CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 15506|Reply: 107

56th Baeksang Awards 2020

[Copy link]
Post time 8-5-2020 10:34 PM | Show all posts |Read mode
Edited by xyla73 at 5-6-2020 06:58 PM

Senarai pencalonan 56th Baeksang Awards 2020 dah keluar. Utk pengetahuan, Baeksang Awards ni merupakan acara tahunan anjuran IS Plus Corp. utk bagi pengiktirafan kepada casts & crews yg terlibat dlm rancangan TV, filem dan theater. Utk tahun ni ia sepatutnya diadakan pada 1 May 2020 tapi sebab Covid-19, ia ditunda ke 5 Jun 2020 tanpa kehadiran penonton.

Disebabkan ni board drama, iols post senarai pencalonan utk drama je. Utk full list, boleh refer ke https://www.soompi.com/article/1399004wpp/56th-baeksang-arts-awards-announces-nominees-for-tv-and-film-categories

Daesang Winner - TV Category
When the Camellia Blooms (KBS)

Best Drama
- When theCamellia Blooms (KBS)
- CrashLanding on You (tvN)
- StoveLeague (SBS)
- Kingdom 2(Netflix)
- Hyena(SBS)


Best Director (TV)
- Cha Young Hoon (When the Camellia Blooms - KBS)
- Jung Dong Yoon (Stove League - SBS)
- Kim Sung Yoon (Itaewon Class - JTBC)
- Mo Wan Il (The World of the Married - JTBC)
- Lee Jung Hyo (Crash Landing on You - tvN)

Best Screenplay (TV)
- Im Sang Choon (When the Camellia Blooms - KBS)
- Lee Shin Hwa (Stove League - SBS)
- Lee Woo Jung (Hospital Playlist - tvN)
- Kim Roo Ri (Hyena - SBS)
- Park Ji Eun (Crash Landing on You - tvN)

Best Actor (TV)
- Kang HaNeul (When the Camellia Blooms - KBS)
- Nam GoongMin (Stove League - SBS)
- Park SeoJoon (Itaewon Class - JTBC)
- Ju Ji Hoon(Hyena - SBS)
- Hyun Bin(Crash Landing on You - tvN)

BestActress (TV)
- Gong HyoJin (When the Camellia Blooms - KBS)
- Kim HyeSoo (Hyena - SBS)
- Kim Hee Ae(The World of the Married - JTBC)
- Son Ye Jin(Crash Landing on You - tvN)
- IU (Hoteldel Luna - tvN)

Best Supporting Actor (TV)
- Kim YoungMin (The World of the Married - JTBC)
- Yang KyungWon (Crash Landing on You - tvN)
- Oh Jung Se(When the Camellia Blooms - KBS)
- Yoo JaeMyung (Itaewon Class - JTBC)
- Jun Suk Ho(Hyena - SBS)

Best Supporting Actress (TV)
- Kwon Nara(Itaewon Class - JTBC)
- Kim SunYoung (Crash Landing on You - tvN)
- Seo Ji Hye(Crash Landing on You - tvN)
- Son Dam Bi(When the Camellia Blooms - KBS)
- Yum HyeRan (When the Camellia Blooms - KBS)

Best New Actor (TV)
- Kim KangHoon (When the Camellia Blooms - KBS)
- Ahn BoHyun (Itaewon Class - JTBC)
- Ahn HyoSeop (Romantic Doctor Teacher Kim 2 - SBS)
- Ong SeongWu (At Eighteen - JTBC)
- Lee JaeWook (Extraordinary You - MBC)

Best New Actress (TV)
- Kim Dami(Itaewon Class - JTBC)
- Jeon Mi Do(Hospital Playlist - tvN)
- Jeon YeoBin (Be Melodramatic - JTBC)
- Jung Ji So(The Cursed - tvN)
- Han So Hee(The World of the Married - JTBC)

gambar2 credit kpd twitter a/c @AFanHeart_twt

p/s : saja letak gambar takut ada yg tak kenal

- update dgn senarai calon2 Best Director & Best Screenplay



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 8-5-2020 10:40 PM | Show all posts
tapi pelik mcm takde je kategori teknikal mcm Best Director, Best Script & Art Award..tengok senarai tahun lepas ada je kategori2 tu..

dlm senarai best drama tu iols belum tgk Stove League je..nak tengok tapi asyik tertunda je..

