CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

123Next
Return to list New
View: 19311|Reply: 48

[JTBC/Netflix] Was It Love - Song Ji Hyo, Son Ho Jun, Song Jong Ho

  [Copy link]
Post time 19-7-2020 06:08 PM | Show all posts |Read mode


Profile
  • Drama: Was It Love (English title) / We, Were in Love (literal title)
  • Revised romanization: Woori, Saranghaeteulkka
  • Hangul: 우리, 사랑했을까
  • Director: Kim Do-Hyung
  • Writer: Lee Seung-Jin
  • Network: JTBC
  • Episodes: 16
  • Release Date: July 8 - August 27, 2020
  • Runtime: Wed. & Thu. 21:30
  • Language: Korean
  • Country: South KoreaSynopsis

Synopsis
No Ae-Jung (Song Ji-Hyo) is a single mother and works as a producer for a movie company. She has not had a boyfriend in the past 14 years, but 4 men appear in front of her. Oh Dae-O (Son Ho-Jun), a mysterious best-selling novel writer; Ryu Jin (Song Jong-Ho), a popular actor; Koo Pa-Do (Kim Min-Jun) was once a gangster, but he is now the CEO of Nine Capital financial company and Oh Yeon-Woo (Koo Ja-Sung), a PE teacher at a school.
Notes
  • "We, Were in Love" takes over JTBC's Wed. & Thu. 21:30 time slot previously occupied by "Mystic Pop-up Bar.”
  • Early working title was "Begin Again."
Cast
Song Ji-HyoSon Ho-JunSong Jong-HoKoo Ja-SungKim Min-Jun
No Ae-JungOh Dae-ORyu JinOh Yeon-WooKoo Pa-Do
Kim Da-Som
Joo A-Rin
No Ae-Jung's Group
Kim Mi-KyungUm Chae-YoungKim Seo-HunKim Young-Ah
Choi Hyang-JaNo Ha-NeeNo Ha-Nee (child)Kang-Sook-Hee
Thumb Film
Baek Soo-HeeKim Byung-Choon
Choi Hye-JinCEO Wang
Cheonmyeong Entertainment
Jin Hee-KyungOh Hee-Joon
Joo Bo-HyeDo Kwang-Soo
Nine Capital
Lee Kyo-Yeob
Director Kim
Ssong Entertainment
Lee Hwa-RyongSeo Jung-YeonJin Tae-YeonKim Yong-JinChoi Nam-Wook
Myung Kwae-NamJenifer SongMs. Choi (ep.3)Mr. Kang (ep.3)employee (ep.3)
Lim Jae-Myung
employee (ep.3)
Hanbak Middle School
Yoon Sung-WooKwon Hyuk-BumSeo Jang-Hyun
Goo Dong-ChanMr. JangHan Chan-Yeong (ep.1)
Others
Kim Kwang-KyuLee Yoon-JaeChoi Ji-YeonPark Sang-HwiBae In-Hyuk
Hong Gwang-GyuHan Chan-Yeong's father (ep.1)Han Chan-Yeong's mother (ep.1)director (ep.1)novel swordsman (ep.1-2)
Ahn Ji-HyeOh Yoo-MiKim Ji-MinKim No-JinYoo Jung-Min
novel swordswoman (ep.1-2)school parent (ep.2,4)event moderator (ep.2)lecture attendee (ep.3)Gong Ji-Min (ep.3)
Yoo Byung-HoonLee Hwa-YoungHong Yun-HwaYong-Jin
Gong Films employee (ep.3)assemblyman's wife (ep.4)Hong Yun-Hwa (ep.4)Mr. Yoon (ep.4)


sumber : asianwiki

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-7-2020 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Check in!

Comel lah hero ni. Tak sabar nak tau siapa bapak Ha Nee
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-7-2020 06:18 PM | Show all posts
aciklola replied at 19-7-2020 06:11 PM
Check in!

