CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 4854|Reply: 13

Belajar luar negara time covid19

  [Copy link]
Post time 9-8-2020 03:48 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Kalo uolls dpt offer belajar kt US time covid ni..agak2 cmne la ye..mcm menempah maut plak..x pegi rs rugi sbb dpt biasiswa ditanggung sepenuhnya...pening jgk memikirkan..

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-8-2020 05:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh mintak tangguh ke tak? Klu boleh minta tangguh je la dulu
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Errr US?? Kalau dpt tangguh dulu pun OK. Or kalau program tu ada buat hybrid learning, pun bgus jugak-cuba check dulu.  Dorang predict winter ni lagi teruk covid nya dekat Europe etc. But mgkin blh check juga, tempat belajar tu  mcm mana keadaan Covid nya. Ada area yg selamat je, Cuma nk fly ke US dlm masa skrg ni,risau lah.
Reply

Use magic Report

Post time 9-8-2020 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
First of all tahniah sis. Postgrad ke? Kalau first semester lebih pada class mungkin ada option online learning skrg.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-3-2021 09:34 PM | Show all posts
hai uolls..lama x update..tq pd yg bg pandangan..info t'kini setelah ditambah tolak iolls belajar local je la..huhu..wlpun sedey xdpt nk terbang ke US..xpe la belajar kt cni je..iolls okey je..
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2021 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa tak pergi? Pergi la... InsyaAllah ok je kat sana...best tau study kat US..  
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 20-3-2021 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Alaaaa study kos apa? Kesian pada student2 setahun dua tahun ni...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-3-2021 12:09 AM | Show all posts
masmn replied at 19-3-2021 11:19 PM
Kenapa tak pergi? Pergi la... InsyaAllah ok je kat sana...best tau study kat US..

patutnya pegi bln 9 last year tp masa tu visa tuk ke sana mmg close..mtk jgk advise dgn MACEE..so pilihan ms tu sama ada online class atau tggu next sem..toefl test pn xsempat nk amik sbb pkpb..complicatednye rs hidup ms tu
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 21-3-2021 12:15 AM | Show all posts
azuargurl replied at 20-3-2021 08:34 PM
Alaaaa study kos apa? Kesian pada student2 setahun dua tahun ni...

kos sosiologi..kan kesian kami..dh la dpt full sponsor..mmg xde rezeki..ramai yg xdpt pegi study overseas sbb covid ni..mostly tukar local..kami pn xblh tangguh sbb ikut tempoh yg dibagi

Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2021 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
sailormoongirl replied at 21-3-2021 12:15 AM
kos sosiologi..kan kesian kami..dh la dpt full sponsor..mmg xde rezeki..ramai yg xdpt pegi study o ...

It's OK..mungkin rezeki kat Malaysia dan moga Allah permudahkan urusan awak..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 21-3-2021 08:30 PM | Show all posts
azuargurl replied at 21-3-2021 08:58 AM
It's OK..mungkin rezeki kat Malaysia dan moga Allah permudahkan urusan awak..

insyallah..amin..tq u..xpe la lps ni tuai cita2 sambung phd lak kt sane..
tp tu la..master ni pn xtentu hala lg..mentang2 la berangan tu free jer



Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2021 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
sailormoongirl replied at 21-3-2021 08:30 PM
insyallah..amin..tq u..xpe la lps ni tuai cita2 sambung phd lak kt sane..
tp tu la..master ni pn  ...

Dgn kuasa bulan akan membawamu ke sana.. Chaiyokkk sailormoon gurlllll
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2021 02:54 AM | Show all posts
Study abroad  is a good thing but in the COVID its batter you study from home. with this you stay at home safe. During Living Home you must face problem to solving the long calculations.  Now You can solve what time what equals easily with the help of online calculator.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2021 08:48 PM | Show all posts
Tak tahu sekarang macam mana sebab kat US dah vaksin ramai tapi kalau sebelum ni boleh kata tak berbaloi sebab tak boleh jalan-jalan
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-5-2024 05:38 PM GMT+8 , Processed in 0.113660 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list