CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 4549|Reply: 26

'Seluar Ketat Lutut Koyak, PU Abu Makin Liberal? Ini Reaksinya

[Copy link]
Post time 19-6-2020 03:16 PM | Show all posts |Read mode




Pencetus Ummah (PU) Abu Sufyan menempelak segelintir warganet yang mengecamnya berseluar ketat sebelum ini dengan memuat naik gambar baru berjubah bersertakapsyen menyindir.

"Okey tak keluar macam ni pergi KL? Harap tiada lagi kecaman berkaitan seluar aku yang skinny fit," tulisnya.








PU Abu sebelum ini diselar warga maya selepas memuat naik gambar mengenakan seluar yang disifatkan ketat hingga menampakkan bentuk tubuh selain koyak di bahagian lutut.








Pun begitu, tindakannya menyindir warganet tidak disenangi sesetengah pihak.




Kredit foto: IG PU Abu


"Aku kalau stres, serabut aku suka keluar jalan-jalan, shopping sorang-sorang.

"Dia tak release sangat, tapi okeylah sebab nak tenang dalam hidup ni sebenarnya kena solat dan zikir, baru betul-betul tenang kan?" ujarnya. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Harapnya,  lebih ramai budak straight As kelas Sains jadik PU suatu hari nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Caption mcm bagos. Belakang sket tunggang agama sket puiii
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 04:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Abih kalau tak buat kontroversi, provokasi camni kang korang tak ingat pulak kat dia.  
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
dia pikir hot la tu..
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Di ikut program pun nak cari populariti.

Sebab sebelum ikut program ni,  Kalau tak silap orangnya, dia pernah nak ikut program hero remaja.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 19-6-2020 03:20 PM
Harapnya,  lebih ramai budak straight As kelas Sains jadik PU suatu hari nanti.

WIN! Yes, tolongla generasi PU/daie masa depan yg lebih intelek dari yg ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Baju pun habis ketat atas bawah..geli la
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 19-6-2020 05:29 PM
nefnefnef replied at 19-6-2020 05:04 PM
WIN! Yes, tolongla generasi PU/daie masa depan yg lebih intelek dari yg ni


Anak kelig ai, walau dari sekolah agama asrama penuh straight As SPM aliran Sains, tapi pegi ambik Pendidikan Islam di IPGM kerana memang minat nak jadik ustaz. Budaknya pun baik dan memang jenis pemikir ai lehat (budak lelaki jenis pendiam tak banyak cakap. Muka pun manis bikin sejuk mata memandang).

Kita mahu PU, Daie, Ustaz, stok2 budak pandai. Sudah la anak2 generasi sekarang pun makin pandai, makin advanced, makin aware dengan segala benda. Takkan selamanya kita mahu ustaz asalnya kelas blakang, subjek Maths/BI/Sains Teras gagal manjang takat score 10-20% tiap kali ujian dan peperiksaan, jadik pembimbing @ guru rohani anak2 dan masyarakat kita?
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak muntah tengok jantan atau ponen pakai kedat sendat padat
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 05:28 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 19-6-2020 05:24 PM
Anak kelig ai, walau straight As SPM dari kelas sains tapi pegi ambik Pendidikan Islam di IPGM ker ...

Setuju. Iols lagi inclined nak dengar ustaz yg serba serbi tahu dan nampak bijak daripada haram halal zina neraka saja. Pastu dia pakai skinijins koyak. Apoooo
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
mangkuk betul dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
cara nk up nama ialah timbul kontroversi
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy: Harapnya,  lebih ramai budak straight As kelas Sains jadik PU suatu hari nanti.



Emm tak payah la. Ujong2 dicop kapir atheist sbb percaya Sains n logik akal drpd lobai.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 19-6-2020 10:02 PM
Emm tak payah la. Ujong2 dicop kapir atheist sbb percaya Sains n logik akal drpd lobai.


Sebab tu kita nak budak pandai monopoli bidang keagamaan kerana at least, orang IQ tinggi berani berfikir di luar kotak. Tak la kita terpaksa hadam ja pendapat setaz2 yang suka baca Mastika di zaman sekolah dengan markah Matematik Moden takat 10% semasa ujian bulanan.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
tu lah...yg cerdik pandai akademik dihantar belajar tinggi2..tak berapa boleh akademik dihantar belajar agama
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2020 11:43 PM | Show all posts
Iol yg prmpuan pun x snggup pkai yg padat2 ni, rimas af.
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2020 05:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Lain mcm “Pekat” dia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2020 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Ehh.. Biar lah dia nak pakai mcm mana pun. He is another us. Dia bukan siapa2. PU??? Mmg bukan utk dia lagi..
X perlu nak fokus kat dia ni lagi dah, biar je dia jadi netizen marhaen macam kita
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2020 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Banyak sangat ke PU/Da’i/ustaz jadian....
i lupa pulak si Abu ni dulu kes apa eh tetiba jadi bhn orang...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

28-5-2022 08:47 PM GMT+8 , Processed in 0.377597 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list