CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 2204|Reply: 6

Online shop?

[Copy link]
Post time 4-6-2020 01:54 PM | Show all posts |Read mode
Aku nak tanya selain jual kat shopee n lazada ni? Ok ke tak klu kita nak bukak online shop sendiri ek? Kat mana boleh jumpa servis camni?
Ramai ke orang pakai online shop selain shopee n lazada?


Reply

Use magic Report

Post time 4-6-2020 02:00 PM | Show all posts
orang sekarang lebih suka style shopee dan Lazada, Lelong

sebab lebih trusted,ada orang tengah handle ni.selagi,kita
pelanggan tak tekan receive dan puas hati,seller tak dapat
payment..dan kalau kita jual situ dna 'buka kedai',tak
payah lah susah payah promote dah..

berbeza kalau awak buat website sendiri nak jual barang ni
agak rumit.yang paling rumit orang  susah nak trust
dan paling susah lagi nak promote
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2020 02:52 PM | Show all posts
Boleh tgk kat fb ade je servis online camni. Tapi biasa yg dah lama berniaga yg akan bukak online, sbb dah ramai follower.

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2020 02:59 PM | Show all posts
trunks replied at 4-6-2020 02:00 PM
orang sekarang lebih suka style shopee dan Lazada, Lelong

sebab lebih trusted,ada orang tengah ha ...

Ye, diorg ade option utk release payment tu, ok gak.


Tapi nak kene compete dgn seller lain yg susah sikit kottt.


Hahaha.


Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-6-2020 04:07 PM | Show all posts
trunks replied at 4-6-2020 02:00 PM
orang sekarang lebih suka style shopee dan Lazada, Lelong

sebab lebih trusted,ada orang tengah ha ...

Tq so much.. Betul jgk.. Takde laa klu nak bukak official online store sendiri terpikir jugak, ala - ala guardian... ade jual kat lazada, ade website die..


Reply

Use magic Report

Post time 9-6-2020 11:57 PM | Show all posts
attain replied at 9-6-2020 02:59 PM
Ye, diorg ade option utk release payment tu, ok gak.

kalau tak cuba mana lah nak tau hehe..dia orang dekat sana .bukan compete
harga saja,dia orang compete dengan komen2 dari pembeli ,tengok rating
mana yang bagus juga tu hehe.asalkan nama barang nak jual,keywordnya
memang orang mudah search,bagilah servis terbaik,free gift sikit,sikit2
bina biznes kat situ.apa pun.moga berjaya.. kalau nak try kat mudah.my
pun ada aje pembeli kot,cuma iklan asik jatuh bawah,kena spam
seller gila spam hehe
Reply

Use magic Report

Post time 1-10-2021 08:36 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
TV show dan Movie Best di Netflix
NaatashaTV show dan Movie Best di Netflix
Views : 51393 Replies : 354
Perempuan Terlalu Liar! Pakai Seksi” – Ini Jawapan Lelaki Jadi Punca Kaum Wanita Marah Sangat
YgBenarPerempuan Terlalu Liar! Pakai Seksi” –
Views : 189 Replies : 8
Tajok Kontot Viral #44: Identiti Menantu Raje Terkaye Burjaye Ditebak Jurnalis Indon ~ Saudagar Kopi #rupenye
tumpanglalu74Tajok Kontot Viral #44: Identiti Menantu
Views : 420 Replies : 11
Lagu cina
namemysoulLagu cina
Views : 190 Replies : 29
Kuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
PulutSambalKuin Kepam Giat Mengepam Di LA V61
Views : 14535 Replies : 482
OLM to PST Converter
saino7OLM to PST Converter
Views : 73 Replies : 3
Resepi Bingka Pandan
Zack6383Resepi Bingka Pandan
Views : 1894 Replies : 15
[SBS] The Penthouse S1, 2, 3: War In Life - Lee Ji Ah, Kim So Yeon, Eugene. [4]
hijau88[SBS] The Penthouse S1, 2, 3: War In Lif
Views : 269 Replies : 10
Update:Bukan makanan RMT: Mohd Radzi
YgBenarUpdate:Bukan makanan RMT: Mohd Radzi
Views : 3185 Replies : 119



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

22-1-2022 04:07 PM GMT+8 , Processed in 0.096552 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list