarikatnya, Rinetwork sebelum tertubuhnya Yayasan RI.


Menerusi ruangan komen, ramai memuji usaha murni Rizalman itu. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 12:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok                  
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Wahh nk tubuh Yayasan jugak..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 01:11 PM | Show all posts
kalau kl selangor i nak masuk kelas tu..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
bagus la nak buat yayasan.. spokeperson selain heols mesti tak dayang lopak..
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 03:11 PM | Show all posts
Buat je lah dulu lepastu baru cerita.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 03:47 PM | Show all posts
baguslaa klu btol
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
YomiuriLandMae replied at 13-8-2020 01:21 PM
bagus la nak buat yayasan.. spokeperson selain heols mesti tak dayang lopak..

Dayang freehair, xkot.
Hajah ada yayasan sendiri kan. Pun xmungkin kot. Dia je la nanti jadi spokepersonnya. Plus. Dia kan naib pengerusi je apa ntahbjawatan kat masjid area rumah dia tu.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 04:56 PM | Show all posts
jgn ada slot tazkirah dia dah lah...
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 05:09 PM | Show all posts
Dah banyak duit, buatlah.  Benda baik, saham akhirat.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 08:50 PM | Show all posts
GegarVaganja replied at 13-8-2020 04:14 PM
Dayang freehair, xkot.
Hajah ada yayasan sendiri kan. Pun xmungkin kot. Dia je la nanti jadi spok ...

Dah letak jawatan naib pengerusi
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 08:52 PM | Show all posts
Nak huloq huloq jugak
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 09:11 PM | Show all posts
Ok........
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah. Semoga usaha mendapat rahmatNya. Mohon netizen jauhi rasa taksub, under control dalam mengagumi dan memollow
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 09:18 PM | Show all posts
selagi permaisuri agong pahang ni buat je Dato Ri. Nanti dah tukar permaisuri agong u sendu semula.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat asrama sekali itu pakcik/makcik yg nak stay situ mcm ustaz kazim buat.
Bayar yuran bulanan penginapan, makan minum
Kalau mcm gitu..esok2 kalau aku tak kawen2 smpai kerepot..
Aku pun nak stay sana.
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 10:02 PM | Show all posts
trend bukak yayasan plak aih
Reply

Use magic Report

Post time 13-8-2020 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Pondanz ni x reti senyap2 ke kalau nak buat amal???
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Dia nak ajak org len join sama kan...saham akhirat.... So biaq laa gebang2... At least sumbang 100 ka takat mana yg mampu... Benda ni gak nak tlg kita lepaih mati sok ni .....

Wpun aku xsuka sbb aku nampak kdg2 dia ni mcm meRIak...tp certain effort dia tu aku puji...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2020 10:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Pung pang Pung pang bersama rizalman tu bosan btul aku tgk. Ceceh dia tu x de aura lgsg. Lg best chep wan wpon mulut x de tapis
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-5-2022 05:46 PM GMT+8 , Processed in 0.083820 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list