@Rahah betullah uols cakap..Kwon Nara ni asyik tercalon je padahal lakonan tak seberapa..or maybe kita yg tak tau menilai..
Reply

Use magic Report

Post time 8-5-2020 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
All the best to CLOY!  Yeay!  
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2020 03:56 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 8-5-2020 10:40 PM
tapi pelik mcm takde je kategori teknikal mcm Best Director, Best Script & Art Award..tengok senarai ...

I pun rasa nara ni tak best sangat acting dia. Macam stiff and tak natural je.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-5-2020 05:24 AM From the mobile phone | Show all posts
cikpuanviolet replied at 9-5-2020 03:56 AM
I pun rasa nara ni tak best sangat acting dia. Macam stiff and tak natural je.

Betul tu..stiff is the right word to describe her..
Bkn apa, rasanya ramai lagi yg lebih layak drpd dia mcm mak Dongbaek dlm camellia tu..
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2020 05:34 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 9-5-2020 05:24 AM
Betul tu..stiff is the right word to describe her..
Bkn apa, rasanya ramai lagi yg lebih layak dr ...

I tak boleh feel bila dia acting. Lagi2 dalam cite doctor prisoner tu. Bila dia cari adik dia yang hilang tu, macam tak rasa pun dia risau.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-5-2020 05:40 AM | Show all posts
when the camellia blooms tu byk gak pencalonan. iols tak faham kenapa drama tu meletup.sbb iols rasa lembab gile jln citer drama tu. sama mcm goblin.ya ampun..terpaksa skip2 sbb bosan.sudahnya tengok last episod je sbb nak tau ending
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-5-2020 05:51 AM From the mobile phone | Show all posts
helicornia replied at 9-5-2020 05:40 AM
when the camellia blooms tu byk gak pencalonan. iols tak faham kenapa drama tu meletup.sbb iols rasa ...

When camellia blooms tu best je bagi iols..and iols rasa ramai lagi yg bersependapat..in fact i hope it will win the best drama..tgk drama camni u need to have to be analytical..it has so many layers compared to the rest of the contenders..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-5-2020 06:03 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 8-5-2020 10:40 PM
tapi pelik mcm takde je kategori teknikal mcm Best Director, Best Script & Art Award..tengok senarai ...

iols pun ckp mcm tu hari tu...
lakonan kejung tp di mana2 award ada je nama minah ni....

x sangka watak dia dlm ni wat dia tercalon gak...harapnya x menangla..huhuhu..

drama stove league tu pasal sport kan..
x berminat sgt nk layan..tp dh tercalon buat iols curious plak pasal drama ni..drama2 lain tu iols restu je sebagai calon...

utk calon2 best actor n actress...sengit2 belaka..utk actor sume best2 tp iols personally pilih lakonan ha nuel as hyun sik..mmg x leh lupa ok watak tu..hihi...hyun bin n psj pun agak menyerlah jugak bg iols...

actress plak mmg sume hebat2 tp rsnya paling hebat otai 2 org tula...kim hye soo n kim hee ae...
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2020 06:08 AM From the mobile phone | Show all posts
helicornia replied at 9-5-2020 05:40 AM
when the camellia blooms tu byk gak pencalonan. iols tak faham kenapa drama tu meletup.sbb iols rasa ...

maybe sbb genre slice of life tu uols x minat kot...sbb slalunya drama mcm ni mmg akan meleret2 n akan fokus pd perkembangan satu2 watak tu..bg sesetengah org mmg bosan...iols mmg enjoy sbb suka dgn genre mcm tu..tp bg iols goblin mmg bosan..hihi
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-5-2020 10:08 AM | Show all posts
wima replied at 9-5-2020 06:03 AM
iols pun ckp mcm tu hari tu...
lakonan kejung tp di mana2 award ada je nama minah ni....