Comel lah hero ni. Tak sabar nak tau siapa bapak Ha Nee

buat masa skrg iols rasa bapak Ha Nee either writer tu ataupun pelakon tu..
writer tu sebab memang diorg couple kan..
kalau pelakon tu mungkin x sengaja...tertidur sama lepas mabuk ke..
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-7-2020 06:19 PM | Show all posts
klip 1

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-7-2020 06:24 PM | Show all posts
klip 2

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2020 08:44 PM From the mobile phone | Show all posts
wa...... citer ni best..  x sabar nak taw bapa sebenarnye.. yg bapaknye gangster tu.. kesian plak anak dia jadi mangsa buli.. klwlah budk2 yg buli tu taw sape bapaknye.. mesti dorg x brani nak usik...
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 19-7-2020 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Best ke citer ni? Bebaloi x kalau layan. Its okay not to be okay tu pon makin melalut aku tgk. Nasib sangtae kiut.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2020 09:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Selama ni memang peminat kdrama tapi biasa tengok sekali je. Tapi kali ni tengok 2 kali and maybe nak tengok kali ke 3.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 19-7-2020 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
weezerfan replied at 19-7-2020 09:28 PM
Best ke citer ni? Bebaloi x kalau layan. Its okay not to be okay tu pon makin melalut aku tgk. Nasib ...

Best. Rom com yang ringan. Hopefully tak melalut.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2020 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
aciklola replied at 19-7-2020 06:11 PM
Check in!

Comel lah hero ni. Tak sabar nak tau siapa bapak Ha Nee

Which one? Writer? Poyo dia tu hahaha. I mcm lagi suka dia end up dgn gangster tu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 19-7-2020 11:31 PM | Show all posts
mai_pinky replied at 19-7-2020 10:38 PM
Which one? Writer? Poyo dia tu hahaha. I mcm lagi suka dia end up dgn gangster tu

Haha..i pun suka gangster tu antara 4 org tu..
i memang suka yg ada aura bad boy gitu..
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2020 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Citer ni best and tak slow
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2020 01:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Minat giler dgn son ho jun sejak tgk citer terius behind me. tapi tak minat ji hyo. Tgk ep1 je.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2020 05:42 AM From the mobile phone | Show all posts
MsPercy replied at 20-7-2020 01:20 AM
Minat giler dgn son ho jun sejak tgk citer terius behind me. tapi tak minat ji hyo. Tgk ep1 je.

Yang dgn jang nara dia berlakon tgk tak..yang tu best
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2020 07:14 AM From the mobile phone | Show all posts
mai_pinky replied at 20-7-2020 05:42 AM
Yang dgn jang nara dia berlakon tgk tak..yang tu best

Go back couple kan? Tu best jgk. Kan kan kan
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2020 07:22 AM From the mobile phone | Show all posts
MsPercy replied at 20-7-2020 07:14 AM
Go back couple kan? Tu best jgk. Kan kan kan

Go back couple ni iols macam taktau nak side hero ke 2nd lead laki tu, dedua i nak..memang gelak2 je tengok sampai hujung tapi sedih jgk part yg heroin bgun tidur nampak mak dia hidup lg tu. Boleh bayangkan diri sendiri rindu mak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-7-2020 07:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak tengok sbb son ho jun je! Tapi tunggu habis tayangan dulu, tak sanggup nak menunggu setiap minggu kalau dah start tengok
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2020 09:07 AM | Show all posts
MsPercy replied at 20-7-2020 07:14 AM
Go back couple kan? Tu best jgk. Kan kan kan

Kelakar cerita tu..best masa diorang balik ke zaman U.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2020 10:40 AM | Show all posts
best la cerita ni.. ter maraton 3 ep semalam...
hero2 semua pon best2 belaka espescially gangster yg hampes  itu...
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2020 02:46 PM | Show all posts
ingatkan nak simpan dulu cerita ni, tak sanggup nak tunggu setiap minggu. tapi tup2 dah sampai eps 4 dan dah khatam 3 kali.

1) nak tau sangat apa yang Ae Jung nampak sampaikan dia terus hilangkan diri.

2) Ryu Jin pulak tiap kali sebut pasal Ae Jung nampak muka kesal, serba salah & excited nak tau pasal Ae Jung. Apa yang dia dah buat sebenarnya?

3) Oh Yeon Woo pulak nampak baik tapi macam tak sanggup je nak tengok permasalahan darjat & MIL ni. Nak tengok issue yang light2 je plese PD-nim

4) Yang gangster tu plak, mcm tak bestlah dgn Ae Jung. Macam suka pulak kalau gangster tu dgn owner bar kawan susah senang Ae Jung. Macamana dia boleh kenal Ae Jung eh?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

29-5-2024 12:18 AM GMT+8 , Processed in 0.071020 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list