CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Juju

AMWAY -- Everything abt AMWAY

[Copy link]
Post time 12-5-2005 10:28 PM | Show all posts
Ada sesapa akan ke Air Keroh Melaka 14-15 ini? Moving Up Seminar...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 13-5-2005 09:01 AM | Show all posts
Originally posted by duyong95 at 12-5-2005 08:33 PM:



apa salahnya mlm.....



yer la sinar apa salahnyer MLM, la ni semua product yg dijual direct selling guna konsep MLM, mcm dideal taknak tertekan sgt nak ikut konsep MLM ni, bg dideal join as member sebenarnyer nak dptkan brg pd hrg yg lebih murah, bukan aim nak dpt bonus byk,,, tapi kalau ada rezeki tetap nak ada downline and dpt bonus...tapi tak nak la pk bende tu lebih2 sgt sebab kalau asyik nak pk bende tu, ia akan buat kita jd tertekan, dideal lebih kpd konsep kalau dah rezeki tak kemana...
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2005 01:39 PM | Show all posts
Originally posted by dideal_2004 at 13-5-2005 09:01 AM:



yer la sinar apa salahnyer MLM, la ni semua product yg dijual direct selling guna konsep MLM, mcm dideal taknak tertekan sgt nak ikut konsep MLM ni, bg dideal join as member sebenarnyer nak d ...



x pe la dideal, dia still meneka dlm kesamaran....


Abg, pegi ke MUS kat Melaka tu?  mesti buat kat air keroh di'village
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2005 07:00 PM | Show all posts
Yup di Air Keruh d'Village.... tapi kali ni abg tak dapat pergi.... InsyaAllah next seminar abg gi...
btw duyung pergi ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2005 07:12 PM | Show all posts
Originally posted by Abg at 13-5-2005 07:00 PM:
Yup di Air Keruh d'Village.... tapi kali ni abg tak dapat pergi.... InsyaAllah next seminar abg gi...
btw duyung pergi ke?




duyong dh pegi MUS kat Klang last week
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2005 08:41 AM | Show all posts
OK.. good..
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 16-5-2005 11:42 PM | Show all posts
Ada sesapa pergi MUS di Air Keroh baru2 ni...? Boleh citer sedikit tentang program hari itu... Boleh citer di sini ataupun pm jer kat abg... Terima kasih...:tq:
Reply

Use magic Report

JobListed This user has been deleted
Post time 18-5-2005 04:00 AM | Show all posts
Personally, i do not like any MLM programme but i like amway products. I join because i would like to purchase the product with special discount.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 18-5-2005 08:28 AM | Show all posts
Originally posted by JobListed at 18-5-2005 04:00 AM:
Personally, i do not like any MLM programme but i like amway products. I join because i would like to purchase the product with special discount.



yezzzerrr... i memang recommend mcm ni to those yg nak guna brg amway tapi tak serius nak dpt bonus... i think persepsi mcm ni lagi bagus... daripada dok pening kepala camne nak dpt bonus.. pastu kes yg lagi teruk ada yg dah join other MLM pastu buruk2kan MLm yg lain...:no: org jenis ni lebih kepada nak dpt bonus besar tapi tak beri perhatian kepad produk yg dijual...

i jatuh cinta ngan amway sebab i suka the supplemen.. pastu baru i learn about network.. i think mcm ni baru kita rasa tidak tertekan...
Reply

Use magic Report

Post time 18-5-2005 09:11 PM | Show all posts
Originally posted by JobListed at 18-5-2005 04:00:
Personally, i do not like any MLM programme but i like amway products. I join because i would like to purchase the product with special discount.


:setuju::setuju: sampai bila nak mintak diskaun dgn member2 utk beli brg2 tu kan?
elok terus jadi member, sekurang2nya dpt lbh mengenali & mempelajari
apa2 yg kita tak tahu sebelum ni.

mcm i dulu pun, langsung tak tau apa itu supplemen. bila dah join amway dan
dpt info sedikit sebanyak ttg keperluan supplemen utk tubuh kita ni...baru la
terkial2 nak ambik tau itu ini...nak makan vitamin tu vitamin ni. tapi kata org,
'better late than never'.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2005 01:05 PM | Show all posts
yo kak rani, lama x nampak....mana pigi..

eh apa kita discuss abt brg2 amway yg u jual org mesti beli punya.  pastu share la sikit tips2 mcm nak jual ke, experience tengah duk menjual tu ke, apa ke.... kan business ni is abt sharing.  apa kata survey? ;)
Reply

