CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 3308|Reply: 17

'Kurangkan BerTikTok, Tingkatkan Amal Ibadat' -Nina Iskandar Tutup Ruang Komen

  [Copy link]
Post time 24-4-2020 02:51 PM | Show all posts |Read mode
Kredit foto: IG




Tidak tahan dengan sebilangan komen yang ditinggalkan warganet, Nina Iskandar mengambil keputusan menutup ruangan komen di Instagramnya.




Kredit foto: IG




Sementara itu, di IG Story pula, Nina menasihati orang ramai supaya mengurangkan aktiviti berTikTok dan tingkatkan amal ibadat sempena bulan Ramadan.




Kredit foto: IG




Nina yang juga kini berada di Brunei berkongsi kepada orang ramai bahawa negara itu mungkin menetapkan puasa pada 25 April berikutan anak bulan tidak kelihatan.


Jangan pelik, ya!


Kredit foto: IG




Betul kata Nina, mana-mana yang kaki TikTok tu, dah boleh 'berehat' dan banyakkan amal ibadat, okey? -  CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-4-2020 02:56 PM | Show all posts
So ape cerita yang TT nak share ni?
Takat mende camni x yah la bukak thread.
Ko ni MN Sepul ke hape.
Mende xde kualiti cmni la nk buat thread.
Pasni gi la tgk IG rmuniah sidek ke, ebby yus ke, kartina aziz ke,
kongsi kat sini jgk
Forummer sini xde IG nk tgk.
So korang je yang tau berita terbaru ni
Bertuah kami ade korang yg share mende2 cmni
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2020 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Brunei not yet puasa hari ni sebab anak bulan belum nampak? siyess r? boleh ke mcm ni? sis tak tahu
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2020 03:18 PM | Show all posts
Motif benang ni timbul??
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2020 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko stop je toktok tu... ppuan tgedik2 dlm tu mjatuhkn maruah sdri
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2020 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
September14 replied at 24-4-2020 07:34 AM
Ko stop je toktok tu... ppuan tgedik2 dlm tu mjatuhkn maruah sdri

Exactly, yg bertudung pun gedik bertiktok...
Baik tgok tiktok oversea terhibur jugak
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2020 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
irvene replied at 24-4-2020 03:04 PM
Brunei not yet puasa hari ni sebab anak bulan belum nampak? siyess r? boleh ke mcm ni? sis tak tahu

of course lah sis according to negeri masing2 nampak ke tak anak bulan. bukan whole world sama
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2020 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Ewww. Takyah jadi retis le. So fake. Sebbaek iols kenal sheols jauh dulu dari zmn skirt pendek tiber bertudung lantas kepala vogel.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-4-2020 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Iyolahhhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2020 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
ni apa ni.
Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2020 11:10 PM | Show all posts

Ntah laa.. Aku cuba kaji jugak apa news-nya.. Macam takde benda yang penting pun..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2020 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
merissa: of course lah sis according to negeri masing2 nampak ke tak anak bulan. bukan whole world sama


Negara bukan negeri. UK posa start khamis.
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2020 12:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Retis poyo. Klau komen xpuji walau xkutuk dia akan block
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2020 12:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Kening ko buruk gillerr la sis....
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2020 12:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Comel baby dia..
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2020 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Saja tanya, pompuan2 tiktok tu semua kenis bedal laki org ka? Atau pompuan2 calculator edition?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 27-4-2020 03:23 PM | Show all posts
u r so nextttttt!
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2020 12:03 PM | Show all posts
merissa replied at 24-4-2020 03:59 PM
of course lah sis according to negeri masing2 nampak ke tak anak bulan. bukan whole world sama

hahahaha mcam lah setiap negeri/negara ada bulan sendiri... sah2 bulan tu 1 je, negara malaysia n brunei pun sebelah menyelah, so funny puasa tak sama...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-10-2022 05:47 AM GMT+8 , Processed in 0.091735 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list