CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 13256|Reply: 68

'Cukup, Duit Tak Boleh Selamatkan Nyawa!' - Raianna Kena Marah Dengan Paknil?

  [Copy link]
Post time 21-4-2020 02:01 PM | Show all posts |Read mode
"Tolonglah! Dah tak tahu nak cakap apa!"



Pengacara popular Datuk Aznil Nawawi dalam satu kemas kini di Instagramnya berkata demikian yang ditujukan kepada segelintir pihak masih ingkar Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).


Dalam hantarannya itu, Aznil sertakan sekali video luahan seorang doktor menceritakan ada kawasan yang seolah-olah tiada PKP!




  



Video itu menerima pelbagai reaksi daripada warganet baik positif, mahupun negatif termasuk pengacara GoShop, Raianna.




Kredit foto: IG




Katanya, dia bukan berkeliaran dalam tempoh PKP, sebaliknya keluar rumah atas urusan kerja.


Bagaimanapun, Aznil dilihat kecewa dengan kenyataan Raianna itu.


Tegasnya, nyawa lebih penting berbanding kekayaan dan wang ringgit.




Kredit foto: IG



"Cukup-cukuplah buat duit tu, cakap dengan bos awak!" balas Aznil.


Marah betul Paknil. Apapun, stay safe semua. Patuhi penjarakan sosial ketika di luar rumah. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Xkenal pompuan ni
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
lattehazelnut replied at 21-4-2020 02:06 PM
Xkenal pompuan ni

Rai goshop
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Selfish mcm ni menyusahkan orang btl.kalau kau mati sorang takpe jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Sama selfish mcm boss i. Mmg kne wfh tpi kerah org mcm dia satu2 nye compny yang bayar gaji staff yg terkesan sebab pkp ni. Bodoh piang.!
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 02:46 PM | Show all posts
bodoh la pompuan ni, kalau camtu semua org nak kerja duit x cukup gampang tul perangai gini......
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
iols yg salah faham ke netizen yg salah faham ni?rai tu kan pengacara goshop..ada hari yg kena wat live..sama la dgn pengacara2 lain..dah kenapa dorang xleh pi kerja pulak?
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa paknil nampak muda di sini?
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
So kenapa si Rainna tu sibuk nak menjawab pulak kalau betul dia kena kerja and cakap dia tak berkeliaran.
Ke terasa?
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 03:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Napa.pal nik sound rai tu..marah astro lah.kalau astro x suruh x jadi juga.
Sinar bole buat keja dr rumah..sbb radio..tp go shop mcm mana.ke ada cara lain.
Mustahil astro nak stop go shop.
Maybe rai tu pn x nak g keja kalau bole.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 03:10 PM | Show all posts

Berapa umur dia ye? 40? 45?
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 03:13 PM From the mobile phone | Show all posts
one_aiman replied at 21-4-2020 02:54 PM
iols yg salah faham ke netizen yg salah faham ni?rai tu kan pengacara goshop..ada hari yg kena wat l ...

Aku sependapat dgn ko. Mmg ada industri/pekerjaan yg mmg keje. Kalo bukan hari2, alternate day. Apasal pak nil tua kertu ni nak marah org keje pulak kalau dh mmg industri tu mmg kene keje. Kalo org kene keje ingkar arahan boss, kena buang keje, ko nak tanggung ke hidop diorg? Kalo si rai ni lelaki, mybe la pak nil sanggup. Tp rai pompuan. Ramai je yg kene keje. Apa kata pak nil tua kertu ni tempik akak2 Abg2 keje kedai runcit dgn supermarket suruh balik rumah x payah keje. Tgk apa kesannya.
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Dahlia shazwan n pengacara hlive elok jah on air
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
ashilalat replied at 21-4-2020 03:13 PM
Aku sependapat dgn ko. Mmg ada industri/pekerjaan yg mmg keje. Kalo bukan hari2, alternate day. Ap ...

kan..dah PM sendiri umum beberapa sektor pekerjaan boleh bekerja..yg berkeliaran tu pun x semestinya dorang degil saja2 nak berkeliaran..mmg la ada, tapi tak semua..nak marah rai buat apa..dah tu, tutup la stesen tv, takyah tgk tv 6 minggu pkp ni dah semua kena wfh konsepnya..
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
hmmm,motip sentap
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
one_aiman replied at 21-4-2020 02:54 PM
iols yg salah faham ke netizen yg salah faham ni?rai tu kan pengacara goshop..ada hari yg kena wat l ...

Sian die..die mmg kn kerja kan..ai pon ade mase kn masuk opis..sbb urusan kj itu pon x leh lame..half day je..pastu bos da halau balik..dah MITI approved to operate during MCO..so nape paknil ckp cmtu plak..
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 03:39 PM | Show all posts
suh paknil sound Diva AA
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
pak nil patut marah miti la. Miti yg bg kebenaran pd cmpny utk beroperasi.
cmpny da dpt lesen operasi dan srh staff dtg opis, kalo staff x dtg on the spot kena buang keje.
pak nil nk tanggung ke?
keje sndri lain lah.

Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 03:54 PM | Show all posts
sepatutnye goshop, cjwowshop tu yg patut dihapuskan terus. org nk tgk kartun pagi sabtu ahad, bkn nk beli barang
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2020 03:54 PM | Show all posts
takpun buatla satu channel khas utk goshop wowshop lazada shop shopee shop. habeh citer
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 12:10 AM GMT+8 , Processed in 0.092084 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list