Use magic Report

Post time 20-5-2005 11:33 AM | Show all posts
Originally posted by duyong95 at 19-5-2005 13:05:
yo kak rani, lama x nampak....mana pigi..

eh apa kita discuss abt brg2 amway yg u jual org mesti beli punya.  pastu share la sikit tips2 mcm nak jual ke, experience tengah duk menjual tu ke, a ...



ye duyong, ada kat sini gak tapi dah jarang online sbb bz dgn bisnes asben
skrg ni.

cadangan duyong tu bagus gak. apa kata duyong mulakan dulu. :cak:
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2005 02:17 PM | Show all posts
duyong byk jual :

a)  acerola cherry
b)  deodorant
c)  toothpaste
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2005 04:13 PM | Show all posts
Originally posted by rani at 18-5-2005 09:11 PM:


:setuju::setuju: sampai bila nak mintak diskaun dgn member2 utk beli brg2 tu kan?
elok terus jadi member, sekurang2nya dpt lbh mengenali & mempelajari
apa2 yg kita tak tahu sebelum ni.
...

:setuju:sangat :setuju:sangat...Sampai bila asyik nak minta diskaun dgn member...Lepas tuh, kena tunggu plak ikut member nyer convenience. Lebih baik join as member, lebih2 lg mmg serasi dgn Nutrilite dan mmg nak amalkan ---> That's why Shahir joined. Nak kira bonus atau networknya...tu Shahir tak kisah sangat sbb joined cuma nak pakai sendri jer. Kalau ada yg nak join as my downline, tu I kira rezeki. Tak yah pening2 kepala dan rasa tertekan.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2005 04:31 PM | Show all posts
Originally posted by rani at 25-4-2005 09:12 PM:

kdg2 rezki tu dtg sendiri, kita tak cari org tapi org cari kita. mula2 ajak la
kawan2 try produk kita, pastu kena slow talk la ajak diaorg join.

:setuju: Bila dah rasa Nutrilite mahupun Artistry atau pun Produk Sudzy...kalau rezeki itu kita nyer...insyaallah adalh nanti kawan2 yg dgn sendirinya nak join.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2005 08:41 AM | Show all posts
Originally posted by Shahir at 30-5-2005 04:13 PM:

:setuju:sangat :setuju:sangat...Sampai bila asyik nak minta diskaun dgn member...Lepas tuh, kena tunggu plak ikut member nyer convenience. Lebih baik join as member, lebih2 lg mmg serasi dgn Nutr ...



dideal pun setuju gak..
tapi dideal memang tak kisah la kalau ada member yg nak dealer price, tapi ia tak melibatkan kena htr dan tak menyusahkan dideal,
kdg2 tu ada yg minta dealer price, bila minta dia cover sikit kos pos, atau dia dtg umah amik, byk naaaa.. alasannya... dah la minta dealer price...

abis tu yg kita ni satu sen utg pun tak dpt, kena lak cover kos poss atau kos penghtrannya....:agr: susah juger dpt customer mcm nih
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-6-2005 11:40 AM | Show all posts
HOT product yg akak blh jual slalu ialah Lecithin E dgn Bio C Plus.
sekali member beli, diaorg akan buat repeat oder bila supplemen tu
dah abis. tapi takde free delivery la. sori selori.
Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2005 11:51 AM | Show all posts
Originally posted by dideal_2004 at 16-6-2005 08:41:

kdg2 tu ada yg minta dealer price, bila minta dia cover sikit kos pos, atau dia dtg umah amik, byk naaaa.. alasannya... dah la minta dealer price...

abis tu yg kita ni satu sen utg pun tak dpt, kena lak cover kos poss atau kos penghtrannya.... susah juger dpt customer mcm nih




mmg ada spesis mcm ni. takmo paham situasi kita yg baru nak merangkak ni.
bonus yg kita dpt tiap2 bln tu bukannya byk sgt pun. lainla kalau bonus dah
cecah RM5K sebulan. beli 3 free 1 pun akak sanggup offer.
Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2005 10:37 AM | Show all posts
sejak, 2 menjak nih dideal dah byk jual tropical her.. tak le byk mana pun tapi kalau lebih dr satu set tu kira byk le kannnn..:lol
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2005 12:58 AM | Show all posts
Originally posted by dideal_2004 at 17-6-2005 10:37:
sejak, 2 menjak nih dideal dah byk jual tropical her.. tak le byk mana pun tapi kalau lebih dr satu set tu kira byk le kannnn..:lol


tu la berkat ajaran tok guru.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

22-6-2024 02:53 PM GMT+8 , Processed in 0.068508 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list