CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Juju

AMWAY -- Everything abt AMWAY

[Copy link]
Post time 24-3-2005 12:16 PM | Show all posts
Ada sapa2 attend masa recognition Double Diamond Ricky Ang 21hb mac lepas kat PWTC..... Hmm.. tak dapat attend sbb berada di luar kawasan... maybe ada sapa2 yang boleh share kat sini....? Nak tunggu vcd dia keluar lama la pulak.....

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-3-2005 01:37 PM | Show all posts
Originally posted by blackpurple at 24-3-2005 12:16 PM:
Ada sapa2 attend masa recognition Double Diamond Ricky Ang 21hb mac lepas kat PWTC..... Hmm.. tak dapat attend sbb berada di luar kawasan... maybe ada sapa2 yang boleh share kat sini....? Nak tungg ...




duyong pegi.  itu pun duk celah2 pengadang besi kat bbbbeeelllaaakaang sekali.  nasib baik ada screen besor.  dia pakai baju style kung fu.  Ricky Ng Khong Tok, a welder.  skolah pun takat darjah 2 dh jadi Millionaire.  dia cakap english pun grammar tunggang langgang and yet dia boleh jd Diamond.  dia kata time muda2 ni la kena buat amway.  dia buat amway pun sbb dia nak retire muda.  tp as u can see nowadays, org muda malas.  nak keje yg best2 aje. kita ni diibaratkan mcm tebu masuk dlm mesin perah tebu. selg boleh tebu tu ada air, selg tu la kita perah.  mcm gitu la hidup kita bila mkn gaji.  

pastu yg duyong ingat, dia ada cite pasal kwn dia yg buat business sendiri la.  dia tanya mr ng, i hv a big business for u, do u care to join.  so ricky jawab balik, i also hv a big business like u.  then his fren tanya lg, my turnover in this business is RM1 million a year.  ricky ng jawab lagi, my turnover in RM1 million per month!  kawan dia tu pun terdiam.  tak leh nak kata apa lagi dh.  last2 kawan dia join amway, first month dia dh dpt 9%.

gitu la persembahan duyong kali ni.  sehingga berjumpa di lain siaran, wabillahitaufik wal hidayah, asalamualaikum wbt.;)
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2005 05:10 PM | Show all posts
Originally posted by duyong95 at 24-3-2005 13:37:




duyong pegi.  itu pun duk celah2 pengadang besi kat bbbbeeelllaaakaang sekali.  nasib baik ada screen besor.  dia pakai baju style kung fu.  Ricky Ng Khong Tok, a welder.  skolah pun takat  ...



1st month dpt 9% :. camne ek ramai org cina buat amway cepat betul
boleh naik. org kita teruk merangkak nak sampai ke atas. nak jadi DD pun kdg2
ambil masa sampai 3-4 tahun. nak naik ke diamond tu pun mau ambik 12 tahun.

produk apa yg diaorg slalu duk promote?
Reply

Use magic Report

Post time 24-3-2005 06:51 PM | Show all posts
Originally posted by rani at 24-3-2005 05:10 PM:



1st month dpt 9% :. camne ek ramai org cina buat amway cepat betul
boleh naik. org kita teruk merangkak nak sampai ke atas. nak jadi DD pun kdg2
ambil masa sampai 3-4 tahun. nak naik ke d ...



sbb kak rani, org cina nampak bisnes ni....nnt ni karang ada convention 2005 kan, guess who la sapa yg ramai.  pastu, budak2 muda yg buat kak rani.  kadang duyong pun sedey gak, sbb kak rani tau la kan bangsa kita pun x ramai mana yg buat.  

yg duyong nampak la kan, product dia org target biasanya artistry, vitamins, WTS.  tp the most important thing is dia org build up the foundation first.
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2005 09:07 AM | Show all posts
Originally posted by rani at 24-3-2005 05:10 PM:



1st month dpt 9% :. camne ek ramai org cina buat amway cepat betul
boleh naik. org kita teruk merangkak nak sampai ke atas. nak jadi DD pun kdg2
ambil masa sampai 3-4 tahun. nak naik ke d ...



yer la kan...org kita merangkak org dia kejap jer dah mampu dapat 9%
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2005 10:35 AM | Show all posts
Originally posted by dideal_2004 at 25-3-2005 09:07 AM:



yer la kan...org kita merangkak org dia kejap jer dah mampu dapat 9%



betul.....dia dh nampak betul2.  how i wish all my frens to be like that...:cry:
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 25-3-2005 11:39 AM | Show all posts
Originally posted by duyong95 at 25-3-2005 10:35 AM:



betul.....dia dh nampak betul2.  how i wish all my frens to be like that...:cry:




duyung u ni pun bagus.. i nampak u rajin attend seminar or bengkel..

sape upline/DD u yer
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2005 04:33 PM | Show all posts
Tu la orang kita ni banyak tau teori je... tapi tak nak praktik.. takde action...tupun salah satu sebab lambat maju..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-3-2005 06:54 PM | Show all posts
Originally posted by dideal_2004 at 25-3-2005 11:39 AM:




duyung u ni pun bagus.. i nampak u rajin attend seminar or bengkel..

sape upline/DD u yer



eh mustila dideal sbb kalau x pegi karang kita punya semangat teruja tu entah kemana2.  thats y kena rajin.  kalau x rajin mcm mana nak dpt duit berkepuk2....:cak:

my upline emerald direct satirah/jafri.  up up the line kak nab/abg salleh.  u pulak?
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2005 08:28 AM | Show all posts
Originally posted by duyong95 at 25-3-2005 06:54 PM:



eh mustila dideal sbb kalau x pegi karang kita punya semangat teruja tu entah kemana2.  thats y kena rajin.  kalau x rajin mcm mana nak dpt duit berkepuk2....:cak:

my upline emerald direct ...



