CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 34225|Reply: 283

Mak Ayah Puas Hantar Berubat Sana Sini, Safiey Illias Alami Depresi & Bipola

    [Copy link]
Post time 15-6-2020 01:58 PM | Show all posts |Read mode
Usahawan kontroversi Safiey Illias menzahirkan kasih sayang dan terima kasih kepada ibu bapanya kerana banyak berkorban menghantarnya berubat ketika mengalami kemurungan.

"Terima kasih mak dan ayah sentiasa ada waktu susah dan senang, ketika depresi dan bertarung dengan bipolar disorder.

"Mak dan ayah puas hantar berubat sana sini," tulisnya di Instagram.




Kredit foto: IG




Kredit foto: IG



Kata Safiey, lama dia bertarung mencari kekuatan selepas ditimpa pelbagai masalah, pengkhianatan malah pernah disihir.


Malah, dalam kemas kini terbarunya, Safiey mendedahkan dia mengambil pil anti-kemurungan sejak berusia 15 tahun lagi.





Kredit foto: IG




Berkat susah payah ibu bapanya yang banyak berkorban, Safiey kini semakin pulih dan mengharapkan doa peminat agar dia dapat bangkit untuk meneruskan perniagaan semula.




Kredit foto: IG




Semoga Safiey Illias cepat sihat. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 02:03 PM | Show all posts
i dont want to judge people yang ada mental disorder...  tapi sapie, ko tak terfikir ke yang ko ada isu ni sebab makan hormonal pill...  ko sendiri mengaku yang ko makan pil dari umur 15 tahun...
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
So??
Lapar perhatian
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia bukannya xdpt family & fan support. Ramai org mendoakan & tolong dia mase dia berhirah kejap. Tapi tulah, alasan depresi digunakan utk kembali memondan dgn alasan tak bahagia bila jadi lelaki. Makan hormon pon boleh kacau jiwa tau tak dik safie.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 02:07 PM | Show all posts
another publisiti untuk dapatkan perhatian...
sorry orang dah lali dengan heshe (taktau nak panggil he or she)

maaf awak dah jatuh... belum tentu boleh bangkit kembali dah lepas permainkan agama... aniaya agen... aniaya customer... aniaya pekerja...

hq pun dah katup...

sape lagi la nak beli produk dia.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 02:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian mak ayah... Berkorban apa sahaja untuk anak. Semoga diberi kesembuhan.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Aduh..  Kesian la tengok muka Mak Ayah dia..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Fake people tu adalah diri ko sendiri wahai sapiee
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 02:11 PM From the mobile phone | Show all posts
I cuma kesian kat parents dia. Dah dewasa sepatutnya pandai pandai la betulkan diri. Kalai rasa sayang sangat kat parents, in the first place takkan memondan apa semua. So now jagalah elok-elok.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Hantar tanjung rambutan je la senang
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 02:17 PM | Show all posts
djzara81 replied at 15-6-2020 02:07 PM
Dia bukannya xdpt family & fan support. Ramai org mendoakan & tolong dia mase dia berhirah kejap. Ta ...

dia dah ada segalanya dah... keta ada... rumah ada... sorry no kesian for heshe...


pandai2 la hidup... masa hidup elok sebelum ni pun bukannya baik pada orang2 sekitar...
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Mula dahhh.. Tunggang agama dah tak jalan.. Skrg tunggang masalah mental pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Another publicity. Esok alip sukri n sajat plak kate depressi ap segala
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Fake LIFE yg sebenarnya safiey
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Alololoolo ko ingat aku nk kesian n percaya??? Klau jenis mcm sapi ni dpt sakit mental mmg patut sbb sendiri cari psal. Aku kesian hnya pd pure pesakit mental yg dari lahir dah ada mslh mental atau yg kena dera. Ni sdri cari psal
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
drama baru pudin

doktor psychology/kaunselor ade..dipersilekan buat appointment dgn dorang. sekian.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Sapie tu yang fake.
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 02:36 PM | Show all posts
memang la disorder..jantan ke betina?
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 02:40 PM | Show all posts
orang yang ada mental disorder ni jangan lar kita sisihkan atau  marah atau hina.

sama samalah kita membantu orang yang ada mental disorder ni..

jangan lar nak hentam dia lagi..

masalah mental ni jangan lar dibuat main main...sama sama kita beri sokongan untuk mereka pulih dan sihat
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2020 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
dudaberhias replied at 15-6-2020 02:07 PM
another publisiti untuk dapatkan perhatian...
sorry orang dah lali dengan heshe (taktau nak panggil ...

Serius HQ dah katup....baru tau....patut snyp je....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

23-5-2022 09:43 AM GMT+8 , Processed in 0.095844 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list