CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 3928|Reply: 42

[Netflix] Hellhound - Yoo Ah In, Park Jung Min, Woo Jin Ah & Kim Hyun Joo

[Copy link]
Post time 30-7-2020 09:09 AM | Show all posts |Read mode
Edited by dauswq at 1-8-2020 08:42 PM

Diarahkan PD “Train To Busan”, drama Netflix terbaru ini bakal dibintangi oleh Yoo Ah In, Park Jung Min, Woo Jin Ah & Kim Hyun Joo                                                        
July 30, 2020
dausKmania                        

Dari kiri: Yoo Ah In, Park Jung Min, Won Ji Ah, Kim Hyun Joo

Yoo Ah In, Park Jung Min, Won Jin Ah, dan Kim Hyun Joo bersetuju untuk membintangi drama terbaru terbitan Netflix berjudul “Hellhound”, diadaptasikan daripada webtoon daripada judul sama oleh Choi Kyung Seok yang pernah mengarang komik ‘Awl’ sebelum ini.

Neftlix Hellhound yang bakal dihasilkan oleh produser Lezhin Studio, berkisarkan tentang keadaan tertentu di mana manusia berhadapan dengan fenomena kuasa ghaib, yang boleh ditakrifkan sebagai keajaiban dan sumpahan di mana neraka “ciptaan manusia” ini diperbuat seolah-olah untuk menangani neraka sebenar di alam baqa’. Gambaran ini mengambil kira situasi di mana malaikat maut datang dari neraka untuk mencabut nyawa manusia.

Yoo Ah In akan memegang watak Jung Jin Soo, ketua kumpulan kultus agama “Saejinrihoe”, yang cuba mempengaruhi pengikutnya dengan kewujudan malaikat maut daripada nereka sebagai petanda kekuasaan tuhan manakala Park Jung Min pula akan membawa watak Bae Young Jae, juruhebah tv yang cuba menyelongkar kebenaran di sebalik kejadian pelik tersebut. Yoo Ah In dan Park Jung Min amat dikenali di dalam bidang perfileman kerana melakonkan watak-watak hebat sehingga melayakkan mereka meraih anugerah Best Actor dan Best New Actor di dalam Blue Dragon Awards, selain pencalonan di dalam Grandbell Awards dan Baeksang Awards. Kekembalinya Yoo Ah In sebagai pelakon drama sudah semestinya ditunggu-tunggu peminat kerana lakonan terakhirnya adalah menerusi tvN Chicago Typewriter pada tahun 2017.

https://kmaniamy.com/wp-content/ ... joo_woojinah_2e.jpg


Selain Yoo Ah In dan Park Jung Min, drama ini turut dibintangi oleh Kim Hyun Joo sebagai peguam bernama Min Hye In, yang cuba menentang gerakan kultus keagamaan “Saejinrihoe” daripada terus mempengaruhi pengikut mereka, serta Won Jin Ah sebagai isteri kepada Bae Young Jae, Song So Hyun. Kim Hyun Joo juga dilaporkan menerima tawaran lakonan drama jtbc Undercover di samping Ji Jin Hee.

Pelakon lain seperti Yang Ik Joon dan Kim Do Yoon juga masing-masing akan membawa watak detektif Jin Kyung Hoon yang cuba menyiasat kemunculan malaikat maut dari neraka, dan pengikut setia “Saejinrihoe”. Akhir sekali, Ryu Kyung Soo pula sebagai paderi yang menyedari kebangkitan “Saejinrihoe” dan cuba bertindak balas dengannya.

Pengarah filem “Train To Busan” dan “Peninsula” dan juga drama tvN Cursed, Yeon Sang Ho akan mengambil peranan mengarahkan drama ini. Beliau juga bertindak sebagai penulis skrip.

Sumber: sport chosun

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Best ni..kalau ada yoo ah in ni
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 10:36 AM | Show all posts
Baru je unsubscribe Netflix
Reply

Use magic Report

Post time 30-7-2020 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Yes Yoo Ah In ada drama baru..
Kalau drama Netflix mcm Kingdom tulah kot...keluar sekali harung...bkn by episode..
Reply

Use magic Report

Post time 1-8-2020 08:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Yoo ah in, park jung min & woo jin ah... tiga2 ni best... tapi plot citer pulak tak minat... aishhh...
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2020 04:40 PM | Show all posts
wowwwwwwwwwwww....
fav actor...Yoo Ah In....
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 06:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Oh patutlah x jumpa cari guna function search…tajuk lain rupa2nya

TT tolong edit tajuk jadi Hellbound…ada typo error…
Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 07:05 AM | Show all posts
Trailer...coming soon 19 Nov..




Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 08:19 AM | Show all posts
trailer baru release hari ni...

Reply

Use magic Report

Post time 27-10-2021 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 27-10-2021 09:19 AM
trailer baru release hari ni...

Perghhhh

@dauswq oittt tolong tukaq title ke Hellbound

Cc @eddlisa_uyuk hehe
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah adakat Netflix..ntah bilanya nak tgk
Byk nau citer tgh follow skrg…
Tapi kena upkan jugak benang ni takut org x dpt cari sebab tajuk lain…
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
I baru lps tgk sipi2..tgk 1st epi sikit..skip terus last epi.... Nak spoiler?
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 08:46 PM | Show all posts
sitisbp replied at 19-11-2021 08:09 PM
I baru lps tgk sipi2..tgk 1st epi sikit..skip terus last epi.... Nak spoiler?

tak mau spoiler!!!!
kalau nak bgtau pun tunggu lama sikit..
Reply

Use magic Report

Post time 19-11-2021 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 19-11-2021 08:46 PM
tak mau spoiler!!!!
kalau nak bgtau pun tunggu lama sikit..

Ok2 hehe
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2021 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
X sangka iols dah abis tgk...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2021 11:22 AM | Show all posts
baru tgk 2 episod tapi geramnya kat polis sorang tu gi expose identiti Park Jung Ja...
muka nampak baik...
citer ni slow sikit sapa yg tak sabar mesti rasa boring...
tapi kalau follow betul2 rasa tiap masa berada at the edge of the seat...

pasal betapa bahayanya sikap holier than thou suka menghukum org lain ni...
all of them are sick termasuklah stesen tv yg gi broadcast live suruh Park Jung Ja confess dia punya sin...
yg diorg ikut kehendak dewa Jung & his pentaksub tu buat apa...

in term of acting mcm biasa Yoo Ah In tak pernah mengecewakan...
the supporting actors pun bagus...
Heejung tu budak yg jadi Hani dlm Hello Me...
budak laki yg jadi anak Park Jung Ja tu pun bagus not to mention Park Jung Ja herself...
first time tgk dia dlm Beyond Evil jadi Ji Hwa...tapi dlm ni she's totally different...
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2021 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 20-11-2021 11:22 AM
baru tgk 2 episod tapi geramnya kat polis sorang tu gi expose identiti Park Jung Ja...
muka nampak b ...

Kann...pelakon mmg best2..mantap je masing2 berlakon...mmg geram je tgk sekor2 pentaksub...yg paling iols annoyying mamat warna warni tu uols...duk terjerit2 tergoyang2 rasa nk sepuk...tp bile tgk muka real pelakonnya baik je muka..haha..

Yoo ah in mmg best...macho n tenang je...kecewa dpt tgk dia sekejap je...

Geng2 baju ijau tu mmg menyakitkan hati btul..tp lg sakit ati dgn geng panah tu..aishhh..mmg geram jela sepanjang tgk drama ni..
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2021 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok. Tgh layan. Baru episod 1.. Klu best kita tgk sampai abis mlm ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2021 06:06 PM | Show all posts
wima replied at 20-11-2021 02:23 PM
Kann...pelakon mmg best2..mantap je masing2 berlakon...mmg geram je tgk sekor2 pentaksub...yg pali ...

uols dah abis tgk ke?
tulah Yoo Ah In ada dlm 3 episod je...org punyalah tunggu2 citer ni sebab nak tgk dia...
dia jarang berlakon drama...kalau movie tu selalulah...asyik tapau award je kerja dia
Reply

Use magic Report

Post time 20-11-2021 06:25 PM | Show all posts
dah settle 6 episod...
epi 4-6 dah new era...bukan era Chairman Jung lagi dah...
tapi chairman baru tu lagi teruk sebenarnya...

geram sungguh epi last tu kenapalah So Hyun tu bengap sgt dok pegi bawak baby dia gi New Truth...
nasib baik last2 Young Jae & So Hyun give their all to protect their baby...

kalau ada season 2 pun watak Min Hye Jin kot yg mungkin dikekalkan...yg lain2 blh buat watak baru...
tapi pelakon2 memang semua best berlakon, even yg iols x pernah tgk pun sblm ni...
mekap pun realistic...Kim Hyun Joo & Won Jin Ah xde pun mekap cantik2...
cuma konsep citer ni agak sukar difahami & susah nak hadam e.g. apa sebenarnya makhluk mcm gergasi tu...grim reaper/malaikat mautkah?

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

8-12-2021 11:18 AM GMT+8 , Processed in 0.098118 second(s), 24 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list