DD - amir hamzah/rafeah...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2005 08:51 PM | Show all posts
Originally posted by duyong95 at 24-3-2005 18:51:



sbb kak rani, org cina nampak bisnes ni....nnt ni karang ada convention 2005 kan, guess who la sapa yg ramai.  pastu, budak2 muda yg buat kak rani.  kadang duyong pun sedey gak, sbb kak rani  ...


kalau bab bisnes, sape pun takleh nak lawan bangsa nih. bukan nak perlekehkan
bangsa sendiri, tapi dah hakikat.:jeling:
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2005 08:58 PM | Show all posts
Originally posted by duyong95 at 25-3-2005 18:54:



eh mustila dideal sbb kalau x pegi karang kita punya semangat teruja tu entah kemana2.  thats y kena rajin.  kalau x rajin mcm mana nak dpt duit berkepuk2....:cak:

my upline emerald direct ...


line kak zana ler nih. :solute:
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2005 12:15 PM | Show all posts
Originally posted by rani at 26-3-2005 08:58 PM:


line kak zana ler nih. :solute:



lain kak rani.....saya kira side line kak nab
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2005 02:37 PM | Show all posts
Originally posted by duyong95 at 28-3-2005 12:15:



lain kak rani.....saya kira side line kak nab



oo ye ke. ;)
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2005 04:43 PM | Show all posts
hai..sapa dealer amway kat area Bandar Tasik Putri....jarummas nak beli sabun mandi sudzy....nak urgent nih ..utk anak...tolong yek
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2005 12:04 AM | Show all posts
Originally posted by Jarummas at 28-3-2005 16:43:
hai..sapa dealer amway kat area Bandar Tasik Putri....jarummas nak beli sabun mandi sudzy....nak urgent nih ..utk anak...tolong yek


i baru je beli last week. tapi dah guna pun. kalau kat area rawang, cuba contact
Juju. dia kat country home.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 29-3-2005 05:44 PM | Show all posts
Originally posted by Jarummas at 28-3-2005 04:43 PM:
hai..sapa dealer amway kat area Bandar Tasik Putri....jarummas nak beli sabun mandi sudzy....nak urgent nih ..utk anak...tolong yek




best kan bau sabun mandi sudzy tu.....:bodek::bodek:
Reply

Use magic Report

lady_a This user has been deleted
Post time 16-4-2005 11:42 AM | Show all posts
Sape RNA Network kat sini yer?emmm esok ada seminar by Dato' zul,kan?mesti best ekk.... amik ler peluang nie utk belajar dr pengalamn org yg telah berjaya!!at least boleh ler memotivatekan diri...lgpon lady A ni baru jer nk berjinak2 dgn bisnes ni..so, byk ler nk kena belajar...emm hr tu masa function kat PWTC tu best gak...dgr pengalam dr Edween Teh & Lee Hoon..happening btul function tu!!

By the way...see u tomorrow...

  :music:Standing In The Eyes Of The World :music:

Pahit getir hidup... dan pengorbanan
Terpaksa dihadapi, demi kejayaan
Terdidik sejak mula, tabah berusaha
Tanpa cuba melangkah, tak kemana
Di mana kau berada
Pencapaian tak tiba dengan mudah

Kini "Standing In The Eyes Of The World"
Hanyalah selangkah dari nyata
Keazaman membara dijiwa
Menanti saat bebas merdeka
Tiba masa kau melangkah gagah
Bersemangat ke arah matlamat sedaya upaya
Engkau terunggul
Wajar "Standing In The Eyes Of The World"

Harapan yang pernah terkulai layu
Kembali segar mekar bawah bayanganmu
Setiap manusia ingin berjaya
Namun tak semua miliki tuah
Engkau menghampirinya
Kesempatan telah pun tiba...

SEE U AT THE TOP!!!
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2005 12:59 AM | Show all posts
org kata, bisnes amway ni mcm panjat tiang yg licin. tapi bagi i, walaupun
licin kalau network tu besar...licin2 pun boleh sampai gak ke atas. plannya
mudah sgt, takyah pening2 kepala nak pasang group utk melayakkan dpt
bonus. kalau ada 1 group yg stabil, itu pun dah mencukupi. dan yg bestnya,
tak beli apa2 brg pun masih jugak dpt bonus (kalau group sales qualified).

dan alhamdulillah, walaupun downline tak sampai pun 20 org...bonus menten
RM100 ke atas. okler kan, duk umah sambil jaga anak pun dpt gak bonus. :cak:
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2005 01:01 AM | Show all posts
Originally posted by duyong95 at 29-3-2005 17:44:




best kan bau sabun mandi sudzy tu.....:bodek::bodek:



walla !!! produk wajib utk anak2. rasa mcm tak mandi je kalau tak guna sabun
nih. biasanya mama diaorg la yg kejekan sampai abis. :bgrin:
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-6-2024 07:48 PM GMT+8 , Processed in 0.074413 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list