CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 19941|Reply: 87

[tvN] When My Love Blooms - Lee Bo Young, Yoo Ji Tae, Jinyoung (GOT7), Jeon So N

  [Copy link]
Post time 3-5-2020 12:04 AM | Show all posts |Read mode
Edited by xyla73 at 3-5-2020 05:55 AM




Profile
  • Drama: When My Love Blooms (English title) / The Most Beautiful Moment in Life (literal title)
  • Revised romanization: Hwayangyeonhwa: Salmi Kkochi Dweneun Soongan
  • Hangul: 화양연화 – 삶이 꽃이 되는 순간
  • Director: Son Jung-Hyun
  • Writer: Jeon Hee-Young
  • Network: tvN
  • Episodes: 16
  • Release Date: April 25 - June 14, 2020
  • Runtime: Sat. & Sun. 21:00
  • Language: Korean
  • Country: South Korea
Synopsis
Han Jae-hyun (Yoo Ji-tae) and Yoon Ji-soo (Lee Bo-young) met and fell in love when they were university students. Twenty years later, they cross paths once again: Jae-hyun has become a successful businessman who pursues wealth and honor, while Ji-soo is a mother and a contract worker living a difficult life.
Cast
Yoo Ji-TaeLee Bo-YoungJin YoungJeon So-Nee
Han Jae-HyunYoon Ji-SooHan Jae-Hyun (20s)Yoon Ji-Soo (20s)
Han Jae-Hyun's family
Park Si-YeonMoon Sung-GeunPark Min-SuNam Myung-RyulSon Sook
Jang Seo-KyeongJang SanHan Joon-SeoHan In-HoLee Kyeong-Ja
Yoon Ji-Soo's family
Jang GwangKo Woo-RimLee Jong-NamChae Won-Bin
Yoon Hyeong-KooLee Young-MinJung Sook-HeeYoon Ji-Young
Han Jae-Hyun's group
Min Sung-WookKim Joo-RyungKang Young-SeokKim Ho-Chang
Lee Dong-JinSung Hwa-JinKang Joon-WooJung Yoon-Ki
Yoon Ji-Soo's group
Kim Young-HoonLee Tae-SungWoo Jung-WonKim Young-Ah
Lee Se-HoonJoo Young-WooYang Hye-JungChoi Sun-Hee
20s
Eun Hae-SeongHan Ji-WonByung HunPark Han-Sol
Lee Dong-JinSung Hwa-JinJoo Young-WooYang Hye-Jung


source : asianwiki

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 3-5-2020 12:20 AM | Show all posts
lepas kecewa dgn find me in your memory, iols beralih ke citer ni..
dah tgk the 1st 2 episodes..
my verdict :
- true melodrama that is done quite well
- cinematography, camera work sgt cantik
- citer ni slow, dah genre pun melodrama kan..tapi curious nak tau apa yg berlaku in the past that caused them not to end up together
- walaupun ada jinyoung dlm ni, this is adult drama..not for bbnu..
- pemilihan pelakon tepat..pelakon masa zaman universiti dulu ada iras dgn pelakon utk present day..
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2020 01:19 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 3-5-2020 12:20 AM
lepas kecewa dgn find me in your memory, iols beralih ke citer ni..
dah tgk the 1st 2 episodes..
m ...

iols suka jinyoung...
so mmg wajib tgk...
soon iols akan lepak sini ok..hihi
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-5-2020 05:29 AM From the mobile phone | Show all posts
wima replied at 3-5-2020 01:19 AM
iols suka jinyoung...
so mmg wajib tgk...
soon iols akan lepak sini ok..hihi

Dua2 pairing best..their younger and current version..
Part diorg muda tu byk jugak sebab dia punya stail penceritaan tu dibuat dlm bentuk parallel..so puaslah jugak tgk Jinyoung..
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2020 07:08 AM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 3-5-2020 05:29 AM
Dua2 pairing best..their younger and current version..
Part diorg muda tu byk jugak sebab dia pun ...

ooo...sbb tu amik jinyoung yg mmg dh penah jd hero dh sblm ni kan...sbb klau ikutkan slalunya watak hero time remaja x byk sgt la scene nya kan...n slalu yg pegang watak ni rookie yg br nk naik or actor remaja yg mmg dh biasa berlakon kn..

bagusla part jinyoung byk...
suka tgk dia berlakon..
muka pun cute sedap mata memandang..hihi
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2020 07:13 AM From the mobile phone | Show all posts
korean pandai n teliti je pilih cast kan..
rupa younger version n current mmg ada iras2...

bukan main tangkap muat n x pikir logik lgsg mcm drama melayu ramadhan yg teruk kena kecam tu..
Reply

Use magic Report

Follow Us
 Author| Post time 3-5-2020 10:05 PM | Show all posts
wima replied at 3-5-2020 07:13 AM
korean pandai n teliti je pilih cast kan..
rupa younger version n current mmg ada iras2...

hehe..iols tgk drama yg dimaksudkan itu..
sebab xde cite lain nak tgk sementara tunggu azan maghrib..
anyway drama melayu memang kita x boleh expect lebih2..
terima jelah seadanya
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-5-2020 10:16 PM | Show all posts
lepas tgk epi 3, curious nak tau camna diorg terpisah & Jae Hyun boleh kahwin dgn anak chaebol tu..
obviously it's not because of love sebab Jae Hyun mcm x kisah wife dia ada affair dgn model anak ikan..
kalau ikut dialog diorg kat epi 2 tu Ji Soo yg tinggalkan Jae Hyun camtu je..
lepas jumpa balik, sebaliknya pulak yg berlaku..
kalau dulu Ji Soo yg kejar Jae Hyun tapi kali ni terbalik..
dulu Jae Hyun yg perjuangkan nasib golongan yg dipinggirkan tapi skrg Ji Soo yg buat benda2 tu..
mana pergi idealisme yg dia perjuangkan dulu?

btw rimas pulak tgk muka wife Jae Hyun tu..
nmpk benar byk buat plastic surgery..