stove league tu iols ada tgk sekejap awal2 dulu..tapi time tu kena cari kat online site yg illegal tu & resolution was so bad..so dah patah semangat malas nak sambung..iols kalau tgk drama kena tgk yg high resolution gitu baru puas hati..tapi since skrg ada kat viu rasa teringin jugak nak sambung balik..
berdasarkan apa yg iols dah tgk sekejap tu, org yg x tau pasal baseball pun boleh faham jln citer dia sebab dia lebih kepada pengurusan pasukan..

yup saingan utk best actor & actress tu sengit betul..utk best actor tu iols restu je sapa2 yg menang..utk best actress high chances dpt kat Kim Hee Ae kot sebab complexity of her character...dia tercalon utk kategori drama & filem..kalau bukan dia mungkin Kim Hye Soo sebab her portrayal of Jung Geum Ja buat watak tu memorable sgt walaupun iols tgk ada yg tak suka watak tu..
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2020 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 8-5-2020 10:40 PM
tapi pelik mcm takde je kategori teknikal mcm Best Director, Best Script & Art Award..tengok senarai ...

See... iols dah cakap dah... I memang tak faham kenapa dia asyik tercalon... padahal ramai lagi yang berlakon best... bukan setakat tercalon tapi menang lagi... dia ni lucky sebab drama yang dia berlakon high rating...
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2020 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rahah at 9-5-2020 02:59 PM

List best drama tu 1 je iols tengok...
Iols harap When Camellia Blooms menang...

Untuk nominees actor & actress memang nampak sengit walaupun iols tak tengok acting diorang... kecuali si Kwon Na ra tu... hmmm...

Hope Kang Ha Neul & Song Hwa menang award...

Daebak! Pil Gu pun tercalon... dia ni masa kecik2 pun pandai berlakon... acting dia bagus...
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2020 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau tengok list nominees supporting actress tu better pilih antara 3 orang tu... acting diorang lagi best...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-5-2020 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 9-5-2020 03:14 PM
Kalau tengok list nominees supporting actress tu better pilih antara 3 orang tu... acting diorang la ...

Asal bukan Nara gitu
Dia fail lah bab ekspresi muka tu..mcm trying too hard pun ye..
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2020 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Best drama nomination tu semua aku tgk kecuali hyena..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-5-2020 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Yg kali ni.. utk best actor.. lakonan yg paling beri kesan kat aku adalah nam goong min... dia berlakon hot stove tu...mmg perghhhh!

Reply

Use magic Report

 Author| Post time 9-5-2020 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
atira replied at 9-5-2020 03:28 PM
Yg kali ni.. utk best actor.. lakonan yg paling beri kesan kat aku adalah nam goong min... dia berla ...

Uols dah tgk stove league ye?
Bagi review sikit..
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2020 04:19 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 9-5-2020 03:19 PM
Asal bukan Nara gitu
Dia fail lah bab ekspresi muka tu..mcm trying too hard pun ye..

Yup... kalau watak gedik sesuai la kot...

Kalau nominees  lain tu dah beberapa citer iols tengok acting diorang bagi impact... walaupun supporting je...
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2020 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 9-5-2020 10:08 AM
stove league tu iols ada tgk sekejap awal2 dulu..tapi time tu kena cari kat online site yg illegal ...

yup..iols pun rs akak tu lg strong sbb watak dia main emosi camtu kan...jung geum ja tu watak yg tough...tp lebihnya x sume org leh bwk watak geum ja tu kn...

tp kesimpulan mmg calon2 sume strong2..iols setuju dgn juri2 yg pilih ni..x sabar nk tunggu result..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-5-2024 03:48 AM GMT+8 , Processed in 0.088390 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list