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 4-5-2020 09:31 AM | Show all posts
iols follow juga citer ni sebab Bo Young & Jinyoung..cerita yang slow tp penuh hati-hati..heroin time tua pun segak
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2020 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Bestlah cite ni..bertambah lagik list drama.. saja cari penyakit! yg adults characters mmg calm & composed.. iols dah ler fan Ji Tae.. dgn manly voice dia tu.. my gawd! My gawd!!!


Sebab dia ler iols gigih tgk healer & mad dog byk kali. Harap rating oklah drama ni. Lately ni byk jugak drama yg ada good actors, tapi rating sedih.. cuma rating TWOTM je zalim abes
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2020 12:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Cinematography mmg puas hati.. suka tgk lighting masa scene diaorg jumpa balik kat train station & snowy. Beautiful scene. teringat pulak cite chocolate. Jln cite lemah gemalai, views pun cantik.
Tapi tu lah, bukan semua viewers sanggup nk tgk cite slow.. iols sampai ke sudah tak mampu nk abeskan cite i'll go to you when the weather is nice.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-5-2020 05:59 AM From the mobile phone | Show all posts
kikiharris replied at 7-5-2020 12:38 AM
Cinematography mmg puas hati.. suka tgk lighting masa scene diaorg jumpa balik kat train station & s ...

Scene diorg jumpa balik masa winter tu contrast dgn flashback scene masa diorg jumpa time spring zaman muda2 dulu..scenes ni ada makna..winter = cold; spring = indah..mungkin melambangkan perasaan diorg ketika itu..

Iols citer slow2 ni kena tgk jugak pelakon..dia jadi best kalau pelakon tu mampu convey the emotions to the viewers..kalau x memang drop jelah..

Btw x best ke i’ll go to you when the weather is nice tu? Kenapa x abis tgk?
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2020 07:13 AM From the mobile phone | Show all posts
I macam nak tengok citer ni... tapi tak decide lagi... tengok review dulu... ada 2,3 citer baru nampak macam best juga...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-5-2020 09:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 7-5-2020 07:13 AM
I macam nak tengok citer ni... tapi tak decide lagi... tengok review dulu... ada 2,3 citer baru namp ...

Citer ni melo..kena tgk dgn penuh kesabaran..kalau x minat tgk citer yg alur dia perlahan mungkin uols xkan suka..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2020 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 7-5-2020 09:06 AM
Citer ni melo..kena tgk dgn penuh kesabaran..kalau x minat tgk citer yg alur dia perlahan mungkin  ...

Iols layan citer melo... tapi citer melo lama... citer melo baru tak layan lagi sebab belum menarik hati iols... tu rasa macam nak tengok citer ni... tapi tak tau lagi sebab nak baca review citer baru lain dulu... belum decide...
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-5-2020 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Rahah replied at 7-5-2020 03:10 PM
Iols layan citer melo... tapi citer melo lama... citer melo baru tak layan lagi sebab belum menari ...

Citer apa lagi yg uols nak tgk ni?
Meh share sikit..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


 Author| Post time 7-5-2020 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau suka tgk citer2 mcm That Winter The Wind Blows atau On The Way To Airport blhlah tgk citer ni..mcm tulah tahap kemeloan citer ni..

Keistimewaan citer ni dari segi cinematography, direction & acting..cinematography memang cantik sgt & breath taking..

Dari segi jln cerita mcm iols cakaplah..curious nak tau camna diorg blh bwk haluan masing2..looking at the current situation mcm masing2 x blh lupakan each other..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2020 04:20 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 7-5-2020 03:45 PM
Kalau suka tgk citer2 mcm That Winter The Wind Blows atau On The Way To Airport blhlah tgk citer ni. ...

iols layan n suka dua2 drama tu...
n currently tgh tgk epi 2 drama ni...
ngantuk2 jugakla...
maybe blum sampai mood uols...
tp akan ttp bertahan..
pelakon mmg meyakinkan..

kontra abih masa dorg remaja
dengan current kan...
suka tgk heroin tu ms remaja..sweet n ceria je duk terhegeh2 kt jinyoung...
rupa heroin mmg iras sgt dgn boyoung...

jinyoung beza gakla dgn jitae sbb mata dorg obviously lain kan..tp still nampak gak ada persamaan...

iols rs rupa bini jae hyun tu cantik sket la dr rupa sblm2 ni uols...dlm drama lain lg nmpk mcm cucuk....style rambut dia cantik..
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2020 04:22 PM From the mobile phone | Show all posts
xyla73 replied at 7-5-2020 03:38 PM
Citer apa lagi yg uols nak tgk ni?
Meh share sikit..

korang x nk layan good casting?
born again macam best uols..tp iols x minat lgsg pelakon2 drama tu..

fix me hero tua la plak..hihi
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 7-5-2020 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
wima replied at 7-5-2020 04:20 PM
iols layan n suka dua2 drama tu...
n currently tgh tgk epi 2 drama ni...
ngantuk2 jugakla...

Kan? Kontra betul..tu yg iols curious apa jadi kat diorg sampai diorg jadi mcm bertukar personaliti pulak..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-5-2024 03:25 AM GMT+8 , Processed in 0.071986 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list